Hangi bölümü seçmeliyim?

elon_muskk

Hectopat
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
1.943
Çözümler
7
Anadolu imam hatip 10.sınıf öğrencisiyim. Öğretmen bize Wp'den bilgiler verdi ve bu perşembeye kadar bölümünüzü seçip seçmeli derslerinizi de seçip bize mesaj atın dedi. Şimdi ben İngilizceyi çok seviyorum ama sanki içimden bir ses sayısalı da yaparsın diyor. Ne yapacağımı hem biliyorum hem bilmiyorum. Ama İngilizcemi kesinlikle geliştirmek istiyorum. Üniversitede yüksek lisans yapıp üni'de kalmak olabilir, yurtdışında ces sertifikası olmak da olabilir. Bilmiyorum bunlar çok zor şeyler mi ama ben İngilizceyi aşırı seviyorum ve severek yaptığın şey bence çok basit bir şekilde geçilir. Benim İngilizce seviyem sanırım A2 ve bunu en az C1 yapmak istiyorum ve bu yüzden kesinlikle İngilizce ile alakalı eğitim almam gerekiyor. Sizce yabancı dil bölümü seçeyim mi? Seçersem hangi seçmeli dersi seçeyim?

WhatsApp Image 2021-01-16 at 13.30.18.jpeg
 
İlla yabancı dil bölümü seçmen gerekmiyor, sayısalda iyi bir sıralama yapıp üniversiteyi İngilizce olarak okuyabilirsin. Bana sorarsan okulda doğru düzgün dil eğitimi veremiyorlar, en azından lisede, o yüzden kendin geliştirirsen daha iyi olur, hocalara pek güvenme İngilizce eğitimi konusunda.
 
Matematiğin ve fen derslerin nasıl? İyi değilse veya sevmiyorsan sayısalı seçme.
İngilizceyi üniversitede hazırlık sınıfında da öğrenebilirsin.
Kendini tanımaya bak. Yeteneklerini keşfet. Herkes farklıdır. Mantıklı hareket et, romantizme kapılıp ben şunu yaparım bunu da yaparım, ileride şöyle olurum böyle olurum, deme! Hayalperest olma ama bir idealin de olsun.
 
İnanın kararsızım, düşüncelerim karmakarışık şuan.
Anlıyorum.

Biraz geç kalmışsın kendini tanımada dostum. Yine de kendini okumaktan ömrün boyunca vazgeçme.
Kendi sınırlarını kendin görmelisin, neler yapabileceğini, elinden ne geleceğini sezmelisin. İmkanının sınırlarını görmen gerek, bunun için de kendini zorlaman...

Hakkında hayırlısı olsun. Tek temennim bu.
Araştırma yap çokça. İlgi alanlarını keşfet, zeka seviyeni ölç, elinden ne gelir, keşfet, gör...
 
İnanın kararsızım, düşüncelerim karmakarışık şuan.
Dostum ben sana bir öneri sunayım. İster yap ister yapma senin kararın fakat faydalı olacağını sanıyorum. Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum.

RAM(Rehberlik Araştırma Merkezi) dediğimiz bir yer var. Tamamen ücretsiz ve kurumsal(devletin) bir yer. "İl, ilçe, RAM ve iletişim numarası" yazarsan çıkar. Beni de bir hocam yönlendirdi. Çok güzel yardımcı oluyorlar. Zaten görevleri o fakat ama manevi olarak ben rahatlıyordum. Gitmeni tavsiye ederim.

Başka sorun varsa çekinmeden sorabilirsin.😋
 
Ben de geçen hafta yaptım seçimi İngilizce seviyem B2 fakat yine de sayısal seçtim. Ben İngilizce veya dil üzerine bir meslek istemiyorum bence dil artık biraz daha bilinmesi gerekilen bir şey oldu. Ablamdan aldığım bilgilere göre (makine mühendisi) iş başvurusu yaptığı yer C1 C2 istiyor yani artık İngilizce meslekten çok gerekliliğe dönüştü. Bence sayısal bölüm daha iyi olur senin için, kurslar ile ingilizceni geliştirirsin, zaten ileride düşündüğün meslek yüksek ihtimal senden İngilizce isteyecek. Başarılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı