Hangi Yazılım Dili İle Başlamalıyım Sorusunun Cevabı

Üniversitelerde C ile başlıyor. Ben 1. sınıfım C ile başladık, Phyton'u 2. dönem görecekmişiz.
O üniversiteden üniversiteye göre değişir. Bilkent'te ilk önce Java öğretiyorlar, ODTÜ'de de Python ile başlıyorlarmış. C dili hobi amaçlı başlayan birine ağır gelir, önermem. Zaten programlama dili sadece bir araç, önemli olan ne bildiğiniz. Mobile app developer java kullanır, data scientist python gibisinden.
 
Aslında algoritma öğrenmek en temel gereksinim. Bu yoldaki en kolay seçenek de Python ile çalışmak olsa gerek çünkü hem en temel dil hem de algoritmayı kavratıyor. Birçok makine mühendisliğinde, endüstriyel mühendislikte de bu yüzden Python öğretiliyor. Hem makine dili hem de temel.
 
Insanlar bu sorunun cevabini haddinden fazla onemsiyorlar. Onemli olan programlamayi ogrenmek, dilin hic bir anlami yok.
 
Bu tamamen hangi alanda proje geliştirmek istediğinize bağlı. Ben C# üzerinde geliştiriyorum kendimi özellikle. ASP.NET ile birlikte oldukça geniş bir alana ürün sunabiliyorum.
Şu ana kadar özellikle gelişmiş masaüstü programlarına yoğunlaştım. Web sayfalarının yönetim panelini kodluyorum, web sayfasının kendisini de kodlayabiliyorum.

Şu anda da bir bahis sitesi geliştiriyorum her şeyiyle. Kumarhanenin birine 1TL ile çalışan ayaklı dokunmatik ekran kumar oyunları makinesini geliştirip stant halinde satmayı bile düşünmüyor değilim :)Sizler de kumarhane sahiplerine çalışın, pazarlık dahi etmiyorlar. Öneririm :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kafasında soru işaretleri olanlar için güzel bir konu olmuş.Teşekkürler.Bende mekatronik müh. mezunuyum.Biz sadece C++ gördük.Çokta sevdim kendilerini :) Ancak ne yazık ki geliştirmedim kendimi.Mobil oyun tarafına yönelmek düşüncesindeyim.Bu yüzden şu anda udemy'den unity ile C# eğitimi üzerinde çalışıyorum.Eğitim videosundaki basit oyunları falan yapıyorum daha.Umarım ilerleyeceğim.1-2 yıl içerisinde biraz oturtabilirsem C# ve unityi,unreal engine geçip C++'da da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.
 
Ben programlama bilince ne olucak yani ne yapabilirim bununla?
yönelmek istediğin tarafı seçip mobil mi,Pc mi kendine sorup orada kullanılan dili öğrenmek en iyisi oluyor.Ondan sonra işletim sistemleri dahil her şey kodlama sonucu oluşturuluyor zaten.İster oyun ister başka alanda her türlü programı yapabilirsin.Hobi olarakta kalabilir.
 
Ben programlama bilince ne olucak yani ne yapabilirim bununla?

Bunun cevabını vermek çok zor çünkü yapabileceğin şeyleri say say bitmez. İstersen Ardunio kullanarak evine bir sistem geliştirirsin, örneğin saat 6 olunca perdeler açılır akşam perdeler kapanır. Bunu Ardunio öğrenerek ve programlama bilerek yaparsın mesela.
İstersen yapay zeka konusunda başka şeyler yaparsın. Android'de sohbet imkanı tanıyan yapay zeka örnekleri gibi şeyler geliştirirsin. Bot geliştirebilirsin.
Oyun geliştirebilirsin.
Severek kullandığın uygulamalara ve sitelere eklenti de geliştirebilirsin. Mesela Ekşi Sözlük sitesinin antik temasına dönmek için geliştirilmiş eklentiler var Chrome mağazasında.
Tüm bunları sadece bilgisayar üzerinde değil telefonun için de yapabilirsin. Hatta ihtiyaç duyduğunda yaptığın ileri seviye programları Play Store gibi mağazalarda yayınlayıp reklamlardan vs para bile kazanabilirsin.
Fakat hangi alanda çalışmak istediğine bağlı kararlaştırırsın bunlardan hangisini yapacağını. Örnek veriyorum oyun konusu seni cezbediyorsa oyun için gerekli programlama dillerini (C dilleri mesela), motorları ve kütüphaneleri öğrenirsin. Örneğin Discord'a bot yazmak için ise ona uygun dilleri (Python gibi, JS gibi) öğrenirsin, onların kütüphanelerini öğrenirsin (Discord.py gibi) Yani burada yapacağın şey ne üzerinde çalışacağına karar vermek ve ona uygun yolu izlemek.
 
yönelmek istediğin tarafı seçip mobil mi,Pc mi kendine sorup orada kullanılan dili öğrenmek en iyisi oluyor.Ondan sonra işletim sistemleri dahil her şey kodlama sonucu oluşturuluyor zaten.İster oyun ister başka alanda her türlü programı yapabilirsin.Hobi olarakta kalabilir.
Cryengine kullansana. Hem C# ile de kullanılıyor hem de C++.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı