Güç Kaynağı (PSU) Tier List V2!

Önceden yaptığım PSU Tier List konusunu yenileyip sunmak istedim, biraz renklendirme yaptım, yeni ürünler de ekledim.

Kafam bazı noktalarda çok karıştı, hata yapmış olabilirim, özür dilerim.

Yeşil: Kategorisi için öne çıkan ürün(ler).

Mavi: Genel anlamda iyi olan, ama bazı sorunları sebebiyle alt sınıflara koyduğum ürün(ler).

Sarı: Düşük öncelikli ürün(ler).

Not: A ve A- karışık, yani ikisini aynı sınıf sayabilirsiniz, bazı ürünlerde kafam karıştığı için böyle yaptım.

A Sınıfı​
Seasonic​
Prime GX, Prime Titanium, Prime Platinum, Focus Platinum, Fanless TX, Fanless PX, Focus Plus Platinum, Prime Ultra Titanium, Focus Plus Gold (2019)​
Be Quiet!​
Dark Power Pro 12​
XPG​
Core Reactor
Corsair​
RMx, RMi, HX, HXi, AX, AXi
Aerocool​
Project 7
Asus​
ROG Strix, ROG Thor
Fractal Design​
ION+ Platinum
NZXT​
E Serisi
Thermaltake​
GF1​
Antec​
Signature Platinum/Titanium, HCG
Enermax​
Platimax DF, MaxTytan​
EVGA​
SuperNOVA P2​
FSP​
Hydro PTM Pro, Aurum PT1000, Aurum PT1200​
DeepCool​
GamerStorm DQ-M​
A- Sınıfı​
Seasonic​
Focus SGX
FSP​
Hydro G, Hydro G Pro​
Cooler Master​
V Gold, V Platinum (2019)
Corsair​
TXM, RM, SF
NZXT​
C serisi​
Fractal Design​
ION SFX Gold​
XFX​
XTR serisi​
BitFenix​
Formula Gold, Whisper M
EVGA​
SuperNOVA G5, SuperNOVA G3, SuperNOVA T2
SilverStone​
Strider Titanium
Phanteks​
AMP​
Cougar​
GX-F​
Be Quiet!​
Straight Power 11 (Platinum)​
In Win​
C serisi​
Enermax​
Revolution X't II

Cooler Master V850 Platinum (2019) modelinde ani akım rezalet, ayrıca PWR_OK yanlış ayarlanmış.
B Sınıfı​
Be Quiet!​
System Power U9​
Raidmax​
Monster
Corsair​
CX, CX-F RGB​
Seasonic​
Core
SilverStone​
Strider Gold S, Strider Platinum, SX-G​
EVGA​
SuperNOVA G1+​
Gigabyte​
Xtreme Gaming

Raidmax Monster 700W modeli ani akım konusunda berbat, PWR_OK sinyali de yanlış ayarlanmış.
Kaynak.​

B- Sınıfı​
High Power​
Performance GD
Corsair​
CV650
Sharkoon​
Gold Zero
Cooler Master​
MWE Gold
Riotoro​
Onyx​
XPG​
Pylon
EVGA​
N1
Cooler Master​
MWE Bronze 600W​

EVGA N1 modeli bir alt sınıfa da koyulabilir, emin değilim.
C Sınıfı​
Corsair​
CV550, CV450​
Zalman​
Gigamax
D Sınıfı​
Zalman​
LXII, TXII
Cooler Master​
MWE White
Aerocool​
KCAS Plus​
Thermaltake​
TR2 s, Smart, Smart BX1​
Corsair​
VS​
FSP​
Hydro K
D- Sınıfı​
Sharkoon​
SHP V2​
Cooler Master​
Elite V3​
Aerocool​
VX Plus​
Gigabyte​
P-GM​

Gigabyte P750GM modeli testte patlıyor, ayrıca PWR_OK sinyali yanlış.
E Sınıfı-Mecbur kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem​
Power Boost​
Force​

MWE Gold.

Yakında zamanda 3080 ile upgrade düşünüyorum o yüzden 850W seçtim.

Ona da 750W yeterli aslında, ama 850W da göz çıkarmaz tabii kaliteli olduğu sürece. Sizin kararınız.

Core Reactor 850'yi atmıştınız, onu alabilirsiniz PCKolik'ten. DFSBilgisayar'ın müşteri memnuniyeti gibi durumlarından haberdar değilim, bi' araştırın derim ben almadan önce satıcıları özellikle Şikayetvar'da.

Ona da 750W yeterli aslında, ama 850W da göz çıkarmaz tabii kaliteli olduğu sürece. Sizin kararınız.

Core Reactor 850'yi atmıştınız, onu alabilirsiniz PCKolik'ten. DFSBilgisayar'ın müşteri memnuniyeti gibi durumlarından haberdar değilim, bi' araştırın derim ben almadan önce satıcıları özellikle Şikayetvar'da.
10. Sayfada sormuştum @RPM arkadaşımız önermişti ben RM 850x düşünüyordum 2021 olanından öneri üzerine Core Reactorü biraz araştırdım corsair yarım yük fanı kapalı tutuyormuş Core Reactor sürekli çalışıyor fanı üreticileri aynı firma imiş nasipse bugün alacağım

@soner23 Core Reactor de genel bağlamda sessiz bir PSU, ha tabii RM850x de olabilir, biraz pahalıydı sanırım şu an bakmadım fiyatına ama kesinlikle kötü bir PSU değil. Kararı size bırakıyorum.

Evet 800 tl fark var az değil önerilen modeli alacağım.
Core Reactor 850W kullanıyorum tavsiye ederim. 800 Lira fark verip RM850x almaya değmez bence. Fan olayına gelince, PSU'nun varlığı yokluğu hissedilmiyor. Aktif olarak sürekli çalışan fan bence daha iyi.

Elimde belli bir yüke kadar fan açmayan RM750 PSU var, tek kartlı mining sisteminde kullanıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla düşük yüklerde çalışırken fan çalışmadığı için ilginç bir şekilde çok ısınıyor. Belli bir sıcaklığa çıkınca fanı çalışıyor ama yine de çalışma sıcaklığı yüksek oluyor. Soğuk çalışması için üstüne 12cm fan koydum. Daha önce bozulmuştu, garantiden sıfır değişimi yapıldı. Belki bozulma sebebi de bu yüksek çalışma sıcaklığıdır çünkü aralıksız aylarca mining yaptığım oldu. Alakasız da olabilir tabi, sadece düşüncem bu şekilde.

Core Reactor 850W kullanıyorum tavsiye ederim. 800 Lira fark verip RM850x almaya değmez bence. Fan olayına gelince, PSU'nun varlığı yokluğu hissedilmiyor. Aktif olarak sürekli çalışan fan bence daha iyi.

Elimde belli bir yüke kadar fan açmayan RM750 PSU var, tek kartlı mining sisteminde kullanıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla düşük yüklerde çalışırken fan çalışmadığı için ilginç bir şekilde çok ısınıyor. Belli bir sıcaklığa çıkınca fanı çalışıyor ama yine de çalışma sıcaklığı yüksek oluyor. Soğuk çalışması için üstüne 12cm fan koydum. Daha önce bozulmuştu, garantiden sıfır değişimi yapıldı. Belki bozulma sebebi de bu yüksek çalışma sıcaklığıdır çünkü aralıksız aylarca mining yaptığım oldu. Alakasız da olabilir tabi, sadece düşüncem bu şekilde.
Siparişi geçtim hocam Core Reactor 850W aldım.

@Sir Benjamin hocam hala en fp oranı yüksek PSU bu mu?
Bir de bu kabloyu bu PSU'da kullanabilir miyim?
1647945037645.png

@Sir Benjamin hocam hala en F/P oranı yüksek PSU bu mu?
Bir de bu kabloyu bu PSU'da kullanabilir miyim?
Eki Görüntüle 1339037

Evet, bir de Core Reactor bulunabilir ama 200 TL için gerek yok.

Harici çoklayıcıları pek tavsiye etmem, neden harici 6+2 istiyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı