Hangi GNU/Linux dağıtımını kullanmalıyım?

Fedora KDE hoşuma gitmeye başladı sanırım. Biraz daha araştırmalıyım.
Karar vermekte zorlanıyorum. Ama Chrome OS ve Kubuntu'yu şimdiden eledim.
Seçmemde bana yardımcı olur musunuz?
Sistem;
2,41 GHz işlemci,
2GB 1600 MHz Bellek,
500 GB Disk alanı, yani kısaca performansa ihtiyacım var.

Linux Mint,
Manjora,
Fedora,
Kubuntu,
Arco.

Bu 5 işletim sistemi arasında kaldım. :|
 
Son düzenleme:
Mükemmel hocam 😍.
Bu da benim Cinnamon masaüstüm.
Screenshot_20200907_123220.png

Normalde kullandığım bu.
LXDE.png
 
Security için hazırlanmış OS veya dağıtımları şahsen ben kimseye önermiyorum home bilgisayarda kullanmaları için. Bunun dışında herhangi bir şirket içinde çalışanlar için belki uygun olabilir bilemiyorum ama sıradan kullanıcı için değil. Sebebi de bu distroları geliştiren kişiler her yeni sürümünde bir şeyleri bozuyorlar/oynuyorlar ve her güncellediğinde sorunla karşılaşıyorsun. Neredeyse sorun alamayacağın bir sürümü yok. Bu tür distroların da tek artısı kurulumdan sonra siber güvenlik alanında kullanacağın araçlar hazırda yüklü gelmesi.
Fedora RPM adlı bir paket yükleyicisini kullanıyor, ben Debian kadar yaygın olmadığı için önermiyorum. Bazı uygulamaların geniş yelpazede desteği olmuyor.
Tabi ki haklısınız. Ben siber güvenlikle uğraşıyorum ve az da olsa kulla nıyorum. Aslında Debian (Raspberry Pi OS) kullanıyorum. Sadece işime yarayan araçları yüklüyorum. Böylece Linux'da öğrenmiş oluyorum.
 
Windows üzerinde edindiğin pratik ve kolaylığa en yakın Mint-Cinnamon ile sağlayabilirsin. Çok güncel olmak da iyi değildir hele de acemi kullanıcılar için bir gün güncellersin baktın sistem açılmadı. :(

İyice emin olmak içinse kurmadan deneme şansın var. İndir yukarıda bahsettiğin dağıtımları hepsi 10-11 GB internetini götürür. Teker teker yazdır sil USB'ye. Deneme modunda çalıştır. Herkesin alışkanlığı, beğenisi farklı.

Screenshot_20200908_114258.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı