GTX 980 almak mı?

Bütçe
3000-4000

meldray33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Elimde R9 380 ekran kartı vardı sattım. Şu an ekran kartı arıyorum internette 2.el GTX 980 gördüm 3000TL.
Ama şu an sıfır RX 6500XT 4000TL civarında hangisini almak mantıklı? Yani performansları aynı mıdır kartların.
Bütçem maksimum 4000TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Elimde R9 380 ekran kartı vardı sattım. Şu an ekran kartı arıyorum internette 2.el GTX 980 gördüm 3000TL.
Ama şu an sıfır RX 6500XT 4000TL civarında hangisini almak mantıklı? Yani performansları aynı mıdır kartların.
Bütçem maksimum 4000TL.
kaç senelik ekran kartı allah bilir başına ne geldi, bence yapıştırın 6500xt'yi veya koyabildiğiniz kadar üzerine koyun daha iyisini alın ama çok 2. ele bulaşmayın.

Kaç senelik ekran kartı Allah bilir başına ne geldi, bence yapıştırın 6500XT'yi veya koyabildiğiniz kadar üzerine koyun daha iyisini alın ama çok 2. ele bulaşmayın.

Bende öyle düşünüyorum hocam sıfır almak aklıma daha çok yatıyor bu konuda.
kaç senelik ekran kartı allah bilir başına ne geldi, bence yapıştırın 6500xt'yi veya koyabildiğiniz kadar üzerine koyun daha iyisini alın ama çok 2. ele bulaşmayın.
Hocam sistem özelliklerim alt kısımda yazıyor sizce verimli olur mu 6500xt ?

Son düzenleme:
Bende öyle düşünüyorum hocam sıfır almak aklıma daha çok yatıyor bu konuda.

Hocam sistem özelliklerim alt kısımda yazıyor sizce verimli olur mu 6500xt ?
Ekran kartı kısmını güncelleme zamanı gelmiş :d Keşke ram hızları yüksek olabilse onun harici o işlemcinin o anakartda ne işi var diye sorguladım şuan hatırladığım kadarıyla epey güçlü bi işlemciydi, ram'i de 16 yaparsan harika olur. Bu arada eski ekran kartına ne oldu?

Ekran kartı kısmını güncelleme zamanı gelmiş :d keşke RAM hızları yüksek olabilse onun harici o işlemcinin o anakartda ne işi var diye sorguladım şu an hatırladığım kadarıyla epey güçlü bir işlemciydi, RAM'i de 16 yaparsan harika olur. Bu arada eski ekran kartına ne oldu?

Hocam sorgulama konusunda haklısınız ama bu işlemci çok uygun fiyata geldi 2.el aldım.
Eski ekran kartımı sattım hocam. Ekran kartını güncellemek istiyorum performans artışı olacağını düşündüğüm için ama şu an acaba sistemi komple satıp yeni sistem toplasam mı diye düşünmeye başladım.

Hocam sorgulama konusunda haklısınız ama bu işlemci çok uygun fiyata geldi 2.el aldım.
Eski ekran kartımı sattım hocam. Ekran kartını güncellemek istiyorum performans artışı olacağını düşündüğüm için ama şu an acaba sistemi komple satıp yeni sistem toplasam mı diye düşünmeye başladım.
Sizi bi müddet daha götürür o sistem, bu sistemden de ileriye dönük bi ekran kartı alırsanız iyi olur.
Ben de işlemcimi 2. el aldım tertemiz mis gibi fakat 2. el ekran kartı aldım MSI R9 270 elimde patladı 5-6 ayda. İşlemciniz kötü bişi olsa derdim direkt upgrade edin diye ama şuan sizin bi ekran kartı bir de ram eksik gibi duruyor.

Sizi bir müddet daha götürür o sistem, bu sistemden de ileriye dönük bir ekran kartı alırsanız iyi olur.
Ben de işlemcimi 2. el aldım tertemiz mis gibi fakat 2. el ekran kartı aldım MSI R9 270 elimde patladı 5-6 ayda. İşlemciniz kötü bir şey olsa derdim direkt upgrade edin diye ama şu an sizin bir ekran kartı bir de RAM eksik gibi duruyor.

RAM'i ne yapabilirim hocam?

RAM'i ne yapabilirim hocam?

RAM konusu karışık ne istediğine bağlı DDR5'e geçeceksen eğer bundan sonraki sistemde, bir tane daha aynı 8 GB RAM al geç ama yine aynı DDR4'den devam edip sadece anakart işlemci değişicem diyorsan elindekini satarsın alacağın anakarta göre DDR4 yüksek MHz 16 GB RAM alabilirsin. Yani tamamen ileride ne yapacaksan ona göre al alacağın şeyleri.

RAM konusu karışık ne istediğine bağlı DDR5'e geçeceksen eğer bundan sonraki sistemde, bir tane daha aynı 8 GB RAM al geç ama yine aynı DDR4'den devam edip sadece anakart işlemci değişicem diyorsan elindekini satarsın alacağın anakarta göre DDR4 yüksek MHz 16 GB RAM alabilirsin. Yani tamamen ileride ne yapacaksan ona göre al alacağın şeyleri.

Hocam tekrardan merhaba anakartım PCI-4.0 sizce ekran kartı tam verimli olur mu düşünmeye başladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı