Guray Hipertrofi yeni programı nasıl?

• Konuyu başlatan 381258
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 1.950
1. Arka omuz ve arka bacak tek gün var. Arka omuz cumagünü 2 set, arka bacak cumartesi günü 1 set. Haftada 1 arka omuz yine tölere edilebilir çünkü row hareketlerinde de aktif oluyor lakin arka bacak 1 set yeterli olacak mı?
Arka bacak için 2 frekans 4 hacim verilmiş. Yeterli. Gelişim olarak zayıf kalırsa hacim artışı sonradan yapabilirsiniz.

. Karın için haftada 2 gün sadece cable crunch var. Bunu pazartesi - salı - cuma evde yaparak 3 hareket ile tamamlamak nasıl olur yoksa cable crunch hepsinden kaliteli bir hareket mi olur?
3 hareketi karnın farklı bölgelerini -örneğin, alt oblik üst- olarak hedef alıyorsa evet yapabilirsiniz. 3 frekans uzun vadede sürdürülebilir mi sizin için önemli olan bu. Kendiniz gözlemleyin bunu. Olmazsa 2 frekansa düşersiniz.
3. 1. itiş gününde 2 press, 2. itiş gününde tek press var. Aynı şekilde ilerlemek nasıl olur? Ne yapıyorsam onla devam ederim diye düşünüyorum pazartesi - cuma.
Niye? Göğsünüz eksik bölgeniz mi?

Ara ara foruma uğruyorum (4 ayda bir :D) hep aynı endişeleri taşıyorsunuz.
Ben bu programı "önermiyorum" şimdi diyeceksiniz ki sen Hz Güray hoca efendiden daha iyi mi biliyorsun, her neyse. Güray aydın programın tanıtımını yaparken güncel veriye dayalı değişiklerden bahsediyor fakat güncel veri dediği şey yeni nesil bilimsel temelli veletlerin taptığı "Chris Beardsley"in infografikleri, makaleleri, (Genel konsensüste yüzde yüz kabul görmez, aksi birçok veri var, iş biraz taraf tutmaya fanatikliğe dönmüş durumda) bu yüzden bazı hareketleri 1-2 set olarak görüyorsunuz. İlgililer için; https://www.strongerbyscience.com/wp-content/uploads/2025/06/More-Training-More-Gaining-PDF.pdf

Antrenman programının içerdiği hacim, egzersiz seçimi gibi şeyler bana kalırsa kişisel olmalı, kesinlikle esnek davranmalı ve açık olmalısınız. Genel şema olarak değil ama eğer kullanacaksanız ben olsam bazı noktaları kesinlikle kişiselleştirirdim. Son olarak program her sette tükenişe en az 1-1.5 tekrar kalana kadar yaklaşmaktan bahsediyor, varsayıyor. Bunu yapmazsanız bu hacim çok çok az, bir çoğunuz için.

Son olarak program her sette tükenişe en az 1-1.5 tekrar kalana kadar yaklaşmaktan bahsediyor, varsayıyor. Bunu yapmazsanız bu hacim çok çok az, bir çoğunuz için.
Size biraz katılıyorum program kesinlikle kişiselleştirilmeli, Güray aydın da bunu söylüyor zaten.

Düşük hacimli antrenmanlarda setin hakkı verilmeli ve tükenişe yakın çalışılmalı zaten. Son cümlenizde kendiniz söylemişsiniz.

Buda programın hacmini yeterli kılıyor, ancak bunu uygulayabilecek kaç kişi var? Herkes tükeniş nedir, RIR 1-2 nedir bilmez. Bu yüzden kişisel olmalı evet. Ve bunlar iyice araştırılmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı