GTX 980 Ti Sistem toplama

• Konuyu başlatan Dax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 6.412
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haziran ayında pascal ve polaris gelecek diyorlar temmuzda gelebilir.

r9 390x benim işimi görüyor fazlasına gerek yok. i5 6600 alsam işlemci çok fark olur mu oyunlarda, turbo boostu var zaten sorun olursa kendini yukarı çekmiyor mu işlemci, herkes i7 ve oc önerip duruyor benim tek amacım oyun oynamak ve bunun için 6k ayırdım. Ekran kartına abanmak varken neden oc ile falan uğraşayım ki işlemci zaten yetiyor. Yetmezse anakart ve işlemciyi satar gerekirse yenisini alırım fakat şimdilik ekran kartına abanmam şart. Şimdilik 390x yetiyor dedim, yeni kart çıksın 490x alacağım.

6000 lira bütçeye monitör dahil mi?

Hocam diğer yerlerde de yazdım i5 6600k ve soğutucu yerine i7 6700 almak bir anlamda iyidir o da i7 6700 gibi sağlam işlemci alıp sonradan ek soğutucu alma fırsatın olması. Yoksa gidip stok fanla 980 ti içeren pc de ultra oyun mu oynayacağım?? Gülerler adama maden 980 ti aldın gittin stok fana mı kaldın diye.

İ5 6600 alıp stok fan ile ek 350-400 tl para kazanırsın ki o zaten sana 980 ti almana yetmez. Sen stok fan kullanıp gtx 980 ti mi kullanacaksın?? Bu mercedesi olup köprüden geçmeye parası olmayan insan olmaya benziyor. Stok fanla adam akıllı oyun olmaz millet sistem toplarken soğutucu eklemezken ben bütün önerilerimde en az 100 tl lik soğutucu koyuyorum. Yani adam 4000-5000 tl verecek ama ısına ısına fps düşe düşe yarım yarım oynayacak adam. Ne anlamı kaldı o zaman 4000-5000 ayırmanın?? Gidip 3000-3500 tl ye gtx 970 vera r9 390 alalım i5 6500 (stok fanla) ile ekran kartını da o.c yaparız al sana 5000 tl lik sistem. Zaten dediğim gibi 980 ti ye para yetirmen için bütçenin 6500 civarı olması lazım ki 2k monitör alabilesin.

İşlemci 14nm, stok fanla kullanılabilir, sıcaklığının en fazla 65 olacağı kanaatindeyim. 100-200 TL arası kaliteli bir hava soğutma alırım, o sıkıntı değil. Onunla beraber 55 50 dereceye kadar düşüş sağlanır ama 65 de kötü değil bence.

6000 lira bütçeye monitör dahil mi?

Evet, 6k ya ocsiz sistem. Ocli sistem zaten topladım, yazın ikisinden birisini almaya karar vereceğim şimdi kararsızım. Monitör olarak 1440p ve ips olursa iyi olur. 5ms 1ms olayına takılan biri değilim.

Hocam diğer yerlerde de yazdım i5 6600k ve soğutucu yerine i7 6700 almak bir anlamda iyidir o da i7 6700 gibi sağlam işlemci alıp sonradan ek soğutucu alma fırsatın olması. Yoksa gidip stok fanla 980 ti içeren pc de ultra oyun mu oynayacağım?? Gülerler adama maden 980 ti aldın gittin stok fana mı kaldın diye.

Bu konuda haklısın, 100 TL lik sağlam bir şey olurum , o iş sorun teşkil etmiyor merak etme. Hava soğutmalar ucuz genel olarak.

*alırım yazacaktım pardon.

65 derece laptop için iyi olur anca. Pc için normal-kötü arası bir değer (o.c olmadan tabi). i7 6700 alıp yanına h170 gaming alabilirsiniz tabi o da bir seçenek ama ramler 2133 mhz olarak çalışacak buradan da gideceksiniz.

65 derece laptop için iyi olur anca. Pc için normal-kötü arası bir değer (o.c olmadan tabi). i7 6700 alıp yanına h170 gaming alabilirsiniz tabi o da bir seçenek ama ramler 2133 mhz olarak çalışacak buradan da gideceksiniz.

Recep Baltaş' ın kendi ağzında duydum test yaparken. Ramlerimiz 2400 mhz frekasında çalışmakta fakat isteyen kullanıcılar bunu 2133 mhz olarakta kullanabilir, oyunda bir sorun teşkil etmez diyordu. Bence de öyle. Tabi ddr4 ün tam performansından yararlanamamak da söz konusu ama sonuçta oyunlar daha fazlasına ihtiyaç duymuyor .

• Beğen
İfadeler: GCN
Bellekler 2133 olması yeterlidir adam sunucu bilgisayarı toplamıyor ayrıca toplasa 5960 x den başlaması lazım o da 10000 lira ediyor. Adam sadece oyun oynayacağı için 2133 frekansı yeterlidir ayrıca 2400 frekans bellek alırsan XMP ile 2400 e çıkar o.

Tercih size kalmış ben dedim diyeceklerimi eğer sonradan soğutucu alma imkanınız varsa i7 6700 almak daha iyi olur (o.c olmayacak ama o.c a ihtiyaç da olmayacaktır muhtemelen) . Bir de çok kısıtlı düşünüyorsunuz. R9 fury ve nano kartlar amiral gemilerinin yanında duran destroyer, fırkateyn, muhrip tipinde gemiler. Bunlar her durumda r9 390x kartından iyiler ve hbm ye sahipler. Kafanızı bu karta odaklanarak ilerletmeyin.

Benim dediğim de o zaten. Fury veya bütçe yeterse fury x almak daha iyi. İ7 6700 ve R9 fury x ile çok güzel bir 2k deneyimi yaşanır.

• Beğen
İfadeler: GCN
Anladım, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Büyük ihtimal öyle yaparım ama yeni kartların çıkmasını bir nebze bekleyeceğim. Baktım çıkmıyor dediğinizi yaparım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı