Günde 3-4 saat kardiyo yapmak zararlı mıdır?

Merhaba arkadaşlar. MSÜ tercih sonuçları açıklandı deniz harp ve sahil güvenlik kazandım. En kısa sürede maksimum kiloyu vermem gerek. Günde 4 saat kardiyo yapmayı düşünüyorum. Zararlı olur mu?

30 dakika yap ve 15 dakika ip atla gayet iyi kilo verirsin.

Merhaba arkadaşlar. MSÜ tercih sonuçları açıklandı deniz harp ve sahil güvenlik kazandım. En kısa sürede maksimum kiloyu vermem gerek. Günde 4 saat kardiyo yapmayı düşünüyorum. Zararlı olur mu?

Eğimi arttır yaklaşık 1 saat koş 4 saat kendini yormana değmeyecektir hem sağlık açısından da pek mantıklı değil günde 4 saat kardio.

Aşırı kiloluysan şu anda ağırlık antrenmanı yapmana pek de gerek yok asıl önemli olan kalori açığı yapıp diyetini değiştirmen ve bunu üstteki arkadaşın dediği gibi 1 saat eğimli koşarak desteklemen olur. Belirli bir kiloya düştükten sonra ağırlık antrenmanı yapıp kas inşa edebilirsin.

Maalesef fazla kilom var bayağı.

Spor salonunun hocası var ama ne kadar profesyonel bilmiyorum.

3-4 saat kardiyonun bir anda yapılmasının bir amacı yok size eziyet. Yapacağınız şey şu, sabah erkenden kalkın ve hiçbir şey yemeden spora gidin. 1-2 saat arası kardiyonuzu yaptıktan sonra eve dönüp, karbonhidrat ve yağ alın. 2-3 saat sonra tekrar spora gidip, ağırlık çalışın. Akşam öğününüzde %50 protein, %25 karbonhidrat, %25 yeşillik şeklinde olabilir(tabağın yarısı protein, diğer öteki yarısınıda 2'ye bölün yani.). Yağlı şeyler yemekten kaçınmayın, vücudunuzun yağa da ihtiyacı var. Fast food yemeyin yeterli. Ayrıca, çok kiloluysanız bir anda kilo vermeye asla çalışmayın. Deri sarkması illaki yaşanacaktır ancak minimum seviyede yaşanmasını istiyoruz.

Ayrıca eklemek istiyorum, koşu değil, yavaş ve tempolu şekilde eğimli yürümek yağ yakımı için daha efektif olacaktır. Koşarak sadece enerji harcarsınız.

Aşırı kiloluysan şu anda ağırlık antrenmanı yapmana pek de gerek yok asıl önemli olan kalori açığı yapıp diyetini değiştirmen ve bunu üstteki arkadaşın dediği gibi 1 saat eğimli koşarak desteklemen olur. Belirli bir kiloya düştükten sonra ağırlık antrenmanı yapıp kas inşa edebilirsin.

Belirli bir kiloya düşmesine gerek yok. İkisini beraber götürmesi daha mantıklı. Hem disipline alışır, hem de kilo verirken kas kazanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı