GTX 980 Ti Sistem toplama

• Konuyu başlatan Dax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 6.323
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyun oynamak amacımız ise güzel bir ses sistemine ve killer e2200 gibi teknolojilere sahip gaming anakart almak daha iyi olur. Bütçe kısıtlıysa 600 tl ye asus pro gaming yerine 480 tl civarına gigabyte gaming k3 alınabilir.

Kaliteli bir kulaklık alacağım için anakartın üzerindeki ses sisteminin pek işe yaramayacağı kanaatindeyim, elbette işe yarar fakat dağlar kadar fark etmez, kulaklık zaten çok kaliteli olacak. İnternet yazılımlarınında pek işe yaramayacağı kanaatindeyim zira TTnet diye bir şirket var, 80 TL ödüyorum hızım 1-2 oyun indirdikten sonra 200kb/saniye' ye düşüyor. O yüzden internetten yana şansım yok. Bana 6kya ocsiz bir sistem toplayabilir misiniz, karşılaştırma yapmam lazım.

Size katılıyorum, çok haklısınız. Aklıma bir fikir geldi. Şimdi sistemimde illa oc gerekliyse asus z170 pro gaming yerine GIGABYTE Z170-HD3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466 (O.C)MHz HDMI&DVI&Anakart koysam bir sıkıntı olur mu sizce ? Alternetif sistem arayışı içerisindeyim, arasından en mantıklısını seçeceğim. Oc siz sistemde olur aslında, tek yapacağım şey 7/24 paso oyun oynamak olacak.

Bana bir de 5k ya da gene 6k bütçeye ocsiz sistem toplayabilir misiniz, çünkü 6kya ocsiz sistem alırsam oyunlarda daha fazla performans alacağıma eminim, ekran kartı 980ti bile olur yani, yada yeni mimaride 1080. 1080 nin fiyatı +2000 TL olur büyük ihtimal.

O.c lu i5 6600k bir sistem gayet iyidir.

2K.png

Güzel sistem, elinize sağlık fakat gene sormadan edemeyeceğim, işlemci i5 6600 olsa mesela turboda 3.9' a çıkıyor, örneğin 2 3 sene sonra onu zorlayan oyun çıktı, zaten fazla da ısınan bir işlemci değil 14nm sayesinde, bu turbo boost olayı ile bir nevi oc yapmış olmuyor muyum zaten ?

50-60 tl kısıp o.c yapılamayan işlemci almak mantıklı değil. Sana o.c imkanı vermesinin sana bir zararı olmaz ama artısı olur tabi sağlam bir soğutman varsa.

50-60 tl kısıp o.c yapılamayan işlemci almak mantıklı değil. Sana o.c imkanı vermesinin sana bir zararı olmaz ama artısı olur tabi sağlam bir soğutman varsa.

İşte, soğutma işi de sıkıntı. +300 TL masraf oluyor. Bu oc olayını bırakıp ekran kartına abansam 980 ti ya da yeni mimaride onun ayarında kart alırım.

Sizden bir şey isteyeceğim. 6k ya attığım sistem gayet güzel fakat overclock destekli. Ben bunun oc'siz modelini de toplayabilirim, oc şart mı emin olamıyorum zira oc profesörü değilim, iyi kötü biliyorum fakat voltaj değerleri beni çok korkutuyor. Bu yüzden hem ocli hem ocsiz sistem toplayıp bu yaz aralarında bir tercih yapacağım, büyük ihtimalle çıkmaza gireceğim, herkes forumda oc= uzun ömür olarak görüyor fakat örneğin i5 6600 işlemcisini sonuna dek kullanan oyun şuan yok ben 5 sene sonra falan çıkacağını düşünüyorum. Yeni çıkacak olacak oyunların amd fx işlemcilerle bile uyumlu çalışacağı söyleniyor :S Render falan yapmayıp tek amacım oyun olacağı için sizce ocye gerek var mı , eğer yoksa 6k vermek yerine 5k verebilirim sisteme.
Hız aşırtma lüks bir şeydir.
i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı
Burada bundan bahsettim hız aşırtma yapmamanız sizin açınızdan daha iyidir hem bu işte iyi değilsiniz hem de ömrünü kısaltacaksın. Ayrıca hız aşırtma yaptığınız zaman büyük risklere giriyorsunuz ve bunun yanında garanti dışı kalıyor (Ana kart dahil). Bu yüzden overclock olmadan i 7 6700 almanız ve bunun yanında oyuncu ana kartı alarak size daha iyi oyun deneyimi sağlar. 6 bin liraya 980 Ti yapılabilir ama yeni ekran kartlarını beklemeniz daha iyi olacaktır. R 9 490 x 300 $ olacakmış bununla ilgili yazı okumuştum bir sitede. Şu an 6000 liralık sistem yapacağım ama yeni ekran kartlarını beklemeni tavsiye ederim sabır edebiliyorsan.

Hız aşırtma lüks bir şeydir.
i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı
Burada bundan bahsettim hız aşırtma yapmamanız sizin açınızdan daha iyidir hem bu işte iyi değilsiniz hem de ömrünü kısaltırsın. Ayrıca hız aşırtma yaptığınız zaman büyük risklere giriyorsunuz ve bunun yanında garanti dışı kalıyor (Ana kart dahil). Bu yüzden overclock olmadan i 7 6700 almanız ve bunun yanında oyuncu ana kartı alarak size daha iyi oyun deneyimi sağlar. 6 bin liraya 980 Ti yapılabilir ama yeni ekran kartlarını beklemeniz daha iyi olacaktır. R 9 490 x 300 $ olacakmış bununla ilgili yazı okumuştum bir sitede. Şu an 6000 liralık sistem yapacağım ama yeni ekran kartlarını beklemeni tavsiye ederim sabır edebiliyorsan.

1 Temmuz' a kadar sabredebilirim. Sizce o zamana asus,msi, sapphire r9 490x gaming modelleri satışta olur mu ?

İşte, soğutma işi de sıkıntı. +300 TL masraf oluyor. Bu oc olayını bırakıp ekran kartına abansam 980 ti ya da yeni mimaride onun ayarında kart alırım.

İ5 6600 alıp stok fan ile ek 350-400 tl para kazanırsın ki o zaten sana 980 ti almana yetmez. Sen stok fan kullanıp gtx 980 ti mi kullanacaksın?? Bu mercedesi olup köprüden geçmeye parası olmayan insan olmaya benziyor. Stok fanla adam akıllı oyun olmaz millet sistem toplarken soğutucu eklemezken ben bütün önerilerimde en az 100 tl lik soğutucu koyuyorum. Yani adam 4000-5000 tl verecek ama ısına ısına fps düşe düşe yarım yarım oynayacak adam. Ne anlamı kaldı o zaman 4000-5000 ayırmanın?? Gidip 3000-3500 tl ye gtx 970 vera r9 390 alalım i5 6500 (stok fanla) ile ekran kartını da o.c yaparız al sana 5000 tl lik sistem. Zaten dediğim gibi 980 ti ye para yetirmen için bütçenin 6500 civarı olması lazım ki 2k monitör alabilesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı