Guray Hipertrofi yeni programı nasıl?

• Konuyu başlatan 381258
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 397
Daha fazla  
2026 Guray Hipertrofi yeni program nasıl, kullanılır mı?
1767367660315.png

Gayet guzel program hocam duzenli yaparsaniz gayet yeterli olur burada ne degistirebilirim derseniz, set sayilarina dokunmadan yapmadiginiz ya da yapmayi sevmediginiz hareket varsa. Alternatif bir kopyasiyla degistirebilirsiniz.
Bir tek Wide grip rowun alternatifini bilmiyorum, ne yapabilirim? Bizim salonda ağırlık kısmı sağda kalıyor row makinesinin. Geniş tutuş takamıyorum, kablo makinasında da ayak sabitleme kısmı olmadığı için verimli yapamıyorum. Üst sırtımı çalıştırabilecek onun yerine ne yapabilirim? Hangi sırt hareketine baksam kanat çalıştırıyor.

2026 Guray Hipertrofi yeni program nasıl, kullanılır mı?
Eki Görüntüle 2633045
5 gün 2 frekans, çok iyi değil ama kötüde değil 10/10 diyemem ama bence 8 alabilir. Birkaç eksikliği giderirsek PPL için zirve olabilir.

Örneğin itiş gününde birbirini tekrar eden 2 hareket var. Chest Fly veya Chest Press, bunlardan birini çıkarmak mantıklı olabilir.

Çekiş günlerinde de tekrar eden iki hareket var Db Curl ile Cable Curl aynı şey fakat Güray hoca ikisini de yazmış, gerek yok. Bence Db Curl yerine Preacher Curl yapılabilir.

Ekstra olarak hareketlerin günden güne yerlerinin değişmesi progessive overload takibi için sıkıntı yaşatabilir. Değiştirilmesini tavsiye etmem.

Bunlar dışında gayet güzel bir PPL.

Bir tek Wide grip rowun alternatifini bilmiyorum, ne yapabilirim?
T Bar Row Machine veya Cable Row'da geniş tutuş bir aparat. Ben oldschool serbest ağırlık seviyorum diyorsanız barbell row ama tavsiye etmem, ha salonda hiç imkanım yok mecburum derseniz yapın. Kişisel tercih.

Son düzenleme:
5 gün 2 frekans, çok iyi değil
Neden iyi değil, zaten her kası haftada 2 kez çalıştırmamız gerekmiyor mu, 6 gün yapınca da mutlaka 1 gün dinlen denmişti.
Çekiş günlerinde de tekrar eden iki hareket var Db Curl ile Cable Curl aynı şey fakat Güray hoca ikisini de yazmış, gerek yok. Bence Db Curl yerine Preacher Curl yapılabilir.
Biceps için Hammer Curl ve Preacher Curl yapmayı düşünüyorum. Normalde de onları yapıyordum zaten.

Ekstra olarak hareketlerin günden güne yerlerinin değişmesi progessive overload takibi için sıkıntı yaşatabilir. Değiştirilmesini tavsiye etmem.
Evet hocam sanırım sırt gününü kast ettiniz, göğüs hemen hemen aynı galiba. Salı günü ne yapıyorsam Cumartesi sırt günü de aynı şeyleri yapmayı düşünüyorum sırt hareketleri için.
T Bar Row Machine veya Cable Row'da geniş tutuş bir aparat. Ben oldschool serbest ağırlık seviyorum diyorsanız barbell row ama tavsiye etmem, ha salonda hiç imkanım yok mecburum derseniz yapın. Kişisel tercih.
Şimdi şöyle bir durum var, daha küçük ve geniş bir aparat bulursam sıkıntı yok ama salonda Row makinesinin ağırlık kısmı sağda olduğu için, geniş tutuş aparat takamıyorum. T Bar row makinesi de yoktu sanırım, bir göz gezdiririm yine daha önce kullanmadığım için dikkat etmedim. Diğer hareketler de biraz bel odaklı-barbell row gibi- her ne kadar kaldırdığım ağırlığa dikkat etsem de bel odaklı olduğu için çekiniyorum biraz, bele zarar verip vermemesi açısından. O yüzden alternatif sormuştum.

5 gün 2 frekans, çok iyi değil ama kötüde değil 10/10 diyemem ama bence 8 alabilir. Birkaç eksikliği giderirsek PPL için zirve olabilir.

Örneğin itiş gününde birbirini tekrar eden 2 hareket var. Chest Fly veya Chest Press, bunlardan birini çıkarmak mantıklı olabilir.

Bunlar dışında gayet güzel bir PPL.

Bana göğüs az gibi geldi itiş gününde 5 set göğüs diğer günde 5 set toplamda 10 set bilemedim mesela ben İtiş A gününde göğüsle başlıyorum 3 incline 3 dumbell press 3 pec fly atıp omuza geçiyorum toplamda 9 set göğüs yapıyorum , diğer göğüs günü ise 6 set yapıp 15 set ile haftayı tamamlıyorum.

Neden iyi değil, zaten her kası haftada 2 kez çalıştırmamız gerekmiyor mu, 6 gün yapınca da mutlaka 1 gün dinlen denmişti.
Yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın, frekans ve hacim iyi hocam sadece genel itibariyle mükemmel çok iyi bir program değil demek istemiştim. İyi ama mükemmel değil. Dediğim kısımlar çözülürse bence 10/10 olur PPL için. Tabii biraz kişisel bir şey bu daha çok optimalleştirme çabası ama program bu haliyle bile optimal ve güzel.
Şimdi şöyle bir durum var, daha küçük ve geniş bir aparat bulursam sıkıntı yok ama salonda Row makinesinin ağırlık kısmı sağda olduğu için, geniş tutuş aparat takamıyorum. T Bar row makinesi de yoktu sanırım, bir göz gezdiririm yine daha önce kullanmadığım için dikkat etmedim. Diğer hareketler de biraz bel odaklı-barbell row gibi- her ne kadar kaldırdığım ağırlığa dikkat etsem de bel odaklı olduğu için çekiniyorum biraz, bele zarar verip vermemesi açısından. O yüzden alternatif sormuştum.
Merak etmeyin doğru formda yaparsanız bir şey olmaz, hiçbir hareket zararlı değildir ama barbell row'u ben de sevmem. Fakat çok alternatifiniz var gibi durmuyor.

Bana göğüs az gibi geldi itiş gününde 5 set göğüs diğer günde 5 set toplamda 10 set bilemedim mesela ben İtiş A gününde göğüsle başlıyorum 3 incline 3 dumbell press 3 pec fly atıp omuza geçiyorum toplamda 9 set göğüs yapıyorum , diğer göğüs günü ise 6 set yapıp 15 set ile haftayı tamamlıyorum.
Hiçbir şey az değil. Set sayıları 10/10 ayarlanmış bir program. Sizin yaptığınız aşırıya kaçıyor. Bir antrenmanda kas grubu başına 5-6 seti geçmek birikmeye devam eden bitkinliğe pek değmiyor.

Şöyle anlatayım:
Kas büyümesi lineer değil → her eklenen set aynı oranda fayda sağlamaz.
İlk setler en fazla katkıyı verir.
Set sayısı arttıkça getiri azalır (diminishing returns).
Çok fazla set → aşırı kas hasarı → toparlanma zorlaşır → büyüme düşebilir (ters U eğrisi).
Farklı kaslar ve kişiler için optimal set sayısı değişir.

Daha çok set her zaman daha çok kas demek değildir; bir noktadan sonra verim düşer

Kısaca: Güray Aydın set sayılarını 10/10 ayarlamış.

1767452718519.png

Yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın, frekans ve hacim iyi hocam sadece genel itibariyle mükemmel çok iyi bir program değil demek istemiştim. İyi ama mükemmel değil. Dediğim kısımlar çözülürse bence 10/10 olur PPL için. Tabii biraz kişisel bir şey bu daha çok optimalleştirme çabası ama program bu haliyle bile optimal ve güzel.

Merak etmeyin doğru formda yaparsanız bir şey olmaz, hiçbir hareket zararlı değildir ama barbell row'u ben de sevmem. Fakat çok alternatifiniz var gibi durmuyor.

Hiçbir şey az değil. Set sayıları 10/10 ayarlanmış bir program. Sizin yaptığınız aşırıya kaçıyor. Bir antrenmanda kas grubu başına 5-6 seti geçmek birikmeye devam eden bitkinliğe pek değmiyor.

Şöyle anlatayım:
İlk setler en fazla katkıyı verir.
Çok fazla set → aşırı kas hasarı → toparlanma zorlaşır → büyüme düşebilir (ters U eğrisi).

Daha çok set her zaman daha çok kas demek değildir; bir noktadan sonra verim düşer

Kısaca: Güray Aydın set sayılarını 10/10 ayarlamış.

Eki Görüntüle 2633703
anladım fakat biraz harmanlamak gerekiyor bence itiş günü 5 set göğüs demiş incline press 2 set yerine 3 yapılıp pec flyda 1 set yerine 2 ya da 3 olabilir çünkü 1 set fly yetersiz gibi geldi. Aynı şekilde 2. sırt günüde 5-6 set sırt atmak yerine bazı çekişlere +1 set eklenebilir

Bacak 2 gün yapmayı seven biri değilim bacağı tek 1 güne alıp 15-16 set yapıyorum genelde.

anladım fakat biraz harmanlamak gerekiyor bence itiş günü 5 set göğüs demiş incline press 2 set yerine 3 yapılıp pec flyda 1 set yerine 2 ya da 3 olabilir çünkü 1 set fly yetersiz gibi geldi. Aynı şekilde 2. sırt günüde 5-6 set sırt atmak yerine bazı çekişlere +1 set eklenebilir

Bacak 2 gün yapmayı seven biri değilim bacağı tek 1 güne alıp 15-16 set yapıyorum genelde.
Toplam hacim düşük değil, daha çok dağıtımı kontrollü. İtiş gününde göğüs için 5 set var ve press ağırlıklı uyarım alındığı için fly’ın 1 set tutulması mantıklı bir tercih.
Benzer şekilde sırt günlerinde de set sayısı sınırlı görünse de, failure’a yakın çalışıldığı için efektif set sayısı yükseliyor.
Literatürde de kas hipertrofisinin lineer olmadığı, ilk setlerin daha yüksek katkı verdiği ve set sayısı arttıkça getirinin azaldığı gösteriliyor.
Bu açıdan program “yetersiz hacim”den ziyade toparlanmayı ve sürdürülebilirliği önceleyen bir yaklaşım gibi duruyor.
Elbette bireysel toleransa göre bazı hareketlere +1 set eklenebilir, ancak bu programın yanlış/yetersiz/az hacme olduğu anlamına gelmez.

Geri bahsettiğiniz şeyler tamamen size kalmış, kişisel tercih ve zevklere göre harmanlayın tabii ki hocam. Veya bahsettiğiniz gibi daha yüksek hacimden deneyin, toparlanabiliyorsanız sorun olmaz. Biraz kişisel bunlat ama bu program hacim konusundan güzel ayarlanmış.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmışım kusura bakmayın, frekans ve hacim iyi hocam sadece genel itibarıyla mükemmel çok iyi bir program değil demek istemiştim. İyi ama mükemmel değil. Dediğim kısımlar çözülürse bence 10/10 olur PPL için. Tabii biraz kişisel bir şey bu daha çok optimalleştirme çabası ama program bu haliyle bile optimal ve güzel.

Merak etmeyin doğru formda yaparsanız bir şey olmaz, hiçbir hareket zararlı değildir ama barbell Row'u ben de sevmem. Fakat çok alternatifiniz var gibi durmuyor.

Şöyle anlatayım:
ilk setler en fazla katkıyı verir.
Çok fazla set → aşırı kas hasarı → toparlanma zorlaşır → büyüme düşebilir (ters u eğrisi).

Daha çok set her zaman daha çok kas demek değildir; bir noktadan sonra verim düşer.

Kısaca: Güray aydın set sayılarını 10/10 ayarlamış.

Eki Görüntüle 2633703

Hocam ben mesela o grip row yerine barbell row ekledim bizzat kendisine sordum barbell row cevabını aldım normalde cable row a geniş tutuş aparatı daha mı iyi olurdu acaba? Ve cable row 1 set bana az gibi geliyor ama bir denemek lazım 2 3 ay ve sırt günündede kafamı o dumbell curl ile cable curl de bir karışıklık getirdi sizce onunla devam etmek mantıklı mıdır mesela ben cumartesinde bacağı kaldırdım çarşamba günü 2 setler kaldı yani sizce çarşamba günü 3 set yapayım mı yoksa 2 set kalsın mı? Ve eski programımda haftada 3 gün cable crunch hareketini yapardım mesela bu programda hangi günlere uygun bana göre pazartesi çarşamba cumartesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı