Hangi Üreticinin İşlemcisini Kullanıyorsunuz?

Kullandığınız işlemci hangi marka?

• AMD

Oy: 76 45,8%
  • Intel

Oy: 90 54,2%

• Oy verenlerin toplamı
    166
  • Anket kapandı .
Masaüstü bilgisayarım AMD ve gayet memnunum yenisini de AMD alacağım indirimleri bekliyorum.
İlk laptop AMD ikincisi Intel, ikincisini kullanmak pek nasip olmadı ama baktığım kadarı ile pek fark göremedim.

Adamlar hala i7'leri 6 çekirdek üretiyor, şaka gibi.
Yanlışınız var. 9. nesil ile 8 çekirdeğe geçiş yaptılar. Sızıntılara göre de 10. nesilde iş parçacığını da 16'ya yükseltecekler. AMD bu kadar ilerleme katetmeseydi belki de hala 4 çekirdek 8 iş parçacığı olacaktı.

Konuya dönecek olursak dizüstü bilgisayarımda Intel kullanıyorum, masaüstü toplayacağım zaman da hangisi bütçeme göre en iyi performansı veriyorsa onu tercih edeceğim.

Son düzenleme:
O zaman her Amd savunan mesajlara cevap vermen? Neyse sana açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyorum. ;)
Aboo kanser kitle.
Sıcak sevmesi kötü birşey değil. Ben Türkçe yazmıyorum heralde. İntel’in Tj max değeri 65-80 iken AMD’nin 95 derece. Sıcak sever derken bundan bahsediyorum. İntel’de 80 derece sorun teşkil ediyorsa AMD de 95 sorun teşkil eder. Yani AMD daha iyi o konuda. Sıcaklığı sevmesi yüksek sıcaklıkta çalışsa bile sorun çıkarmaz. Anlamında söylemiştim. Umarım anlaşılır olmuştur.

Yanlışınız var. 9. nesil ile 8 çekirdeğe geçiş yaptılar. Sızıntılara göre de 10. nesilde iş parçacığını da 16'ya yüksektecekler. AMD bu kadar ilerleme katetmeseydi belki de hala 4 çekirdek 8 iş parçacığı olacaktı.
Benim hatam 🙂 Ancak 8 core ile 12 thread arasında çok da fark yok hala. Ryzen 7'lerin i9 ile karşılaştırılabilmesi bile hakaret gibi olmalı Intel için bence.

O sızıntılara fazla güvenmemek gerek, Ryzen 3.nesilde de Ryzen 3'ler 6 çekirdek olacak diyorlardı😄

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı