Hap içen kişi oruç tutabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın da önceden tutabiliyor muydunuz da böyle bir soru sormak aklınıza geldi?(belki sağlık sorunlarınız yeni olduğundan dolayı soruyorsunuz diye düşünüyorum)

Eskiden yaşım küçük olsa da tutuyordum hocam.
Aynı zamanda konu neden bu kadar uzadı? Basit bir şey sordum cevabımı aldım dini inanç konusuna döndürdünüz konuyu. Kapatın artık yeter.

Hocam size net cevap vereyim.
Sürekli hastalığı olanların eğer oruç tutmayacak bir vaziyette ise oruc tutmak yerine para vermektedir(bu ücret ya aynı anda 30 kişiyi doyuracak kadar ya da 1 kişiyi 30 gün doyuracak kadardır diyanet işleri her sene ne kadar olduğunu paylaşıyor.) Eğer kısa süreliğine hastalığı var ise hastalığı bittikten sonrada aralıksız olacak şekilde oruç tutabilir.

Hocam size net cevap vereyim.
Sürekli hastalığı olanların eğer oruç tutmayacak bir vaziyette ise oruc tutmak yerine para vermektedir(bu ücret ya aynı anda 30 kişiyi doyuracak kadar ya da 1 kişiyi 30 gün doyuracak kadardır diyanet işleri her sene ne kadar olduğunu paylaşıyor.) Eğer kısa süreliğine hastalığı var ise hastalığı bittikten sonrada aralıksız olacak şekilde oruç tutabilir.
Ama bu arkadaş daha 12 yasindaymis.
Vermesine gerek yok.

Arkadaş cevabını almış daha yazmanin bir manasi yok.
Ayrica birinin dinine inancina karışmak laf etmek size düşmez arkadaş tutup tutamayacağını sormuş.
Bizde ona doktronunun daha kesin ve net bir cevao verebileceğini söyledik niye hemen kavga laf dalaşına dönmüş ki bu olay anlamıyorum...

Yok ilaç içerek tutmanın bir yolu falan var mıdır diye merak ettim de.

Acaba direk yutsam olur mu su olmadan?
Vücuda giren herhangi bir madde orucu bozuyor, hap içerek oruç tutamazsın yutman falan fark etmez, serum da orucu bozar mesela.

Onu ben yazmadım keşke düzgünce okusanız :)

Burada yazdığınız gibi, bende zaten öyle düşünüyorum. Kimsenin inancı beni ilgilendirmez.
@Yszuf arkadaşımız şunu yazmış "oldu olacak kız çocuklar da tesettür giysin mi?". Bende isterse giyer dedim (herkes gülücük attı). Aile baskısı olmadığı sürece isterse (rızasıyla) giyebilir yanlış mı düşünüyorum?
12 yaş çocuk bir yaş, o yaşta kendi düşüncesi falan oluşmamış onun isteğiyle diye bir şey diyemezsin; bunu demek 12 yaşındaki çocuk kendi isteğiyle evlenebilir demek gibi bir şey. (Ve bana göre pek uygun değil, size göre ise bilemem.)

Hocam, tutmasanız daha iyi olur. Benim annem şeker hastası. Her ramazan tutmak istiyor ama dayanamiyor. Normal günde bile eli titriyor.
Ramazan çok mübarekli ay ramazanı düşünmek bile insana huzur veriyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı