Pazar'dan beri günde 4 saat uyuyorum

Bir süre sonra alışıyorsun, günde 3-4 saat uyumak normalin oluyor. 15 yıldır günde ortalama 3-4 saat uyuyorum, bir sorunum yok.
Yanlis hatirlamiyorsam universite sinavina hazirlanirken alismistiniz. Ben de alismaya calisiyorum ama bi' turlu yapamiyorum. 6 saat uyuyorum simdilik. Mumkunse birkac tavsiye verebilir misiniz?
 
Konuyu sohbet için açtım, pazar gününden beri günde maksimum 4 saat uyuyorum sınavlardan dolayı. Berbat haldeyim, keşke her şeyi sona bırakmasaydım :(

Bu halini üniversite yıllarımda çok yaşadım. Dönem dersleri ve alttan aldığım dersler ile vize haftası bu şekilde geçiyordu. Yaklaşık olarak 14 dersi, 5 gün içeresinde sınavlara girip vermeye çalışmak ve sınavların arasındaki saat farkları, insanı çıldırtma seviyesindeydi.

Özet ile bu yoğunlukta bir vize haftası nasıl geçer anlatayım:

Üniversite, Anadolu yakasındaydı ve ben Avrupa yakasında oturuyordum. Sabah 5'de kalkıp İETT binip, gün aydınlanmadan üniversiteye varmış oluyordum. İlk sınav saat 9'da oluyordu. Sonraki sınav ise saat 12'de... Bu zaman aralığında notlara çalış ve notlara çalış... Boş sınıf bulmak zor oluyordu. Sakin ve kafa dinleyebileceğin yer bulmak imkansızdı. Bu yüzden sadece 1 yılımı, tüm vize ve final sınavlarımı merdivenlerde çalışarak veya sakin yer bulamadığımdan dışarda ayakta çalışarak geçirdim. Bir sonraki sınav saat 2'de, çalışmaya devam... O gün son sınav saat 4'de bitiyor, İETT binmek için durakta bekliyorsun. Yorgunsun ve uyumak istiyorsun ama İETT ağzına kadar insan dolu çünkü iş çıkışı saatine denk geliyorsun ve üstüne trafik de ekliyorsun. Eve vardığın saat akşam 7:30. Ayaklarını uzat dinlen, akşam yemeğini ye. Sonra da yarın ki 4 sınav için çalış. Gece 1'de paydos ediyorsun ve saat sabah suları 5'de tekrar uyanıyorsun. :)

Bu döngü toplam 5 gün boyunca devam ediyor ve sınav haftasının son sınavında ise artık bitse de çıkıp gitsem şeklinde düşünmeden edemiyorsun. Bitiksin, sınavlar artık umrunda değil, artık ne olursa olsun diye düşünüyorsun.

Bu arada dersleri sallayan veya sona bırakan birisi değilimdir ama ister dönem başında derslerine çalış tekrar et, ister sona bırak bu yukarıda özetlediğim o sınav haftasını veya benzerine yakınını yaşayacaksın. Öğrenci isen ne yazık ki bundan kurtuluşun yok. :) Dost acı söyler misali...

Ayrıca sınav haftasında seni en çok motive eden şey daha önceden çalışmış olman. Eğer derslerine sarıldıysan, zamanında tekrarını yaptıysan, sınav haftasında da bunun olumlu neticesini her öğrenci görmek ister. Bu yüzden haftanın son sınavına kadar kendini bu şekilde motive et. Yoksa yukarıda da dediğim gibi dayanılacak gibi değil. :)
 
Ben de 1 haftadır 3 saat uyuyorum, her gün en az 7-8 saat çalışmadan olmuyor. 2 saat sonra biyoloji ve coğrafya var, şans dileyin.
Bir süre sonra alışıyorsun, günde 3-4 saat uyumak normalin oluyor. 15 yıldır günde ortalama 3-4 saat uyuyorum, bir sorunum yok.
3-4 saat çok be abi? 😀 Nick değişmişsin.😳
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı