Günlük kaç sayfa kitap okunmalı?

Iki elim kanda olsa gunde en az 20 sayfa okumaya onem veririm, cogu zaman 40-60 kitap cok sarmissa 80'e kadar okurum. Yaz tatilinde tabii ki belli bir limite gerek yok, ancak okul acikken tek isiniz kitap okumak olmuyor maalesef.

Ben genelde 50-80 sayfa okurum. O da eğer sıkılıyorsam. Sevdiğim bir kitap olursa günde 200 sayfaya kadar çıkabilirim. O potansiyelde var. Olay tamamen sevip sıkılmamakta.

Yeni başlayanlara Agatha Christie , BIOSHOCK öneririm. Akıcı ve okumayı sevdiren kitaplar.

Bence sayfa olarak değil de süre olarak bakmak daha doğru. Herkesin okuma hızı değişir, kimisi 100 sayfayı 1 saatte okur, kimisi yarım saatte.

Ben de hiç kitap okumayı sevmezdim. Bence başlarda yerli yazarların eserlerini okuyun. Ardından yabancı eserlere geçersiniz. Bana da öyle önerdi hocam. Nihal Atsız - Deli Kurt'u bitirdim şu an Kemal Tahir - Esir Şehrin İnsanları'na başlayacağım. Tek oturuşta vaktim olursa 30-35 sayfa okuyorum. Yabancı eserler o kadar süreklemiyordu beni. Üstelik Nihal Atsız çok sağlam Türkçüdür, Kemal Tahir solcudur. Farklı görüşlere sahip yazarlar okudukça da ileri gidiyor düşünürken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı