Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ve neden?

Ekran Görüntüsü 2021-10-12 22-41-50.png
 
Ubuntu kullanıyordum ama çok temel işleri yapıyordum ayrı diskte yüklüydü. Şu an Monster bilgisayarıma diğer diske yüklemek istiyorum ama nasıl çalışacak hiç fikrim yok.
 
Yaklaşık bir senedir ana işletim sistemim olarak Ubuntu kullanıyorum. İhtiyacım olan bütün yazılımları Ubuntu için de temin edebiliyorum. Genelde Linux sistemler birkaç ayda bir sıfırdan kuruluyor çünkü bozulması kolay. Ama Ubuntu için durum farklı. Bozmak gerçekten çok zor. Ayrıca GNOME arayüzü sanılandan çok daha fazla özelleştirilebiliyor.
Ubuntu kullanmamın temel nedenleri:
Geniş kullanıcı kitlesi sayesinde yaşanan bir sorunun çözümüne ulaşmak kolay.
GNOME arayüzü özelleştirmelere müsait.
Uzun süreli ve önemli projelerde kullanabiliyorum çünkü bozulmayacağını biliyorum. Güven veriyor.
 
Windows 11/Zorin OS.

W11: Neredeyse tüm işlerimi bunun üzerinde yapıyorum, oyunlarım da aynı şekilde.
Zorin OS: Günlük kullanımda temiz arayüzüyle beni tatmin ediyor. Bazı oyunları oynayabiliyorum. Genelde dizi, film izlerken kullanıyorum. Dahili uygulamasıyla üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan telefonumu klavye ve fare olarak kullanabildiğim için yatağa uzanıp ekranı kendime çevirip kullanıyorum. Güzel oluyor. :D
 
Fedora kullanıyorum çünkü sunduğu vanilla GNOME, çer çöpten uzaklığı, sadeliği ve stabilliği kullandığım diğer dağıtımlara göre beni daha çok çekti. Bunu da öyle repolarda paketlerin belli eski sürümlerini tutarak değil en yeni sürümlerle bile sağlaması güzel bir taraf yine tercih etme sebeplerinden birisi. Kendisi "proprietary" yazılımlar kurulu olmadan geldiği için yeni kurulumdan sonra bazı temel şeylerin çalışması için ve bu kategorideki sık kullanılan uygulamalara erişebilmek için yapılması gereken işlemler var ama ondan sonra oldukça stabil, ne yüklü olduğuna hakim olduğunuz güzel bir deneyim sunuyor bence.
 
Ubuntu kullanıyorum. Kullanımı kolay ve stabil. Virtualbox üzerinde de çok iyi çalışıyor. Flash disk üzerine kurulum yaparsanız, acil durumlar için çok da iyi bir kurtarma aracıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı