Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ve neden?

Linux dağıtımlarına geçmeyi çok istiyorum fakat alışmak zor olacağından bir türlü Virtual Box dışında cesaret edemedim :(
Ben de şu anda VirtualBox üzerinden aktif olarak kullanıyorum. Lunix Mint kurulu ve bir yabancılık çekmedim, daha önce hiç Lunix kullanmama rağmen. Mint, oldukça basit ve yeni kullanıcılara uygun bir dağıtım diye düşünüyorum.

Ana makineme şu anda kurmayı mantıklı bulmuyorum ama bazı şeyler için Lunix kullanmam gerekiyor, o durumları da VirtualBox'a fazla sistem vererek hallediyorum.
 
Linux dağıtımlarına geçmeyi çok istiyorum fakat alışmak zor olacağından bir türlü VirtualBox dışında cesaret edemedim :(

Hocam ben de öyle düşünüyordum. Sonra cesrat Windows yanına kurmuştum. Sonra Windows sildim ve uzun zamandır kullanmıyorum. Bana garip geliyor Windows. 😄

Bu arada yazdığım yazıları Windows üzerinden atılmış olarak görebilirsin. Librewolf kullanıyorum ve işletim sistemini Windows olarak gösteriyor.😏
 
Linux Mint ise Ubuntu olarak görünüyor.
O da iyiymis :D

Ben de şu anda VirtualBox üzerinden aktif olarak kullanıyorum. Lunix Mint kurulu ve bir yabancılık çekmedim, daha önce hiç lunix kullanmama rağmen. Mint, oldukça basit ve yeni kullanıcılara uygun bir dağıtım diye düşünüyorum.

Ana makineme şu anda kurmayı mantıklı bulmuyorum ama bazı şeyler için lunix kullanmam gerekiyor, o durumları da VirtualBox'a fazla sistem vererek hallediyorum.
Bir sans verdiginize sevindim hocam.
 
Bir sans verdiginize sevindim hocam.
Linux'a karşı bir önyargım yoktu zaten, nasıl bir şey olduğunu da biliyordum ama derinlemesine bilgim yoktu. Ana makinaya kurma riskini -risk demenin sebebi verileri kopyalamam lazım uğraştıracaktı yani- almak istemedim. VirtualBox şuanda fazlasıyla yetiyor. Elime başka bir cihaz geçerse Lunix kurmayı düşünüyorum.
 
Bunu herkes söylüyor zaten. Snap çok buglu bir şey. Mesela; uğraşmayayım, uygulama merkezinden kurayım dedim. 10 kez denememe rağmen hiç kurulmadı. %60'a geliyor ve başa dönüyor. Tüm uygulamalarda oluyor. Ayrıca uygulamalar geç açılıyor ve kasarak çalışıyor. Snap'in olayı ise daha kolay bir kullanım hedefliyor. Daha fazlası için:
Bu yüzden snap ve Flatpak'tan nefret ediyorum. Sadece sistemi kirletiyorlar.
 

Geri
Yukarı