Hangi bölümü okursam ABD'de yaşayabilirim?

metiner21

Decapat
Makaleler
1
17 yaşındayım ve amacım Türkiye'de değilde ABD gibi ülkelerde yaşamak. (Önceliğim ABD) Ne okursam ABD'de yaşayabilirim? Bu konuda çok bilgisizim. Aile de bir şey bilemiyoruz diyor, yanlış bilgi vermeyelim diye araştırdım net bir bilgi bulamadım. Ne yapmamı önerirsiniz? ( Matematiğim çok kötü. Eşit ağırlıkçıyım. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer meslek seçerken ki tek amacın, ABD'ye yerleşmek ise sana bir abi tavsiyesi vereyim, o mesleği seçme.

30-35 sene yapacağın bir meslek olacak. Bu mesleği severek yapman önemli. Öncelikle sevdiğin meslekleri bir çıkar. Sonrasında illa ABD'ye gitmek istiyorsan o mesleği yapabilmek için ne gerekli onlara bak. Mühendislik için konuşayım, ABET akreditasyonu gerekli.

Ben bilgisayar mühendisiyim. ABD'de yaşayan arkadaşlarım da var. Direkt mezun olunca giden de oldu, staj yapıp 3 ay kalan da, akademi için giden de. Evet, bizim meslekte daha kolay fakat diğer mesleklerle giden arkadaşlarım da oldu. Burada uluslararası ilişkiler okudu, öyle gitti. Hatta dedesinden kalan arsayı satıp, cebindeki tüm parayla ABD'de iş kurup yaşayan bir tanıdığım da var.

O yüzden sen gitmeyi dert etme. Öncelikle seveceğin mesleği seç. Önünde bunun için uzun bir yol var. Zamanı gelince yolları araştırırsın.
Çok bölüm vardır ama direkt tanıdığım olduğu için moleküler biyolojiyle gitme şansın çok çok yüksek. Bu arada Türkiye'de bir Amerika etmez senin için belki ama vatan toprağı. Bir şansı hak ediyor bence :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle dil konusunu çözün, Amerika'da yaşamıyorum ama engellerden birinin bu olduğunu görebiliyorum. Marangoz, kaynakçı bile olsanız, dil konusunda iyiyseniz, iş bulma olasılığınız çok yüksek. Bir de okuduğunuz okulun yurt dışında kabul görmesi gibi bir durum var diye hatırlıyorum, o meseleyi de düzgünce araştırmak lazım.

Çok bölüm vardır ama direk tanıdığım olduğu için moleküler biyolojiyle gitme şansın çok çok yüksek. Bu arada Türkiye de bir Amerika etmez senin için belki ama vatan toprağı. Bir şansı hakediyor bence :)
+++ liseni bilmiyorum ama IB programı varsa kendini Amerikaya atman kolaylaşır.

Eğer meslek seçerken ki tek amacın, ABD'ye yerleşmek ise sana bir abi tavsiyesi vereyim, o mesleği seçme.

30-35 sene yapacağın bir meslek olacak. Bu mesleği severek yapman önemli. Öncelikle sevdiğin meslekleri bir çıkar. Sonrasında illa ABD'ye gitmek istiyorsan o mesleği yapabilmek için ne gerekli onlara bak. Mühendislik için konuşayım, ABET akreditasyonu gerekli.

Ben bilgisayar mühendisiyim. ABD'de yaşayan arkadaşlarım da var. Direkt mezun olunca giden de oldu, staj yapıp 3 ay kalan da, akademi için giden de. Evet, bizim meslekte daha kolay fakat diğer mesleklerle giden arkadaşlarım da oldu. Burada uluslararası ilişkiler okudu, öyle gitti. Hatta dedesinden kalan arsayı satıp, cebindeki tüm parayla ABD'de iş kurup yaşayan bir tanıdığım da var.

O yüzden sen gitmeyi dert etme. Öncelikle seveceğin mesleği seç. Önünde bunun için uzun bir yol var. Zamanı gelince yolları araştırırsın.

Çözüm
Ülkenin güncel durumunu bu konudan takip edebilirsiniz. ABD'ye göre tercıh yapmayın. İlgili olduğunuz bölümü tercıh edin. İsini iyi yapanı herkes kapmaya çalışır. Sevdiğiniz işi yapın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı