Hard disk performans düşürür mü?

Havi

Hectopat
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 240GB SSD var yetmiyor 1TB hard disk almayı düşünüyorum ama performans düşüşü yaşar mıyım diye merak ediyorum.
 
Performans olayını esas olarak işlemci, RAM, ekran kartı üçlüsü etkiler. HDD ise yükleme süresini etkiler. Bazı yüksek boyutlu oyunlarda SSD tavsiye ediliyor. Normal oyunlar için sıkıntı olmaz.
 
Performans değil hız düşüşü olabilir oyunlarda, loading ekranlarının daha uzun sürede yüklenmesi gibi.
 
Program ve Windows SSD ise performans kaybı yaşamazsın oyunları HDD yüklersin sadece açılma süreleri biraz yavaş olur. HDD'ye yüklediğin oyundan bahsediyorum o da sıkıntı yaşanmaz.
 
Bilgisayarımda 240GB SSD var yetmiyor 1TB hard disk almayı düşünüyorum ama performans düşüşü yaşar mıyım diye merak ediyorum.

Hayır yaşatmaz. Oyunları ona kurarsanız eğer orada yükleme oranlarında ciddi düşüş olabilir. Onun dışında eski 5400RPM veya daha düşük hızında ömrü bitmiş HDD almamanız durumda sorun yoktur. Aksi takdirda ömrünü tamamlamış oldukça Bad Sector sahibi HDD sistemi dondurur, yavaşlatır, kalıcı donar(reset ile ancak düzelir), İşletim sistemi SSD'de kurulu olsa dahi.
 
Bannerlord'ta takılmalar yaşıyordum ikide bir en düşükte bile HDD ile tabi ama bozuktu. SSD ile yüksek ayarlarda takılma olmadan oynayabiliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı