@Linux Aliskanligi İlk defa Linux kuracağım. Dual boot yada sanal makine değil bilgisayarımdaki sistemi silip geçeceğim. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim ve neden?

ZorinOS yada Linux Mint'e göz atabilirsin.@Linux Aliskanligi İlk defa Linux kuracağım. Dual boot yada sanal makine değil bilgisayarımdaki sistemi silip geçeceğim. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim ve neden?

endeavouros.com
				İlk defa.Daha yeni mi başladın Linux kullanmaya. İlk defa mı kullanacaksın ?
Benim en sevdiğim Linux dağıtımı Fedora'dır. Ama daha önce hiç kullanmadıysanİlk defa.
Kullanılabilir fakat ilk defa kullanacağı için Arch tabanlı bir dağıtımda terminal kullanmak daha fazla gerekebiliyor. Mint gibi topluluk desteği daha fazla olan ve basit olan bir dağıtım ile başlaması sonra Endeavour OS gibi dağıtımlara isterse sonradan geçmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.EndeavourOS KDE Plasma öneririm.
Home - EndeavourOS
Start your Endeavour with a lightweight Arch-based, terminal centric system ready to personalise and a stellar community at your side...endeavouros.com
ZorinOS yada Linux Mint'e göz atabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.