Hakaret eden birine nasıl davranılır?

Ayberk_asd

Picopat
Neden bilmiyorum ama kavga ve küfür en sevmediğim şeylerden biri, biri küfür ettiğinde ya da hakaret ettiğinde içimden ne kadar sinirlensem de kimse anlayamaz ve zaten hemen geçer. 5-6 yıldır hiç küfür ve kavgaya katılmadım. Ama bana bu biraz dışarıdan ezik gözüküyormuşum gibi geliyor bana. Biri size küfrediyor, siz öyle sakince bitmesini bekliyorsunuz. Sanki o küfürleri kabulleniyormuş gibi anlaşılıyor dışarıdan, ben aslında takmıyorum bile. Mesela bir gün bir kişi ben kaldırımda yürürken arabayla az kalsın ayağımı ezecekti, ben hiç kavga çıkarmamak için yoluma devam ettim. Korktuğumdan değil, sadece tatsızlık çıkmasın. Nasıl bir şey yapılmalı?

Son düzenleme:
Neden bilmiyorum ama kavga ve küfür en sevmediğim şeylerden biri, biri küfür ettiğinde ya da hakaret ettiğinde içimden ne kadar sinirlensem de kimse anlayamaz ve zaten hemen geçer. 5-6 yıldır hiç küfür ve kavgaya katılmadım. Ama bana bu biraz dışarıdan ezik gözüküyormuşum gibi geliyor bana. Biri size küfrediyor, siz öyle sakince bitmesini bekliyorsunuz. Sanki o küfürleri kabulleniyormuş gibi anlaşılıyor dışarıdan, ben aslında takmıyorum bile. Mesela bir gün bir kişi ben kaldırımda yürürken az kalsın ayağımı ezecekti, ben hiç kavga çıkarmamak için yoluma devam ettim. Korktuğumdan değil, sadece tatsızlık çıkmasın. Nasıl bir şey yapılmalı?

Yaptığınızda herhangi aksi bir davranış yok. Sadece siz beklenti arayışına giriyorsunuz. Paranız varsa psikoloğa 2 seans bile gitseniz durumu çözer. Bizim burada diyeceklerimiz klasik yapma etme olur. Fakat cidden ilk önce bu düşünceni durdurman gerek. Hayat aslında o kadar düşündüğünüz kadar utanç verici, kriz gibi bitşey değil. Sadece kafamız veya direk anksiyete gazıyla beynimiz gereksiz abartıyor olayları. Biri sana çarptıysa onun pardon falan demesi gerek seninde dorun değil iyi günler benzeri bir yaklaşımı en doğrusu. Hani buradan kavga çıkarmayı düşünmek bile kötü. Tabii çokça bilerek böyle bastıysa ayağınıza tiptip bakıyorsa, tipide böyle o keko halliyse işler değişir.

Küfüre katılmak diye bir şey yok. Küfür her insanın doğasında olan bir şey maalesef. Bu forumdaki herkesin ağzından illa ki bir kere küfür çıkmıştır ve biz toplum olarak saygı konusunda vasatız. Küfür ağzımızdan eksilmez. Şahsen benim ağzımdan da küfür düşmüyor. Alışkanlık haline geldi bu durum. Yapabileceğiniz bir şey yok. Karşılık verin demek yanlış olur o yüzden sakin kalın o anlarda ve yukarıdaki arkadaşın görüşüne katılıyorum.

Yaptığınızda herhangi aksi bir davranış yok. Sadece siz beklenti arayışına giriyorsunuz. Paranız varsa psikoloğa 2 seans bile gitseniz durumu çözer. Bizim burada diyeceklerimiz klasik yapma etme olur. Fakat cidden ilk önce bu düşünceni durdurman gerek. Hayat aslında o kadar düşündüğünüz kadar utanç verici, kriz gibi bitşey değil. Sadece kafamız veya direk anksiyete gazıyla beynimiz gereksiz abartıyor olayları. Biri sana çarptıysa onun pardon falan demesi gerek seninde dorun değil iyi günler benzeri bir yaklaşımı en doğrusu. Hani buradan kavga çıkarmayı düşünmek bile kötü. Tabii çokça bilerek böyle bastıysa ayağınıza tiptip bakıyorsa, tipide böyle o keko halliyse işler değişir.
Çarpmak derken arabayla ezecekti, ayakkabım tekerleğin altında kaldı. Yani bence susup devam etmemem gerekti ama ne yapabilirdim.

Dostum en mantıklısı bu zaten Türk milleti sabırsız ve sinirli laf anlatmaya gerek yok sen adamla dikleşsen orada bıçak yiyebilirsin, saldırıya uğrayabilirsin her şey olabilir geçen bende yaşadım insan mı denir bilmiyorum yaya yolundayım kaldırıma geçmem lazım araçlarda çok yakın park etmiş boşluktan geçeyim dedim adam orada duruyor geldiğimi görüyor muhtemelen eşi çocuğunu susturmaya çalışıyor yolda durmuşlar öyle " az çekilir misiniz " dedim ve anında hakaret yememle bir oldum uzaklaşıyorum susmuyor ya bu nasıl sinir şaka mısın be adam ne yaptık bu şahsın ileride çocuğuda aynı bu adam gibi olacak zaten babası neyse o bitmez yani bu durum. Kızdan erkeğe herkesin ağzında küfür var ayrıca efendiliği ağırbaşlı olmayı ve en önemlisi özür dilemeyi bu millet eziklik sanıyor yazık.

Başına bir iş almamak için günümüz Türkiyesinde normal. Gayet nezih bir dille rahatsız olduğunu söylesen seni homo ilan ederler. Söylemezsen içinde kalır olurda söylersen seni tersleyip üstüne de yürüyebilirler. Ancak bunu söyleyen kişiler arkadaş çevren veya en azından yaşına yakın olduğun kişilerse rahatsız olduğunuzu ve bir kez daha yapması durumunda kendisinin selamını dahi almayacağınızı belirtebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı