Günlük kullanımda SSD'ye 50 GB veri yazılması normal mi?

başka nedenleri de olabilir, şahsın SSD'si sonuçta yeni, programlar oyunlar vs. kurup silmiş olabilir, kurduğu programlar sisteme yeni kurulduğu için kendi veritabanlarını vs. oluştururken ekstradan diske yazım yapar
???
2 ay oldu diyor yahu. Windows'un kendini ayarlaması 1 hafta sürüyor max.

Eki Görüntüle 2081172
Yeniden başlattım. 1 Dakika geçmeden ne yazdı bu kadar ya?..
Bakıyorum. 50 dakika olmuş sistem açılalı, 2500 mb yazılmış.

Eki Görüntüle 2081201

Ayrıca bak. PC'yi açtığı anda 300MB yazım yapmış. 50 dakikada 2 GB yazmış durduğu yerde. Bir şeyler diski kullanıyor.
agresiflik olduğunu 2 ayda 10TB yazıldığına bakarak karşılaştıramazsınız yani
bu bile olabilir, belki de oyunlarda sürekli ShadowPlay ile klip alan birisi ve ShadowPlay ayarlarını yapmazsanız aldığı bir klip diskte 500MB civarı yer kaplar, tek bir klipten günde 50GB yazılan verinin yüzde biri çıkıyor zaten, birden fazla klip aldığını da düşünün. Bunun gibi şeyler, 2 ayda 10TB yazılmışta ne yaparken yazılmış ona bakacaksınız.
Yalnızca ders çalışılan bilgisayar 10TB yazmaz. Adamın yazdığını okumamışsınız ki. Oyun oynamıyor, sınavlara hazırlanıyorum diyor.

SSD disk kullanımı yine büyük oranda artmış olacak
Ayda 5TB arka planda yazım yapmasındansa bir format atsın. Sorunu çözecekse ve 300-400GB, 5TB'dan küçük olduğuna göre?

Yüksek kullanım yapmış dediğiniz şeyler saniyede birkaç bayt veya kilobayt, orada da NVIDIA veritabanını güncelliyor, Chrome'un kullanımı da fazla değil, Firefox kullanıyorum ancak Edge tarayıcıyı açıp internette gezindiğimde Edge'in de arkadaş ile aynı oranlarda kaynak izleyicisinde belirdiğini gördüm. Belli ki Chromium tabanlı tarayıcılar bazı geçici dosyalar için belleği değil diski kullanmayı tercih ediyor, burada da bir sıkıntı göremedim.
Şuna katılabilirim. Ben disk kullanım yüzdesine baktım direk. Çünkü arkada devamlı çalışan program var dedi. Zaten sonra:
Arka arkaya almanıza gerek yoktu. Bakın genel olarak en çok kim kullanıyor onu söyleyin.

Yalnızca ders çalışılan bilgisayar 10TB yazmaz. Adamın yazdığını okumamışsınız ki. Oyun oynamıyor, sınavlara hazırlanıyorum diyor.
51GB yazmış finallere çalışıyorum diyor, o yüzden ben buradan sadece bu günlük, veya birkaç gündür finallere çalıştığı ve o günler içinde 51GB yazdığı için böyle bir konu açtığı sonucunu çıkarttım. İki ayın tümünden bahsettiğini varsaymadım. 50-60 dakikada 2GB kullanım bana normal geliyor neden şaşırttı sizi anlamadım, SSD yazılan toplamını ilk zamanlarda bende çok incelerdim ve PC'yi sadece tarayıcı için kullandıkça ara ara CrystalDiskInfo'ya F5 atıp yeni yazılan toplamı kontrol ederdim, bende de bir saatte 1-2GB oranında bir artış oluyor zaten sürekli. Benim bilgisayarımın gün içinde boşta olsa bile sürekli açık olduğunu düşünürsek 2 yılda 60TB'a gelmişse bir saatte 2GB fazla bir yazım oranı değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı