Güç Kaynağından Gelen Ses Sorun Oluşturur Mu?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar kullandığım PC yaklaşık 4-5 yıllık güç kaynağından bazen ses geliyor. Mesela bu ay hiç gelmedi, şimdi biraz ses geldi. Genelde ses çıkarmıyor çok nadir oluyor ve bazen az bir sesle 10 dakika falan sürüyor. Bazen 1-2 dakika epey bir ses çıkarıyor sonra ses kesiliyor ve çok sessiz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar kullandığım PC yaklaşık 4-5 yıllık güç kaynağından bazen ses geliyor, mesela bu ay hiç gelmedi şimdi biraz ses geldi, genelde ses çıkarmıyor çok nadir oluyor ve bazen az bir sesle 10 dakika mesela sürüyor bazen 1-2 dakika epey bir ses çıkarıyor sonra ses kesiliyor çok sessiz çalışıyor.

Sen ne diyorsun değişik ?

Kardeşim fanını en son ne zaman temizledin tozları temizlediysen fana makine yağı damlatabilirsin çünkü eski bir PSU dönme devrinde sıkıntı olabilir .

Yağı fanın neresine damlatayım?

Merhaba arkadaşlar kullandığım PC yaklaşık 4-5 yıllık güç kaynağından bazen ses geliyor, mesela bu ay hiç gelmedi şimdi biraz ses geldi, genelde ses çıkarmıyor çok nadir oluyor ve bazen az bir sesle 10 dakika mesela sürüyor bazen 1-2 dakika epey bir ses çıkarıyor sonra ses kesiliyor çok sessiz çalışıyor.

Sen ne diyorsun değişik ?

Sorunumuz ses olduğundan bol bol ses yazıyorum.

Sistemim:
  • Intel Core i3 2100 @ 3.10GHz
  • 4,00GB Tek-Kanal DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
  • 298GB SAMSUNG HD322GJ
  • TSSTcorp CDDVDW SH-222AB ATA Device

PC 6 saattir açık.

Cızırtılı ses değilde ''rır'' diye bir ses çıkıyor. @Silinen üye

"Rır, Rır" şeklinde ise fan bir yere sürtüyor veya tozdan zor dönüyor olabilir. Cızırtı şeklinde olsa isi PSU'nun ölümü yaklaşmış demekti. Fanı değiştirebilirsin veya kökten sökebilirsin. :)

Kısaca ''zır, zır'' diye bir ses geliyor bir yere sürtmesi imkansız, çünkü ara sıra oluyor ve detaylı inceledim. PSU değişecek idim ama bir türlü anakarta bağlı güç kablosunu çıkaramadım. :üzgün:

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı