Günlük kullanım için Linux dağıtım önerisi

321147

Kilopat
Makaleler
6
İşlemci Ryzen 3 2200G
Asus Prime A320M-K
Crucial Ballistix RGB 2x8 GB 3200 MHz CL16
Kioxia Exceria 240 GB SATA SSD
Seagate 500 GB Barracuda HDD (üt 2015)
Toshiba 2 TB HDD (üt 2012)

Windows ilk defa bilgisayarımda çöktü. Günlük kullanım için dağıtım arıyorum. Ayrıca kuracağım Linux dağıtımında RGB RAM'lerimin kontrol edebileceğim bir yazılım istiyorum. STEAM'daki bütün oyunları desteklesin istiyorum. Bir de Asus AI Suite 3 destekli olmasını istiyorum. Kurulumu kolay olsun. 1920x1080 çözünürlüğü destekli olmalı. Ayrıca Wi-Fi sorunum uzun bir aradan sonra Pardus üzerinde çözülmüştü. Hangi dağıtımları önerirsiniz?

Hadi beni de Linux dünyasına alın. 😀

Son düzenleme:
İşlemci Ryzen 3 2200G
Asus Prime A320M-K
Crucial Ballistix RGB 2x8 GB 3200 MHz CL16
Kioxia Exceria 240 GB SATA SSD
Seagate 500 GB Barracuda HDD (üt 2015)
Toshiba 2 TB HDD (üt 2012)

Windows ilk defa bilgisayarımda çöktü. Günlük kullanım için dağıtım arıyorum. Ayrıca kuracağım Linux dağıtımında RGB RAM'lerimin kontrol edebileceğim bir yazılım istiyorum. STEAM'daki bütün oyunları desteklesin istiyorum. Bir de Asus AI Suite 3 destekli olmasını istiyorum. Kurulumu kolay olsun. 1920x1080 çözünürlüğü destekli olmalı. Ayrıca Wi-Fi sorunum uzun bir aradan sonra Pardus üzerinde çözülmüştü. Hangi dağıtımları önerirsiniz?

Hadi beni de Linux dünyasına alın. 😀
Ubuntu

Steam'daki bütün oyunları açma olayı pek olmaz. Proton adlı araç ile Steam'daki desteklenmeyen oyunları oynarsınız ancak. O da bütün oyunları değil. Ayrıca başlangıç olarak Linux Mint öneririm.

Sistemin Windows için düşük değil çökmesinin arkasında başka bir sebep olabilir. Bu arada Steam'deki her oyunu Linux üzerinden oynayamazsın Proton adında bir program ile bir çoğunu oynayabilirsin. Sitesinden hangi oyunun açıldığını öğrenebilirsin.

Steam'daki bütün oyunları açma olayı pek olmaz. Proton adlı araç ile Steam'daki desteklenmeyen oyunları oynarsınız ancak. O da bütün oyunları değil. Ayrıca başlangıç olarak Linux Mint öneririm.
Asus AI Suite 3 çalıştırır mı?

Ayrıca MacOS görünümlü istiyorum. Yazmamışım kusuruma bakmayın.

Asus AI Suite 3 çalıştırır mı?

Ayrıca MacOS görünümlü istiyorum. Yazmamışım kusuruma bakmayın.
Asus Al Suite ile işiniz ne? Ona gerek yok. Ayrıca macOS görünümlü olan ElemantaryOS var ona bakabilirsiniz. Kendiniz de özelleştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı