Halka açık bilgisayarlarda güvenlik ve seçim

Dostum orası çok çok eski bilgisayarlar için 15MB RAM ile çalışan var. Daha kullanışlı olması lazım.
AntiX iyi gider. Kullanım rahatlığı konusunda sorun çıkarmaz.
Okulda ne olacağı belli olmaz hocam, açıkçası ben olabildiğince güvenlikli olmasını istiyorum.
Sizi üzeceğini zannetmiyorum, kullanım rahatlığı ve güvenlik oranında kullanabileceğiniz en iyi seçenek Linux olur.

Linux cekirdegi zaten binlerce kullanicinin ayni anda sorunsuz kullanabilecegi sekilde tasarlanmis.

Anonim kullanicilar icin sifresiz bir kullanici olusturursun, admin sifresini de kimseye vermezsin ve periyodik olarak degistirirsin. Istedigi gibi kullansin bilgisayari.

Tek problem, her anonim kullanici bilgisayar icin "ayni" kullanici olacaginindan bir anonim kullanici baska bir anonim kullanicinin bilgilerine erisebilir ayni namespace de olduklarindan. Bunun da onune gecmek icin her kullanici icin yeni bir Unix kullanicisi olusturmak ki zaten sirketlerde isler boyle yuruyor. Ama okul oldugu icin ve zaten cok da tehdit altinda bilgiler saklanmadigi icin bence en makul cozum hafif bir dagitim ve herkesin kullanabilecegi anonim hesap.

Program yukleyemezler, sadece sizin yuklediklerinizle takilirlar. Isterseniz bu yetkileri de grup uzerinden duzenlersiniz.

Periyodik olarak da sistem backup u alirsiniz, bir sey olursa rollback yaparsiniz.

Öğrencilerin Linux hakkında pek bilgisi olduğunu sanmıyorum, hakeza velilerin de.

Düzgün bir şekilde hafif bir dağıtım kurup kullandırabilirsin. Xubuntu veya Lubuntu işini her türlü görür diye düşünüyorum fakat işin şu ciheti de var. EBA Destek noktası tarzı bir şey hazırlıyorsanız okulda mecburen Windows kurmalısınız canlı dersler falan için. Bilmiyorum fakat canlı ders programının uyumsuz olduğu söyleniyordu en son.

Öğrencilerin Linux hakkında pek bilgisi olduğunu sanmıyorum, hakeza velilerin de.

Düzgün bir şekilde hafif bir dağıtım kurup kullandırabilirsin. Xubuntu veya Lubuntu işini her türlü görür diye düşünüyorum fakat işin şu ciheti de var. EBA Destek noktası tarzı bir şey hazırlıyorsanız okulda mecburen Windows kurmalısınız canlı dersler falan için. Bilmiyorum fakat canlı ders programının uyumsuz olduğu söyleniyordu en son.
Onu bir script ile halledebiliyoruz. sh4dowb/eba-canli-ders-crossplatform

Canlı derslere sorunsuz bir biçimde Zoom ile girebiliyorum. Google ve Firefox eklentileri sayesinde EBA uygulamasının yüklenmesine gerek kalmıyor.

Yoklamaya geçmiyorsunuz diye biliyorum. Derse giriyorsunuz ama yok gibisiniz sanırım, birkaç yerde öyle okumuştum.

Zaten @Rashmore'un verdiği script ile EBA'nın kendi sitesinden canlı derse başla butonuna tıklıyoruz. Sadece EBA bizi kendi uygulaması yerine Zoom uygulamasına yönlendiriyor ve canlı dersi Zoom'da izliyoruz.

Zaten @Rashmore'un verdiği script ile EBA'nın kendi sitesinden canlı derse başla butonuna tıklıyoruz. Sadece EBA bizi kendi uygulaması yerine Zoom uygulamasına yönlendiriyor ve canlı dersi Zoom'da izliyoruz.
Chromium için eklentisi de var ayrıca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı