Hangi web tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

Opera GX kullanıyorum. Soldaki çubuk ile yanda insta, telegram, x falan açıkken sağda başka bir işlem yapabiliyorum. Arkada oyun açıksa CPU ve RAM'i kısıp fps den yedirmiyorum. Görüşünü de güzel.

Edge overhated olduğunu düşünüyorum. Edge'ya.

Ben Chrome, Firefox, Vivaldi, Opera, Brave denedim. Şu an aktif olarak Brave kullanıyorum ancak çok sorun yaşıyorum. Sanırım şu ana kadar kullandığım en kötü tarayıcı olabilir. Mesela şu an Youtube yorumları gözükmüyor, birden fazla Youtube sayfası açınca tarayıcı kafayı yiyor. Gizlilik odaklı olması güzel ancak bazen hesaplarıma giriş yaparken sıkıntı çıkarıyor ve tekrar tekrar giriş yapmak zorunda kalıyorum. Sorunsuz bir gününü hatırlamıyorum. Tek artısı dahili reklam engellemesinin kuvvetli olması.

Öncesinde Firefox kullanıyordum ama eklenti kısmında bana çok yetersiz geliyor hem de HDR desteği olmadığı için denemek amaçlı Brave geçmiştim. Aslında Brave ile kıyaslandığında daha iyi bir tarayıcı bence. Yine de sanırım daha yavaş hissettiriyor genel olarak. Ayrıca çok fazla özelleştirilemiyor.

Daha öncesinde de Vivaldi'yi uzun süre kullandım. Sanırım en memnun kaldığım tarayıcı bu oldu. Özelleştirilebilir yapısı çok cazip. Genel olarak sorunsuz çalışıyor. Tekrar Vivaldi yükleyip hatırladığım gibi olup olmadığına bakacağım.

Chrome, Edge, Opera gibi tarayıcıları gizliliğime önem verdiğim için artık kullanmak istemiyorum.

Bu arada, aktif olarak WCG & HDR desteği olan tarayıcılar:
  • Chrome - supports WCG & HDR (Windows / Mac)
  • Edge - supports WCG & HDR (Windows / Mac)
  • Brave - supports WCG & HDR (Windows / Mac)
  • Safari - supports WCG only (MacOS / iOS / iPadOS)
  • FireFox - supports WCG only on MacOS only (not Windows)
Siz hangi tarayıcıyı neden tercih ediyorsunuz?
Librewolf.
Librewolf'u tercih etmemin en büyük sebebi gizliliğe ve güvenliğe verdiği önemin yüksek olması. Google gibi veri toplayan şirketlerin izini sürmeden internette gezinmek istiyorum bu yüzden Librewolf benim için iyi bir seçenek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı