Hangi Bölüm Okunmalı?

@Krieger45 Öncelikle sözel alanından kesinlikle vazgeçmek istiyor musun ona karar vermelisin, yani sırf ben dediğim için birden apar topar sayısal alanına geçme. Ailenle, rehber öğretmeninle vs. konuş ardından geçme kararını al. 17 yaşındayım demişsiniz yani bu 11. sınıf oluyor, sınava 1.5 senen var. Bence 1.5 sene içerisinde sayısal konularını çok rahat bir şekilde öğrenirsin.
Hocam,12.sınıfım.Siz demeden önce bile benim böyle planım vardı. Rehber hocam,zor ve yapamazsın dedi.Ben de bunun üzerine size danışmak istedim.
Peki kolay olan mühendislik veya sayısal bölümler nelerdir?

@Krieger45 Benim lise yıllarım leş gibi geçti, sırf defter açıp çalışmam gerekir diye sayısal bölümünü seçmeyip arkadaşlarla eşit ağırlık bölümünü seçip 4 yıl boyunca bomboş takılan birisiydim. Mezun olalı 2 yıl oldu (son 1 yıl ders çalışmaya başladım) fakat bu 2 yıl içerisinde hiç anlı şanlı ders çalışmadım ama buna rağmen sayısal konularını rahatça anlayabildim. Ben de bu sene sınava gireceğim bu sene de olmazsa seneye tekrar deneyeceğim, yani ben bile sayısal konularını "çok fazla ders çalışmadan" anladıysam siz de rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Eğer çıkıp "ben 1 sene boyunca disiplinli bir şekilde ders çalışacağım" diyorsanız siz benden bile çok daha iyi anlarsınız.
Peki kolay olan mühendislik veya sayısal bölümler nelerdir?
Mühendislik alanında kolaycılığa kaçacaksan bence hiç bu toplara girme :)

Ben de bunun üzerine size danışmak istedim.
Benden ziyade öğretmenlerine ve ailene kulak vermen çok daha iyi olur. Elbette zor bir süreç seni bekliyor ama 1 yılını feda edip ömür boyu rahat bir hayat yaşayabilme imkanına erişebilirsin.

Dostum erkek kardeşim de üniversite bölümü araştırıyor ona tavsiye ettiğimi sanada söyleyeyim yaparken sıkılmayacağın yapmaktan zevk alacağın mesleği bul yoksa 4 yılın ya da 2 yılın çöp olur yazık olur. Sözel lisansı ile bu ülkede zor İngilizce ile yurt dışı daha mantıklı maddi durumunu bilmiyorum o yüzden sana mühendisliklerden elektrik, mekatronik ve bilgisayarı tavsiye edebilirim. Sözel bilgim yok. Aileni dinle kesinlikle.

Benden ziyade öğretmenlerine ve ailene kulak vermen çok daha iyi olur. Elbette zor bir süreç seni bekliyor ama 1 yılını feda edip ömür boyu rahat bir hayat yaşayabilme imkanına erişebilirsin.
Hocam hepsi aynı şeyi diyor sürekli yapamazsın edemezsin gibi laflar.Ben de bunun üstüne gideceğim artık.
Dostum erkek kardeşim de üniversite bölümü araştırıyor ona tavsiye ettiğimi sanada söyleyeyim yaparken sıkılmayacağın yapmaktan zevk alacağın mesleği bul yoksa 4 yılın ya da 2 yılın çöp olur yazık olur. Sözel lisansı ile bu ülkede zor İngilizce ile yurt dışı daha mantıklı maddi durumunu bilmiyorum o yüzden sana mühendisliklerden elektrik, mekatronik ve bilgisayarı tavsiye edebilirim. Sözel bilgim yok. Aileni dinle kesinlikle.
Hocam,peki ne tavsiye edersiniz 200.000 ve 300.000 bin net için ne önerebilirsiniz?
Fizik mühendisliği ve çapla endüstriyel tasarım tadından yenmez. Fizik yerine makine, EE veya nükleer enerji olabilir. Ben yurtdışına kaçabilirsem ya bu yukarıda bahsettiğim bölümlerden birini ya da Teorik Fizik okurum.
Hocam biyoloji yatkınlığım var ama fiziğe bak yanaşamıyorum,bu arada endüstri mühendisliği en kolay mühendislik diyorlar .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı