Haksız yere forumdan ban yemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zibilion

Hectopat
Yer
Ankara/Bilkent
Daha fazla  
Merhaba, şimdi aşağıda paylaşacağım metinde arkadaşımın haksız yere ban yemesini ve kendi cümleleriyle açıklamasını yapacağım.

Selamlar ben @emirhandkk
Moderatör tarafından haksız cezalar aldım.
Toplam 10 tane olmak üzere bunlardan 6 tanesi 1 saat, 3 tanesi 2 saat, 1 tanesi 1 hafta ban attı.
Kesinlikle raslantı değildir.
1-2 cezayı hak ettim yazım hataları yapmışım ama diğer cezalar haksızdır.
Kanıtlarda göreceğiniz gibi "Ekran Alıntısı 6" da yazdığım cümleyi saat 00:00'da düzeltmiştir ama "Özgür.Kahraman" isimli arkadaş saat 20:28'de cümlemi al yapmış olup esas cümlem ile yeniden düzenlenen cümle aynıdır.
"EkranAlıntısı" ve "EkranAlıntısı4" isimli kanıt'ta soru sormadım rica etmiştim ama moderatör soru olarak değiştirmiştir.
"EkranAlıntısı 3" isimli kanıt'ta kısaltma yanlış yazılmıştır.
Cezaları aldıktan sonra kuralları tekrar okudum çiğnediğim bir kural göremedim.
Moderatör aşağıda verdiğim kurallara da uymamıştır.
Kanıtları aşağıya koydum. Kesinlikle rastlantı değildir.

Moderatör aşağıda verdiğim kurallara'da uymamıştır.
Aynı zamanda benim "hatalı" yazdığım cümleleri alıntı yapanlara dokunulmamıştır.
Bunun yanında hak etiğim cezaların 1 tanesi kısaltmalar büyük yazılır örneğin(OC, GPU) gibi bu hatamı "Türkçe/Yazım Kurallarına Uymayan Mesaj"
uymayan mesaj olarak yazmıştır..
Gereğinin yapılmasını arz edelim.

Uyduğum kurallar
4. Soru işareti gibi noktalama işaretleri kullanın.
5. -mı ve -mi gibi soru eklerini ayrı yazın.
7. -abilmek ve -ebilmek ekleri bitişik yazılmalıdır. Örneğin: İşlemcimi overclock edebilir miyim? (Burada soru sorulmuş ama ben soru sormadım rica ettim, büyük ihtimal moderatör bu kurala dayanarak ceza verdi)

Aynı hatadan dolayı aldığınız cezaların toplamı 10'u geçtiğinde cezaların süresi aşağıdaki tabloya göre katlanarak artacaktır:

Uyarılar

Türkçe/Yazım Kurallarına Uymayan Mesaj

1.Uyarı 1 saat ceza.
10.Uyarı 1 gün ceza.
20.Uyarı 1 hafta ceza.

20.Uyarımı almadan şimdiki Moderatör'ün verdiği ceza ve daha önce verilen 1 tane 1'er haftalık cezalarım vardır.

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    31,9 KB · Görüntüleme: 125
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    18,8 KB · Görüntüleme: 91
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    12,8 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 106
  • Ekran Alıntısı6.PNG
    Ekran Alıntısı6.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 107
Mesajın düzenlenmiş halini görüp haksız diyorsunuz. Forum kurallarını okumadan 50 satır itiraz yazısı yazıyorsunuz.
Kuralları okuyun. Türkçeye gereken önemi verin.

Cezaevinde yatan herkesin suçsuz olması gibi bu forumda da uyarı alan herkes haksız yere uyarı alıyor.

Noktalama işaretlerinden önce boşluk birakılmaz.

1586269469058.png

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,6 KB · Görüntüleme: 105
Noktalama işaretlerinden önce boşluk birakılmaz.
Keşke yöneticiler ile moderatörler arasında daha sağlıklı bir iletişim olsa.

Keşke birkaç apaçiyi banlasalar da forum daha saygılı bir yer olsa. Onun dışında forum yönetimini beğeniyorum.

Buyurun, Fidan'ın cevap yazdığı başlıklardaki yazıma bakalım. Soru işaretinden önce boşluk bırakılmış ve bu onun tarafından düzeltilmemiş. Demek ki ''düzeltilecek ya da ceza gerektirecek'' bir durum değil. 1 tane gözünden kaçtı diyelim, 2.'si de mi kaçtı ya da?

Konu sahibi ve ceza yiyen için değil bu yorumum ancak bazı cezaların hala verilmek için verildiğini düşünüyorum. Yönetim kadrosuna da tavsiyem, ayda 1 herkesi toplayıp 30 dakika toplantı yapın, konuşun böyle şeyleri. İletişim önemli :)

Edit: Kimse hataları süzgeçle süzmüyor. Sadece x kuralı varsa o herkese ve her yere aynı şartlarda uygulanmalı. Aksi taktirde 2 yetkili böyle çelişip kendinizi zor duruma sokarsınız.

Keşke yöneticiler ile moderatörler arasında daha sağlıklı bir iletişim olsa.

Kural kuraldır. Ben de bu nedenle genelde uyarı vermiyorum, birkaç defa yapılmadıysa ama uyarı veren moderatöre de itiraz edemeyiz çünkü kurallar bu şekilde. Düzeltiliyor ama uyarı konusu konuyu düzenleyene bağlı.

Kural kuraldır lafına ben de katılıyorum. Sorun şu. Kurallar yeterince ayrıntılı/açık değil. Oluşan her duruma bir örnek ve yaptırımının ne olacağına dair veritabanı gibi bir şey olmalı. Yıllardır buradayım. Öyle bir şey varsa, varlığını hissettirmiyor.

Moderatörler de ufak hatalara düşebiliryorlar. Geçen açtığım bir konuda haberin şeklinde bir kullanımda bulunmuşum, moderatör düzenler dedim ama sonuç olarak kimdiyse benim gibi kaçırdı ve açılınca kendim düzenledim. Aynı şekilde yazım hatası olan başlıklar da sık sık onaylanıyor, moderasyon ekibinin insiyatif aldığını düşünüyorum, sorun sanırım bu konuda birlik olunmaması. Küçük hatalara biraz daha yumuşak yaklaşılması gerekiyor, özellikle emsal gösterilecek bir karar varsa, yoksa ufak çaplı bir rezil olma durumu ortaya çıkıyor. Bu arada ".." kullanımı da bir yazım hatası değil mi?

Kesinlikle kurallara uymamamışsın.
Herkes bu forumda sebepli uyarı alıyor.
Sebepsiz almıyor veya sebebi geçersiz almıyor.
Kendi uyarın sebebini bilmiyorum ama verenlerin sebebinin doğru verdiğini düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı