GTX 970 Coil Whine Sorunu

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
GTX 970 ekran kartımda Coil Whine çıktı. Çok ses çıkarıyor bu 7 gün oldu alalı. DMC 4 performance test yaptığımda 1000 FPS civarlarında 30 40 saniye sonra ekran tamamen bozuluyor böyle 1'er parmak arayla falan oluyor, ekran beyaz oluyor aşağı yukarı falan çıkıyor görüntü tamamen bozuluyor. Dota 2 girdiğimde 120 FPS sıkıntısız alıyorum ses çok az ekran kartında duyulmuyor bile neredeyse ama DMC 4 ya da DMC 5 açtığım zaman çok fena ötüyor. Birkaç gün önce böyle olmuyordu. Nvidia GeForce Experience yükledikten 1 gün sonra performans testi yapayım dedim. Ekran kartı deli gibi ötmeye başladı.

Ekran kartını Vatan Bilgisayar'dan aldım, 7 gün oldu. Değiştirebilirim değil mi?

Bugün vatana gittim 6 tane ekran kartı değiştirttim. yeni ekran kartı aldım ASUS STRIX GTX970 ondada var en düşük ses çıkaranını aldım. ve çoğu kartta artifact atıyo. 10 saatlik uğraş sonucu 50 tl kazık yiyip eve geldim DMC4 benchmark atınca artifact atıyo ekran kartı :( ne yapmalıyım ?

Bu dediklerini dikey senkronizasyon açıkken yaşıyorsan kart problemlidir. Sosyal'de bir çok 970 kullanan var, neden diğerleri senin gibi sorun yaşamıyor anlamış değilim.

Genelleme yapmayın, hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanıyorum. PSU'yu kontrol ettirin siz.

PSU yu değiştirdiler diğer her şeyi değiştirdiler yine aynı yine aynı. Sadece Coil Whine olsa artık sesine katlanacağım. ama Artifact atıyor sürekli. Görüntü hiç bir şekilde net gelmiyor. VSYNC varken istediğim performansı asla alamam! Bu sadece oyun izlerken de değil oyunların ara videolarını izlerken de görüntü bozuk HD değil.

Diyince kızıyorlar. Kardeş gidip r9 390 alaydın şimdi 10 numara rahattın :D Hemen kaçayım ben şimdi başlarlar gtx 970 kartına o.c yapılırsa çok iyi olur,3.5+0,5 vram olayının bir zararı yok ,amd ler şişirilmiş gibi gibi başlarlar. Amd geçer adam 8 gb VRAM'i ne yapacan, 512 biti ne yapacan, FPS'yi ne yapacan kardeşim önemli olan sürücü der çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben R9 380 alacaktım açıkçası oradaki adamlar bana sürekli Artifact sorunu çıkıyor kaç kişi geri getirdi diyerek korkuttu beni. Şimdi aldığım kartta aynı sorun çıkıyor şaka gibi. 1 haftalık bilgisayar servislik oldu şimdi. Tümünü iade etme isteği doğdu içimde şimdi. Adamlar sadece arızalı parçada sorun varsa onu iade ederiz diyorlar. Tüketici mahkemesine başvuru yapsam tamamını iade etme şansım olur mu ?

Onu bilmem de coil whine sorunu var gtx 970 lerde bu yalan birşey değil.Millet genelde her oyunu ultra oynamak istiyorum fps sıkıntısı yaşamak istemiyorum fakat 2 milyar da vermek istemiyorum karta deyip alıyor gtx 970 baya sattı çıktığından beri.Sağlam kart tabi yalan yok ama coil whine ve 3.5+0.5 sorunundan rahatsız olanlar var burada gördüm 2-3 kişi demiş bende sorun yok diye bir kısmına denk geliyor işte.Servisten gelince ne olur onu bekle istersen.

Yahu ekran efsane birbirine giriyor anlatılamaz derece bir Artifact söz konusu sesi geçtim artık ses olsa da fanları getiririm 60 70 fan sesi duyarım o sesi duyacağıma daha iyi. Artık sorunum ses değil Görüntü bozukluğu.

Belki bu işinize yarar eski oyunlarda yüksek FPS vermesinden kaynaklanıyor bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak videodaki gibi aynısı ama daha daha beteri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı