Hafif sigaralar kullanarak sigarayı bırakmak mümkün mü?

FneeX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ortaokuldan beri sigara kullanıyorum. Şu an yani yaklaşık bir 5-6 senedir sigarayı ilk zamanlar günlük 4-5 tane falan kullanıyordum, şu an da bilgisayarın başında 1 gün de 1.5 paket touch blue bitiriyorum. Bilgisayar başındayken paketin nasıl bittiğini bile anlayamıyorum o yüzden böyle hafif sigara alayım dedim bugün morlboro touch white aldım, 2 saat te paketin yarısı gitti dayanmıyor bana sigara ne yapmalıyım bir öneriniz var mı?

Merhaba arkadaşlar ortaokuldan beri sigara kullanıyorum. Şu an yani yaklaşık bir 5-6 senedir sigarayı ilk zamanlar günlük 4-5 tane falan kullanıyordum, şu an da bilgisayarın başında 1 gün de 1.5 paket touch blue bitiriyorum. Bilgisayar başındayken paketin nasıl bittiğini bile anlayamıyorum o yüzden böyle hafif sigara alayım dedim bugün morlboro touch white aldım, 2 saat te paketin yarısı gitti dayanmıyor bana sigara ne yapmalıyım bir öneriniz var mı?
Ağır sigaralar normalde 1 dal içince keser. Ben öyle yapa yapa azalttım.
Not: Günde 3 tane içiyordum kesiyordu.

Sigarayı bırakmak konusunda iki arada bir deredeyim arkadaşlarım falan azaltarak bırakamazsın falan diyorlar iyice dengem bozuluyor, zaten bu aralar uyku düzenim yüzünden sigarayı da arttırıyorum bazen az içicem bugün diyorum hakim olacağım kendime babamın yanına gideceğim vs ama yok yani ertesi gün yine aynı.

Ağır sigaralar normalde 1 dal içince keser. Ben öyle yapa yapa azalttım.
Not: Günde 3 tane içiyordum kesiyordu.

Onu da denedim hocam 5 ay boyunca winston Dark blue içtim ama yine 1 paketti.

Sigarayı bırakmak konusunda iki arada bir deredeyim arkadaşlarım falan azaltarak bırakamazsın falan diyorlar iyice dengem bozuluyor, zaten bu aralar uyku düzenim yüzünden sigarayı da arttırıyorum bazen az içicem bugün diyorum hakim olacağım kendime babamın yanına gideceğim vs ama yok yani ertesi gün yine aynı.

Onu da denedim hocam 5 ay boyunca winston Dark blue içtim ama yine 1 paketti.
Günde 1 paket mi?

Hocam tedavi için en kötü devlet hastanesine git. Durumunu belirt, çok ciddi söylüyorum. 1 aydır nefes almamda problem çıktı, ne olduğunu anlayamaz oldum. Dedim git gide bir problem oluyor. Ancak ciğerin çaktırmadığının farkına vardım. Doktor bana, ciğerinde enfeksiyon var. İlaç tedavisine başlıyoruz. Bu enfeksiyon geçmeden, hiçbir şekilde benden onay alamazsın dedi. Sigara içiyor musun? Dedi. Evet dedim, dua et sigara kroniğe çevirmemiş. Daha yaşın çok genç dedi. Bir ara çok ciddi üşüttüm, hastalık ciğerime zarar vermiş. Sigara da destekleyicisi tabii. Allah yardımcın olsun. Ama düşüncen ve ciddiyetin varsa gerçekten git hastaneye. Benim de bırakma niyetim var artık. Sarmıyor tadı tuzu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı