GTX980 SLI vs. R9 295x2 Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AlisafaA7

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Beyler başlıkta da belirtiğim gibi.
  1. Gtx 980Sli Mı yoksa r9 295x mi almalıyım?
  2. Z97 Gaming 3 ile sizce dengeli olur mu? Yoksa daha yüksek bir anakart seçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI falan unut. 295x2 falan da alma.
Temizinden GTX980 al, rahatina bak.

Madem tek kart yetmiyor, madem bu seçenekler arasından seçim yapılacak, tabiiki de 980 SLI. 10 tereflop minimum işlem gücünü 310 watt ile elde ediyorsunuz. TDP limitini aşıp voltaj kilidini kaldırıp R9 295X2 ile aynı gücü çekersen eğer AMD'den ne kadar daha fazla performans verdiğini görürsün.

X8 + X8 şeklinde kullanabilirsin fakat o ikisini beslemek için oc edilmiş bir 4790k kullandığını varsayıyorum.

NOT: Arkadaşıma Galax 980 HOF aldık NOVA bilgisayardan. Kutu açık gelmişti, sorun etmedik, kullandık, fakat kart %95 tdp'yi geçmiyor. Furmark ile test ederken farkettik, üzerinde oc tuşu var Display port girişlerinin olduğu yerde, ona basınca 450 watt çekiyormuş dediler, ama gel gör ki kart bozuk çıktı. 1.5 kiloluk kart, slotu yamultacak diye slota destek koyduk. Kart yamulmasın diye backplate koymuşlar ama slotu unutmuşlar, neyse onu önerecektim de vazgeçtim. Zaten az önce gördüm sitesinde artık Galax kartlar yok. Marka sorarsan Evga Classified. Yada ileride alacaksan Asus Matrix Platinum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı