Hadi biraz Witcher 3 eleştirelim

Mekaniklere ve animasyonlara biraz daha özen gösterilse çok çok daha iyi olabilirdi. Son zamanlarda RDR 2 sonrası Witcher giriyorum, geri çıkasım geliyor atmosfer tutmasa. Özellikle RDR 2 gibi bir oyundan sonra daha da göze batıyor.

Ama tabii karşılaştırmamak gerek, kaç yıl arayla çıkmış oyunlar. Ayrıca geliştirici firmanın bütçesini ve profesyonelliğini de göz önüne aldığımızda Witcher 3 çok çok iyi bir oyun.

Kötü yanlarını eleştireyim dedim yine överken buldum kendimi, nasıl bir oyun bu ya.
 
Yan görevleri başarısız. Çünkü 'boss' tasarımları açık dünyada karşılaştığım canavarların aynısının skin değiştirmiş halleri. Bu da her seferinde kendi kendime 'yan göreve özel bir içerik yoksa niye uğraşayım ki?' sorusunu sormama sebep oluyor. Yanlış anlamayın gene de bütün yan görevleri yaptım oyundaki. Ama hiçbirini beğenmedim. Oyunu bir daha oynamaya kalksam kesinlikle yan görev yapmazdım. İkinci eleştirim NG+'ta seviye bozukluğu var. 100 seviye oldum ve karşıma 109 seviye rakipler gelmeye başladı ve kesemez hale geldim. Güçlendikçe zayıflıyorsunuz yani aslında. Bir başka eleştirim ise mekanikleri çok tekrar ediyor. Bir ağır, bir hafif, birde 'anafor' adında saldırı tipi var. Bir RPG oyunu için bu kadar az seçenek olması rezil bir durum. Bir başka eleştirim ise NPC modellemeleri ve seslendirmeleri aşırı tekrar ediyor. Ama aşırı derecede yani, 30 metrede bir aynı modellemedeki insanları görüyorum oyunda. GTA Vice City gibi neredeyse.
 
Ben oyunu kötülemeye çalışmadım. Sadece olay şu oyun RPG üzerine kurulan bir oyun değil. RPG kısmı var mı var etki ediyor mu hikayeye evet. Ama oyun tam olarak bir RPG oyunu değil bunu demek istemiştim ama sanırım yanlış anlaşıldım.

Witcher 3 bir RPG'dir dostum.
 
PS4 için aldım sarmadı. PS4 satıp PC dizince burada başlarım oyuna dedim gene aldım yok zorlaya zorlaya 1 saat anca oynadım.
Beni hiç ama hiç sarmayan oyun.
 

Geri
Yukarı