Hangi ISS'den daha iyi verim alabilirim?

morkkoc

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2020
Mesajlar
174
Merhaba arkadaşlar bulunduğum lokasyona VDSL geldiğini öğrendim ve altyapımı sorguladığımda Millenicom'da 80Mbps TürkNet'te sorguladığımda 75Mbps ve TTNET ile sorguladığımda HiperNet altyapısı bulunduğu söyleniyor. Öğrendiğim kadarıyla altyapıyı Türk Telekom getirmiş. Yani altyapı Türk Telekom’a ait. Sizce ben hangi operatöre geçmeliyim? Maksimum aylık ücretim 100₺ olabilir. TürkNet 86₺'ye altyapımın desteklediği kadarını ve 4 upload verebileceğini yazıyor sitesinde. Benim aklımda olan soru acaba altyapım Türk Telekom iken TTNET'e geçersem daha iyi bir performans alabilir miyim yoksa hepsi hemen hemen aynı mıdır? Ek olarak TTNET’in de fiyatlandırmasını aşağıya bırakıyorum. Kullanan ve deneyemleyen arkadaşlarımın yorumlarını eleştirilerini bekliyorum. Teşekkürler.
Bu arada Twitch yayınları yapacağımdan bahsetmeyi unutmuşum. O yüzden upload ı da önemli olacaktır.
 

Dosya Ekleri

  • F4F7575D-9766-4C3B-8E9B-5AA76AA313BC.png
    F4F7575D-9766-4C3B-8E9B-5AA76AA313BC.png
    161,7 KB · Görüntüleme: 34
Millenicom deneyin olmasa TTNet'ten başka çare yok. TürkNet'in müşteri hizmetleri hiçbir şeyi yok. 75 diyor ama 15 veriyor genelde, geçtiken sonra ağlama diye yazayım dedim. Millenicom deneyin zaten TT aynı altyapı.
 
Turknet kullandım hiç memnun kalmadım. Sorunlarla ilgilenmiyorlar. Netspeed'e geçtim daha iyi şu anlık. Herhangi bir sorun yaşamadım.
 
Millenicom kaç mb upload veriyor bi bilgin var mı? 99.90₺ 100mbps paketini düşünüyorum.
Hepsi 4 Mbps upload verir. Türk Telekom altyapısı olduğu için buna Türk Telekom karar verirç
Hepsi 4 Mbps upload verir. Türk Telekom altyapısı olduğu için buna Türk Telekom karar verirç
Ayrıca soruya dönersek bence önce Millenicom olmazsa Türknet son çare olarak da Türk Telekom derim.
 
Teşekkürler bilgileriniz için. Başka deneyimleyen var mı?
Netspeed hakkında ne düşünüyorsunuz?
netspeed?
 
Son düzenleme:
Altyapı TT ise Millenicom 50 Mbit alın. NetSpeed diyecektim ama 35 üstü paketleri yok. TurkNet belasına asla bulaşmayın. TT ile zaten uğraşılmaz. Millenicom en iyisi gibi duruyor bu senaryoda.

Ben TT, Turknet ve Netspeed kullandım. Şu an içlerinde en memnun kaldığım NetSpeed. Para odaklı değil müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar. 50 Mbit paketleri eskiden vardı ama şu an kaldırdılar. Eğer bana 35 yeter derseniz mesela ben 35/3 SMART paket kullanıyorum. 63 lira fatura var. 200GB aştığım zaman maksimum 76 lira olacak şekilde GB başına 50 kuruş ekleniyor. Normalde karantina olmasaydı 150-160GB harcıyordum. Fazladan 13 lira vermeye gerek yok demiştim.
 
Altyapı TT ise Millenicom 50 Mbit alın. NetSpeed diyecektim ama 35 üstü paketleri yok. TürkNet belasına asla bulaşmayın. TT ile zaten uğraşılmaz. Millenicom en iyisi gibi duruyor bu senaryoda.

Ben TT, TürkNet ve NetSpeed kullandım. Şu an içlerinde en memnun kaldığım NetSpeed. Para odaklı değil müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar. 50 Mbit paketleri eskiden vardı ama şu an kaldırdılar. Eğer bana 35 yeter derseniz mesela ben 35/3 Smart paket kullanıyorum. 63 lira fatura var. 200GB aştığım zaman maksimum 76 lira olacak şekilde GB başına 50 kuruş ekleniyor. Normalde karantina olmasaydı 150-160GB harcıyordum. Fazladan 13 lira vermeye gerek yok demiştim.

Anladım. Peki upload üzerinde değişiklik yapılabiliyor mu? Mesela 3 olanı 5-6 yapma imkanımız var mı NetSpeed'te?
Yayın yapmak istiyorum o yüzden benim için upload daha öncelikli 35/50/100 download çok fark etmeyecektir.
Bu arada Millenicom'da 50 MB olan paketi göremedim. 16/35/100 MB sırasıyla 75-80-100₺ paketleri var. Hal böyleyken sanırım en mantıklı seçenek NetSpeed olacak. Lakin benim için tek önemli detay upload hızı. Eğer ekstra ücreti vs ile upload için hız artışı yapılabiliyorsa NetSpeed'e başvuracağım.
 
Son düzenleme:
ben ttnetten fazla ücret istemesi nedeniyle millenicoma yeni geçiş yaptım. çok memnunum keşke daha önce geçseydim ttnet pahalı. hattım vdsl 50 destekliyor. millenicom taahhütsüz 35 mbits sınırsız 80 tl.
sizinki ilk defa bağlanacağından kurulum ücreti alındığını unutmayın. netspeed için bende düşündüm, şu hastalık zamanında evraklar ve kargoyla uğraşmak istemediğimden vazgeçtim. millenicom evrak işini kendi gelip yapıyor. kullanımımı ücret konusunda kıyaslarsam 1 ay bedava kullansam aynısına denk geliyor. upload ttnet altyapısı olduğundan zaten başka seçenek yok, parasını verecek olsanız bile alabilir misiniz artırım yaparlar mı bilmiyorum.
telefonla ilk başta başvuru talebi oluşturulur iken veriliyor. millenicom 1 ay bedava, kod: 62ABC1DE
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı