GTX970 düşük FPS sorunu

Equaline

Kilopat
Daha fazla  
GTX970 ilk aldığımda her şey güzeldi ama bir zaman sonra düşük FPS aldığımı fark ettim. Bu sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama testlerde 300 FPS veriyor çatışmalarda felan min 230 düşüyor benim ekran kartım ise 230-150 arasında gelip gidiyor. Bunun nedeni nedir? Driverlerim güncel (Driver booster4) virüsde tarattım sorun çıkmadı. (ESET) Birde Ets'de felan kartım 70 dereceyi görüyor ve bu beni bayağı bi kuşkulandırıyor sıkıntı olur mu ne yapmam gerek ?(Garantisi var).

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Temiz kurulum ile Windows 10'a geçin. (Zaten W10 kullanıyorsanız atlayın.)

2-https://www.technopat.net/sosyal/konu/display-driver-uninstaller-ddu-amd-nvidia-sueruecue-kaldirma-araci.44964/
Bu program ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın, en güncel sürümü elinizle kurun.

3-https://www.technopat.net/sosyal/konu/temel-sistem-bakim-ve-performans-optimizasyonu-yoenergesi.93849/
Bu rehberde yazanları uygulayın.

Zaten Windows 10 kullanıyorsanız bu işlemler en fazla 2 saat sürecektir ama faydasını göreceksiniz.

Ekran Kartı: Msi gtx 970
İşlemci: i5 6500 (stok fan)
Ram: 16 GB(4x4 bütün ramler aynı marka ve model) 2666 mhz
Güç Kaynağı: Corsair 650w 80+
Ana Kart: Msi h170 gaming m3
SSD: 250 gb Samsung 750 evo
Hard Disk: WD 1 TB 7200 rpm (oyunlar buraya kurulu)

Aynı ekran kartı ve işlemciyle diğer bilgisayarlarda gta5 benchmark ta fps 80-120 arası gezıyor en düşük 55 görüyorlar fakat aynı grafık ayarlarında benchmark testini ben yaptıgımda fps 50-90 arası gezıyor ve en son tanker patlama sahnesınde 35 e kdr düşüyor. Bu fps düşük olması sorunu diğer oyunlarda da aynı şekilde.
Pc yi virüs taramasından geçirdim driverları biosu oyunları guncelledım hıc bırsey degismedi.
İşlemci stok fanımla sıcaklık değeri 85-90 derecelerde oluyor bu konuyla alakalı olabılır mı bunun kaynagını nasıl anlayabilirim ?
Oyun orjinal steam üzerinden satın alıyorum bütün oyunları.

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var. Şaşırmadım açıkçası i5 6500'den iyice soğudum. Hep sorunu olan kim varsa bu işlemciden bahsediyor.

Kimse bir çözüm bulamıyor galiba ne yapsam bilemedim tavsiyesi olan yok mu ?

Termal macun değişikliği yaptım ve performans düzeldi tam anlamıyla nromale döndü bendeki tamamen cpu nun fazla ısınaması ile ilgiliymiş 90 derece oluyordu sımdı ıse maksımum 58 oluyor bu sekılde kendı sorunumu cozdum

Sorunum çözüldü sandım yanılmışım. BF1'de CPU kullanımı hep %100 hiç inmiyor lanet ettirdi bu i5 6500. 50 60 FPS arası alıyorum çok tuhaf 4K açınca bile %95'in altına inmiyor CPU 50 derece civarı seyrediyor.

Sorunum çözüldü sandım yanılmışım. BF1'de CPU kullanımı hep %100 hiç inmiyor lanet ettirdi bu i5 6500. 50 60 FPS arası alıyorum çok tuhaf 4K açınca bile %95'in altına inmiyor CPU 50 derece civarı seyrediyor.
Battlefield için önerilen CPU 6600K. Normal yani.

Çok oyunculu oyunlarda CPU kullanımı hep yüksektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı