Günde 4 litre su içmek zararlı mı?

22 Yaşındayım, işim gereği 6 saat civarı sürekli ayaktayım. Haftada 4 gün spor yapıyorum, sivilce için ilaç içiyorum o yüzden tüm vücudum kuruyor. Fakat ben bile 4 litre içiyorum. Aşırı fazla tüketmiyorsun fakat bence biraz azaltmaya çalış.
 
22 yaşındayım, işim gereği 6 saat civarı sürekli ayaktayım. Haftada 4 gün spor yapıyorum, sivilce için ilaç içiyorum o yüzden tüm vücudum kuruyor. Fakat ben bile 4 litre içiyorum. Aşırı fazla tüketmiyorsun fakat bence biraz azaltmaya çalış.

Hocam konuyla alakasız ama bende sivilce ilacı kullanıyorum haftada 4 gün spor eklem kas ağrısı yapmıyor mu 4 gündür hiçbir şey yapmadan yatıyorum gene bir yerlerim ağrıyor.
 
Burada kimse net bir şey söyleyemez. Bir gün, ben az su içtim buram böyle oldu deyip beni sorumlu tutamazsın, sorumluluğu üzerime almıyorum.
Buradaki tavsiyeleri uygulayıp uygulamamak sana kalmış. Metobolizmani, şekerin var mı bilmiyorum. He, böyle dediğine göre bir şey olur deme 4 lt tüketip bir gün 3 lt tuketsen bir şey olmaz. Bazı tanık olduğum olaylarda ergenliğe geçişde su tüketimi artıyordu.
 
Bünyenin yaz aylarında belli bir terlemesi var ve terleme sadece su kaybı değildir. Mineral vb diğer şeyler de eksilmektedir.

Su dışında şekerli, alkollü, kafeinli içecek tüketimlerin de var ise; 4 litre + diğer içecekler fazla olabilir. Kafein su ile vücuttan atılır, alkol su ile dengelenir ve atılır, şeker su ile atılır.

Yediğin yiyecekler özellikle işlenmiş hazır yiyeceklerse; sosis, ısıl işlem görmüş et ürünleri, karbondihratlar (ekmek, pişi, kete vb) cips, tuzlu kurutulmuş yiyecekler/yemişler, zaten ekstra yük bindiriyorsun bünyene.

Ancak doktora görünmende fayda olabilir. Sonrasında da yiyecekler, uyku düzenin gibi konulara göre bakman iyi olabilir. Özellikle mineral kaybı bu sıcak havalarda, daha önce belirtildiği üzere elektrolit dengesizliğine sebep olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı