Günde 4 saat çalışarak bilgisayar toplayan 16 yaşındaki öğrenci

Maliyeti ne oldu sana bende düşünüyorum ama para yok pek.
4400€ dil kursu, 11 ay için
Bir garantör varsa Almanya'da tanıdığınız, yoksa 10000€ gidince size ait olacak bir para göstermeniz lazın (bloke hesapta).
Aylık 350-400€ kira bekar evlerinde ortalama olarak, yurtlarda ise 400-600€.
Onun haricinde yıllık 365€ karşılığında dediğim kursa giderseniz bütün eyalet içinde geçerli öğrenci seyahat kartı da almanız mümkün.
Giderler kişiye göre 100-300 arası yeterli oluyor.
Biraz daha bakayım eksik bir şey olmasın öyle konu açabilirim dediğiniz gibi.

4400€ dil kursu, 11 ay için
Bir garantör varsa Almanya'da tanıdığınız, yoksa 10000€ gidince size ait olacak bir para göstermeniz lazın (bloke hesapta).
Aylık 350-400€ kira bekar evlerinde ortalama olarak, yurtlarda ise 400-600€.
Onun haricinde yıllık 365€ karşılığında dediğim kursa giderseniz bütün eyalet içinde geçerli öğrenci seyahat kartı da almanız mümkün.
Giderler kişiye göre 100-300 arası yeterli oluyor.
Biraz daha bakayım eksik bir şey olmasın öyle konu açabilirim dediğiniz gibi.
Yani 100 bin hesapta görünecek aylık ortalama gider 10 bin doğru mu? Mümkün görünmüyor eğer öyleyse.

Yani 100 bin hesapta görünecek aylık ortalama gider 10 bin doğru mu? Mümkün görünmüyor eğer öyleyse.

İlk kursun parası falan biraz pahalı oluyor ama kurs parasını ve ulaşım kartını isteğe bağlı bir sefer ödeyeceksiniz, şu anki giderlerim kira 350€ ve aylık yediğim para ise 150€ ki onu da part time çalışarak bile çıkarabiliyorsunuz.
Pahalı olabilir ama bir kere ödeyip hayatını değiştirmek varken kalmaktan iyidir.
Şu an günde 5 saat çalışarak ortalama 1200€ kazanıyorum, isterseniz kaçak da çalışabilirsiniz tabi size kalmış orası.

İlk kursun parası falan biraz pahalı oluyor ama kurs parasını ve ulaşım kartını isteğe bağlı bir sefer ödeyeceksiniz, şu anki giderlerim kira 350€ ve aylık yediğim para ise 150€ ki onu da part time çalışarak bile çıkarabiliyorsunuz.
Pahalı olabilir ama bir kere ödeyip hayatını değiştirmek varken kalmaktan iyidir.
Şu an günde 5 saat çalışarak ortalama 1200€ kazanıyorum, isterseniz kaçak da çalışabilirsiniz tabi size kalmış orası.
Hocam olsa seve seve veririm ama 100 bin nakidi mal mülk olmadan 10 yılda toplayabilmek bile hayal işçi olarak falan başvuramıyor muyum lise hemşirelik diplomamda var belki işe yarar.

Hocam olsa seve seve veririm ama 100 bin nakidi mal mülk olmadan 10 yılda toplayabilmek bile hayal işçi olarak falan başvuramıyor muyum lise hemşirelik diplomamda var belki işe yarar.

Yada Türkiye'de Almanca'yı kursa gidip öğreneceksiniz, en azından B1 olmalı ki kabul edilebilme şansınız olsun evet bu işi yapan danışmanlık şirketleri veya dil kursları var istiyorsanız biraz araştırıp 1-2 tane bulursam atayım orada gidebileceğiniz.

Oradaki 18 yaşındaki gençler tek başlarına ayrı eve bile çıkıyorlar, buna çok şaşırmadım açıkçası.

Ah işte. Yabancılar 4K-8K oyun oynuyorlar, video izliyorlar. Biz ise 144P aynı Voyager görüntüsü gibi piksel piksel izliyoruz her şeyi. İzlemeye geldik biz bu hayatı gerçekten yukarıda ki arkadaşın dediği gibi. Ama 144P :) (!)

Ah işte. Yabancılar 4K-8K oyun oynuyorlar, video izliyorlar. Biz ise 144P aynı Voyager görüntüsü gibi piksel piksel izliyoruz her şeyi. İzlemeye geldik biz bu hayatı gerçekten yukarıda ki arkadaşın dediği gibi. Ama 144P :) (!)
Kardeş payı :D brunette ben acıktım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı