Guray aydin hipertrofi programı nasıldır?

• Konuyu başlatan tlhaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.370

tlhaa

Decapat
Daha fazla  
Selamlar spora başlayalı 4 ay oldu. Bu zamana kadar hep fullbody çalıştım. Sizce guray aydin hipertrofi programına mı geçmeliyim yoksa PPL mi çalışmalıyım?

Kilo: 73.
Boy: 1.75

Fullbody'den devam et bence. Ben 1 yıl uyguladım Güray hocanın programını gayet etkili ama kendisi de üstüne basa basa bu orta seviye bir program diyor. Split yapabilirsin haftanın 5 günü farklı bölgeler.

Güray aydının zaten PPL ama 4 aylık adama çok gelebilir bence PPL - çift bölge yap 6-7. ayında ona geç.

Benim 5 ay oldu 1-2 aya ona kayacağım.

Sağ olasın hocam önerdiğin bir program var mı?

Fullbody'den devam et bence. Ben 1 yıl uyguladım güray hocanın programını gayet etkili ama kendisi de üstüne basa basa bu orta seviye bir program diyor. Split yapabilirsin haftanın 5 günü farklı bölgeler.

Teşekkürler split programı önerir misiniz rica etsem.

Gerekirse hafifleştir ama o programı yap bence, üst sırtından alt sırtına kadar optimize hareketler var. Beşinci gün hem bacak hem sırt + RDL falan çalışıyorsun.

Şimdi PPL geçsen ya 6 gün yapacaksın gereksiz yorulacaksın, ya da üç gün PPL iki gün upper lower yapacaksın. Split çalışırsan haftada 1 çalıştığın kas grubu 6 gün bomboş bekleyecek, gerek yok.

En mantıklı alternatif PPL + Upper Lower olabilir, ama yine Güray Aydın hipertrofi programında göğüse ve sırta ikinci kez ayrı günlerde tam odaklı girdiğinden bence daha iyi.

Haftalık bir kas grubu için 15 set civarı yapmak iyidir, ona göre ayarlayabilirsin. Örneğin sırt ağır gelir iyileşemezsen vs. ya da antrenmanlar kötü geçerse, 15-20 set civarına çekebilirsin. Bu programda sırt için haftalık +25 set vardı sanırım.

Gerekirse hafifleştir ama o programı yap bence, üst sırtından alt sırtına kadar optimize hareketler var. Beşinci gün hem bacak hem sırt + RDL falan çalışıyorsun.

Şimdi PPL geçsen ya 6 gün yapacaksın gereksiz yorulacaksın, ya da üç gün PPL iki gün upper lower yapacaksın. Split çalışırsan haftada 1 çalıştığın kas grubu 6 gün bomboş bekleyecek, gerek yok.

En mantıklı alternatif PPL + Upper Lower olabilir, ama yine Güray Aydın hipertrofi programında göğüse ve sırta ikinci kez ayrı günlerde tam odaklı girdiğinden bence daha iyi.

Haftalık bir kas grubu için 15 set civarı yapmak iyidir, ona göre ayarlayabilirsin. Örneğin sırt ağır gelir iyileşemezsen vs. ya da antrenmanlar kötü geçerse, 15-20 set civarına çekebilirsin. Bu programda sırt için haftalık +25 set vardı sanırım.
Direkt olduğu gibi yapsam bir sıkıntı olur mu?

Direkt olduğu gibi yapsam bir sıkıntı olur mu?
Dene. İlla hatalar yapacaksın. Seni çok yorarsa, antrenmanlar giderek kötüye gidiyorsa bırakırsın. Belki de alışırsın ve uzun bir süre bu programda kalırsın. Kafana ne takılırsa dene ve değerlendir, hatalarından öğreniyorsun

Bence fullbody den devam et ama 5x5 e de bak derim. 5x5 tam senin gibi 3-4 aylık yapanlar için. Belli süre 5x5 yaparsın kas kazanımın düşük olur ama gücün önemli ölçüde artar. Daha sonrada bu "GURAY’s HYPHERTROPHY" programına başlarsın ve bu programdan daha fazla verim alırsın. 5x5 için Ağırsağlam'ın youtube kanalında ve web sitesinde ücretsiz programı var ve nasıl yapacağını anlatıyor.

Bence fullbody den devam et ama 5x5 e de bak derim. 5x5 tam senin gibi 3-4 aylık yapanlar için. Belli süre 5x5 yaparsın kas kazanımın düşük olur ama gücün önemli ölçüde artar. Daha sonrada bu "GURAY’s HYPHERTROPHY" programına başlarsın ve bu programdan daha fazla verim alırsın. 5x5 için Ağırsağlam'ın youtube kanalında ve web sitesinde ücretsiz programı var ve nasıl yapacağını anlatıyor.
Eğer haftada 4-5 gün gidecek vakti varsa 5x5 ile vakit kaybedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten 4 aydır gidiyormuş. Daha çok compound egzersizlerle gücünü zaten artıracaktır. Gurays hypertrophyde bildiğiniz üzere bunu sağlıyor.

Selamlar spora başlayalı 4 ay oldu. Bu zamana kadar hep fullbody çalıştım. Sizce guray aydin hipertrofi programına mı geçmeliyim yoksa PPL mi çalışmalıyım?

Kilo: 73.
Boy: 1.75

Benim yaptığım zamanlar bana fazla yüksek hacimli geldi. Set sayıları çok fazla bana iyi gelmedi şahsen herkese uymayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı