Günlüğü 50 liraya çalışılır mı?

Herkes kan emici olmuş kimse de Allah korkusuda kalmamış kuldan utanma diye bir şey zaten yok. Haftalık 200 TL'den ayda 800 TL yapar. Senin hakkın 2324 TL kardeşim; bir nevi o usta seni sadece karın tokluğuna çalıştırıyor ve sanayi ortamı bilirsin sabahtan akşama kadar çalışacaksın bir de imkanın olmadığı için yediğin hakaret ve küfürlerde cabası yazık gerçekten yazık. ALLAH BU ŞEKİLDE ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİN YARDIMCISI OLSUN
 
2-3 ay önce bir adam haftasonları gel sana 50 TL vereyim dedi 10 saat günlük, Gaziantep'de yaşıyorum burada suriyelilerden dolayı sigorta yapmıyor hiçbir yer. Askerliğimi yapmadığım için fabrikalar ve marketler de beni almıyor. Yaşım 19, hamallığa gittim onu da beceremedim, kambur biriyim sırtımda ağır kaldıramıyorum. Bir yere gittim 1600 TL ücret teklif etti. Günde 14 saat çalıştıracak. Çalışırsan çalış işimiz bu diyor çoğu yer. Yani beğenmiyorsan git kafasında işverenler. Ben ne yapacağım? İçinden çıkamıyorum, 1 senedir evde yatıyorum. Sanayi de biri çağırıyor, haftalık 200 veriyormuş çıraklarına.

Boş durmaktan iyidir çalışmak, ama sağlığını riske atma.
İstanbul'da suriyeliler ne iş olursa olsun 100TL'den aşağı çalışmıyor, Gaziantep'de yaşam İstanbul kadar pahalı değildir diye tahmin ediyorum sanayi de çırak olarak başlamanı veya okumaya devam edeceksen boş zamanlarını para kazanmak için değerlendirmeni tavsiye ederim.
 
10 saat 50 lira. Geçen sene olsaydı iyi derdim ben asgari ücret 1400 iken günlük 70'e kahvaltı sofrasında çalışıyordum ama 1 günde cehennemi yaşıyordum. Toprağı kazmayan, sebzelere defalarca gübre taşımayan, mangal arabasını soluksuz 10 defa doldur boşalt yapmayan bilemez...

Günümüzde 50TL 10 saat için çok az. Bakkalda kuzen günde 8 saat çalışıyor 60TL alıyor. Asgari ücretin 2000TL küsür olduğu dönemde 50TL iş görmez tabii iş ne onu da bilmek lazım. Yormuyorsa olabilir.
 
Hayır kesinlikle çalışılmaz. 2020 Türkiyesinde 50 lira hiçbir şey gibi bir para ve 10 saat çalışıcam diyorsun. Günümüz Türkiyesinde sigortasız bir elemanın günlük ücreti en az 100 lira olmalı.
 
Yok yani cebine para girer eyvallah da sigortasız + günde 10 saate 50TL, giden zamana yazık. Yeirnde olsam tecili direk bozdurup askere gidip gelir güvenlik veya bekçi falan olurdum.


Hocam sen silinmedin mi ya?
Tövbe estağfirullah 😅 Oldu bir şeyler de. Biraz geç farkına varmışsın.
 
Bulunduğun yerde AVM yok mu ? 1 senedir takip etsen çoktan girmiştin bir yere. Mağazalar genç dinamik personel isterler. Asgari ücret ve bir çok avantajın olur hatta o kadar alışırsın ki hiç çıkmak istemezssin.
 
Hocam benden tavsiye askere gitmeden bir fotoğrafçı olarak çalışabileceğiniz yere bakın.

Ben aydında saat 18'den gece 1E kadar çalışıp 40 lira para alıyorum.

Oda işler kötü giderse zorlarsam 60'a kadar çıkıyor.

Üstüne 2. bir iş ile her şey daha iyi olabilir.
 
Sabıkam var beni kolluk kuveti olarak olmuyor. En iyisi askere gidip orda kalim ben lise bitti bitecek açıkdan. Uzman çavuş olup ölür giderim doğuda dağ başında. 10 saniyede adım söylenir unutulurum 1-2 ay sonra. Anneme para falanda verir devlet.
 
@SuiCast
Ben de Gaziantep'teyim. Buranın sanayi kısmı çok kötü. İnsanlar çıkarcı. Suriyeli dolu. Biraz daha sabredin, belirli bir alanda kendinizi geliştirin. İlla bir iş bulursunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı