Hangi su arıtma cihazı seçilmeli?

Mtozturk

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
136
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Ankara'da mecburen damacana almak zorundayız fakat damacanaların fiyatları çok fazla arttı. O yüzden su arıtma cihazı almak istiyoruz sorularıma geçeyim.

  • Filtre sayısını neye göre seçmeliyim, hangisini tavsiye edersiniz.
  • Hangi marka ve ortalama iyi bir cihaz için ne kadar bir bütçe gerekir.
  • Damacanaya göre karlı mı değil mi?
 
Waterlife su arıtma cihazını kullanıyoruz. Aşağı yukarı 6 yıl kadar oldu kullanalı damacanadan çok daha karlı olduğunu söyleyebilirim. Biz suyun tadı değişmediği sürece filtreyi değiştirmiyoruz genelde 1 yıl kadar sürüyor tadının değişmesi vs. Filtreler iyi durumdaysa biraz daha götürüyor. Cihazın içerisinde 4 adet filtre var maliyet olarak 5000 - 6000 lira sanırım şu sıralar.
 
Bizde Hyundai marka su arıtma cihazı var 3 filtreli üç senedir kullanıyoruz. Biz 1500TL'ye taktırmıştık şu anki fiyatları bilemiyorum.

Şu durumda uzun süreli kullanımda avantajlı oluyor.
 
Internette baktım 13 aşamalı 14 aşamalı diyor filtre sayısı sanırım ama 4 5 filtre yeter diyorlar bilmiyorum nasıl seçileceğini.

Bence fiyat alın birkaç firmadan. Bir de hangi aralıklarla filtre değiştirildiğini ve değişim hizmet bedellerini sorun. Bu cihazların büyük çoğunluğu aynı mantıkta çalışıyor.

En kötüsü bile direk çeşme suyu içmekten sizi kurtarır.
 
Ben de su arıtma cihazı alacağım. Bu hafta epey bir dolaştım. Teyzem geçen yıl waterlife su arıtma taktırmıştı(6 filtreli). Şu an içtiğimde su bulanık geliyor, filtre değişimi gelmiş ve tadı da garip geliyor. Temiz hali nasıl olur onu bilemiyorum. Hyundai'nin hnd 35 modeli var. Eski seri dedi. Mağaza fiyatı 3800TL. Vega modeli ise yeni modeli 4500TL. Aynı filtreleri kullanıyorlar. Görünen tek fark kutusunda birisinin üst kapağı şeffaf diğerinin beyaz plastik. Fil-tek diye bir marka var. 8 litre 3600 TL, 12 litre 3800 TL. Tadına bakabilir miyiz dedik. Üstten damacanasız sebilden su getirdi ama arıtmalı sebil miydi yoksa alttan damacanalı sebil miydi o an aklıma o gelmedi ama su çok güzel içiliyordu. Birsu diye bir firmadan teklif aldım orada da 3800TL idi 8 litre tanklı fiyatı. İhlas mağazasından Aura cebilion serisinin fiyatını aldım. Silver peşin 2800 TL 8litre. Platinum 7000TL, unique dijital 10.000TL nakit 8 litre. Silver için zemin ve 1. katlar için pompasız kullanabilirsiniz ama daha üst katlarda iseniz pompa takılması gerek ve bunun ücreti de 2000TL dediler. Biz evin su basıncının iyi olduğunu söylesek de böyle sorunların yaşanabileceğini söylediler ama montajdan önce basınç ölçümü yapıp söylüyorlarmış bu durumu. Platinum zaten pompalıymış. Tadına da baktık ama ben hiç beğenmedim. Dilim damağıma yapıştı resmen, filtreleri değişmemişti ya da filtre yoktu. Son olarak Koçtaş'ta satılan conax su arıtma cihazı. 3 tip var. İlki eski model 7 filtreli ve yanında 7 filtre hediye ediyor. 8.5ph değerine sahip. Bunun fiyatı şu an indirimde ve 1999TL. Yeni modeli de 7 filtreli ve yanında 3 filtre hediye ediyor. Fiyatı 2379TL. 6 filtreli bir modeli var mağazada yoktu. Bunun fiyatı 4299TL. Diğer 2 conax arıtmaya nazaran bu cihazın tüm parçaları plastik bir kutunun içerisinde. Diğer ikisi ise filtreleri gözle görebileceğiniz şekilde dışarıda duruyor.
Genellikle hepsi 8litre çelik tanka sahip, 6 veya 7 filtreden oluşuyor. Hepsine takılma ücreti, musluk vs. fiyata dahil. Bazı markalar filtreleri kendisi değiştiriyor. Eğer filtreleri siz kendiniz değiştirirseniz ürün garanti kapsamı dışına çıkıyor. Bazı firmalar ise çok kolay kendiniz de değiştirebilirsiniz eğer bir sorun olursa servis çağırırsınız onlar takarlar dedi. Cihazların hepsinin çalışma prensibi aynı. Tek farkı içerisindeki filtreler. Memnun kalmazsanız başka bir filtre alıp takabilirsiniz.
 
Ben conax aldım. Pazartesi montajı yapılacak. Ona göre tekrar yazarım.

Ben conax aldım. Pazartesi montajı yapılacak. Ona göre tekrar yazarım.
Salı gününden beri içiyorum. Su berrak, kesinlikle bulanıklık yok. Çok rahat bir şekilde içilebiliyor. Dışarıdan su siparişi verilmiş gibi sanki. Benim aldığım modelin fiyatı aynı kaldı ama indirimde olan modelin, indirimi bittikten sonra 500TL zam geldi. Şuan 3000TL satılıyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba, 5 Şubemiz var, tüm Türkiye ücretsiz kurulum yapıyoruz. Fabrika satış mağazasıyız. Aile şirketi ve ben 5 yıldır bu işin içindeyim.

Su arıtma cihazı iyisi çok ama çok gerekli kötüsü de bir o kadar da kötü olan bir alet. İyisinin de belli kriterleri var ve satan firmada önemli tabi. İyi su arıtma cihazı hem ekonomi hem sağlık hem de kullanım kolaylığı açısından olmazsa olmazı bence evlerin.

Daha fazla bilgi sitemizden de alabilirsiniz.

www.elegpuresuaritma.com
 

Yeni konular

Geri
Yukarı