Şimdi hocam sana şöyle açıklamak istiyorum. Ben mesela fiat palio kullandım sonra doblo kullandım memnun kalmadım. Şimdi gidip yeni çıkan aegea berbat dersem bu doğru olur mu?? Olmaz ama çok mantıksız da olmaz çünkü tecrübem olmuş. Sıkıntı şurada sapphire önceden dual-x gibi rezalet bir soğutma sistemiyle gidiyordu üstelik backplate falan da yoktu. Doğal olarak sıkıntı yaşayan oldu ama son vapor-x,tri-x ve yeni çıkan nitro modelleri son derece başarılı. Yazılımında da bir sıkıntı yok. Msi afterburner programını diğer firmalar için de kullanabiliyorsunuz. Rahatça o.c etmek için illa msi veya asus alıp onun yazılımını kullanmak gerekmiyor. Yabancı meşhur siteler bizim türkler gibi önyargılı değiller. Onlar Visiontek, Diamond, Palit gibi markalar da inceler Msi, Asus gibi markalar da. Mesela en meşhur sitelerden biri (tam hatırlamadım eğer kesin kanıt istersen bulurum) en beğendiği gtx 980 ti modelini palit olarak belirledi üstelik o kadar sıvı soğutmalı Evga, Msi modelleri varken. Sapphire gayet iyi bir markadır tıpkı Powercolor gibi. Kötülemekle iş olmaz . Recep abi ve Ali abi suçlu durumuna düşmek istemiyorlar ve önceden test edip sıkıntı gördükleri kartları önermiyorlar. Onlarda bir nebze haklı tecrübeleri var ama onların tamamen test etmeden ve uzun süre kullanmadan bu yorumları yapması bütün forumu etkilememeli.
Msi gaming m5 daha iyi bir model çünkü pro gaming in rakibi zaten msi gaming pro ama o bütçede gigabyte gaming 5 daha kaliteli bir anakart. Eğer render işiniz yoksa zaten i5 6600k aşırı derecede sağlam bir işlemci üstelik o.c şansınız da var. Gidip i5 6600k alıp , yanına Gigabyte gaming 3 alıp artan paraya r9 fury alırsanız, i7 6700 ve m5 anakart içeren sisteme oranla daha güzel bir 2k performansı alırsınız.