Harici SSD sistemin olduğu dahili SSD'nin ömründen ne kadar harcar?

AhmetKonyaspor

Centipat
Katılım
2 Haziran 2023
Mesajlar
1.809
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda sistemime 1 TB harici SATA SSD taktım. USB değil SATA yoluyla. Merak ettiğim konu şu mesela oyun inerken harici SSD'yi seçiyoruz fakat sistemin kurulu olduğu SSD ile ufak da olsa bir dosya alışverişi oluyor bu ne kadar olur? Mesela RDR 2 kurunca harici SSD'ye dahili SSD'nin ne kadar ömrünü yer? Örneğin harici cihazda işlenilen 1 TB veri dahili SSD'den ye 1GB yazdırır cinsinden yazarsanız sevinirim.
 
Eğer çok eski bir SSD kullanmıyorsanız bu tür şeylere kafanızı yormanızın anlamı yok. Teknik olarak meraklıysanız, 1 - 5 GB arasında olur diye tahmin ediyorum. Bu arada hangi external SSD kullanıyorsunuz? Benim en son ki external SSD deneyimim çok kötüydü maalesef. 2021 yılının ortalarında 700₺ civarı SanDisk external SSD almıştım. 1 yıl sonunda bozuldu maalesef. (sadece proje dosyaları vb saklıyordum.)
 
Bence çok güzel soru.

Örnek Senaryo:
D ye video indiriyoruz.
Modern indirme yöneticileri birden fazla part olarak indirip birleştiriyor.
  • Tek parça D ye indirme olacaksa sorun yok. Muhtemelen direk D ye iner.
  • Ama indirme tekniği partlı ise ve teknik değişmedi ise;
Partlar C de geçici bir temp klasöre indirilecek ve indirme yeri olarak belirlediğimiz D de tek parça haline getirilecektir. Bu ve benzeri durumlar C nin ömründen ciddi kayıp yaşatır.

Yukarıdaki örneğe saplanıp kalmayın. Benzer pekçok senaryo olabilir de olmayabilir de.
 

Geri
Yukarı