Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Ben Windows 11 kullanıyorum, ama Linux kullanmak da istiyorum. Yine de bilgisayar yeni ve 3060 ekran kartım var. Tam performans ve çoğu oyunu çalıştırması için mecbur Windows 11 kurdum. Windows 10 da geçmeyi düşündüm ama Microsoft malum pek rahat durmuyor zorbalamaya devam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Windows 10. Eğer uzatılmış güvenlik güncellemeleri uygun fiyatta olacaksa genel uygulama desteği kesilene kadar devam edeceğim.

Ben Windows 11 kullanıyorum, ama Linux kullanmak da istiyorum. Yine de bilgisayar yeni ve 3060 ekran kartım var. Tam performans ve çoğu oyunu çalıştırması için mecbur Windows 11 kurdum. Windows 10 da geçmeyi düşündüm ama Microsoft malum pek rahat durmuyor zorbalamaya devam.
Pisi Linux ve Ubuntu.

Laptopta Arch Linux, masaüstü bilgisayarımda Windows 11. Autodesk Fusion gibi bazı uygulamalar maalesef Linux üzerinde işkence çektiriyor. Hangi delinin fikriydi ki bu kadar ağır bir uygulamayı native yerine Qt WebKit ile yapmak ve buna rağmen bile Linux desteği getirmemek acaba? Gönül ister ki Windows 10 bu kadar erken atılmasaydı. Evet 10 yıl olmuş olabilir ama aktif kullanılıyor hala ve gayet yeterli bir OS bence.

Kanka Linux bence kurma çünkü browser bile kurarken inanılmaz uğraşıyorsun.
Hocam lütfen kendiniz denemeden, kulaktan dolma bilgi ile suçlama yapmayın. Daha geçen hafta temiz bir Linux kurulumu gerçekleştirdiğim başka bir bilgisayara Chrome kurmam sadece 30 saniyemi (internet hızından dolayı yavaş indirmesi dışında - ki bu zaten OS ile alakalı değil) aldı.

Nasıl bir uğraş tam olarak?

Terminale Ubuntu ve debian için
sudo apt install firefox yada Arch tabanlılar için sudo pacman -S firefox yazsan yetiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı