Hackintosh için ileriye dönük yatırım yapmak doğru mu?

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

Şu an kullandığım i5 9600K, Z390 Anakart, RX580, 16 GB RAM sistemimi ileriye dönük güncellemek istiyorum fakat bir iOS gelişticisiyim. Şu an bu sistemde Windows'u sadece ARGB fanlarımın renklerini ayarlamak için kullanıyorum. Aklımda olan şey işlemcimi i5 12600K ile, anakartımı Z690 chipset ile, ekran kartımı da 6900XT ile değiştirmek ve DDR5 RAM'leri de 32ye çıkartmak. Bildiğimiz gibi Apple M serisi işlemcilerine geçti. Ventura şu an en son 2017 IMac'leri destekliyor bunu baz alarak yaklaşık 4 sene daha Hackintosh devam eder diyebilir miyiz? Eğer durum düşündüğüm gibi değil iste sistemimi yükseltmek yerine imkanları sonuna kadar zorlayıp gidip gerçek bir iMac mi almalıyım?

Hackintosh, Ryzen icin gunluk kullanima uygun degil.

Kaynak kullanimlari da cok yuksektir macOS'in. Hackintosh yaparam Intel AMD farketmeksizin kaynak kullanimi cok yuksektir.

Apple'in bilgisayarlari da bayagi guclu oldugu icin ustesinden geliyor.

Benim bir tanıdığım da 11. nesil 11700k vardı. O da iOS uygulama geliştiricisi. Hackintosh her zaman gerçek bir Mac kadar güçlü olamıyor. Mac Studio kullanıyor şu an kendisi Hackintosh'dan daha performanslı.

Benim bir tanıdığım da 11. nesil 11700k vardı. O da iOS uygulama geliştiricisi. Hackintosh her zaman gerçek bir Mac kadar güçlü olamıyor. Mac Studio kullanıyor şu an kendisi Hackintosh'dan daha performanslı.
Hocam benim için hackintosh sistem şu an gayet yeterli. Build süreleri uzasa da işimi görebiliyorum. 10-15 bin bütçe ayırıp dediğim yükseltmeyi yapabilirim ama Mac Studio 42binden başlıyor :/

Hocam benim için Hackintosh sistem şu an gayet yeterli. Build süreleri uzasa da işimi görebiliyorum. 10-15 bin bütçe ayırıp dediğim yükseltmeyi yapabilirim ama Mac Studio 42binden başlıyor :/

ABD fiyatı 2000 dolar. Yurt dışında bir akrabanız varsa öyle aldırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı