Gülme Emojisini Yanlış Anlayanlardan mısınız?

Siz peki?

• Oy verenlerin toplamı
    98
Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Biliyorsunuz mesajları beğenirken ifadeler var beş tane. Bunlardan bir tanesi de "Hahaha" diye adlandırılan gülme emojisi. Fakat gördüğüm kadarıyla bu ifadeyi dalga geçme veya olumsuzluk olarak anlayanlar da var. Bazı konularda denk geldiğim kadarıyla. Tabii cidden bu amaçla kullananları da görüyorum. Ama bazı mesela birbirini tanımayan arkadaşlar birbirine bunu attıklarında istemsizce "Hayırdır?" oluyorlar birbirlerine:)

Peki siz nasıl algılıyorsunuz? Sizin yazdığınız bir mesaja böyle bir ifade atıldığını gördüğünüzde nasıl algılıyorsunuz bunu? İyi bir şey olarak mı yoksa olumsuz veya dalgaya alınıyorum olarak mı? Ankete oy vererek güncel bir oran bulmamıza da katkı sağlayabilirsiniz.

Mesajdan mesaja değişir. Misal 1 saat sonra bu açtığın konunun emoji bölümü bu emojiyle dolacak. Arkadaşlar biraz komik.

Genelde verecek cevapları olmayanların ve karşısındakini sinir etmek için kullananların sayısı oldukça yüksek. Amacı içinde kullanan arkadaşlar ise kendini belli ediyor zaten. Bu ayrımı ortaokula giden bir çocuk bile yapabileceği için 3 maymunu oynamaya gerek yok.

Benim açımdan amacında kullanıldığı sürece sorun yok ama iş kişisel şeyler yüzünden böyle yollara başvurmaya gelirse rahatsız olurum.

Mesajdan mesaja değişir.
Bana da biraz kişiden kişiye değişiyor gibi geliyor:) Bir iki arkadaşımız var forumda şimdilik adı bende saklı olan biraz sınıyorlar resmen insanı. İstiyorum diye bağırıyorlar ama dur bakalım🤣

Bazıları çok abartıyor. Ben gülme emojisini takmıyorum ama abartınca bir özlü söze başvuruyorum.😂
Baş konular olarak ise NVİDİA ve AMD konusunda birisinin çok savunduğu şeyin tam tersini söyleyince gülme emojisi atıyorlar bu kendini bilmişliğin bir seviyesi bence onun dışında gülmeyi ve gülünmeyi severim ama rezil durumlar için değil.

"Sinir ettiğini sanan" demek lazım ya da. Kahvedeki dayıların yanına bilim adamı götür ama bilim adamı olduğunu bilmesinler bir çok söyleme gülerler. Çünkü cahiller her şeyi kendisinin bildiğini sanır ve genelde daha mutludurlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı