Hat değerleri yorumu ve VDSL'e geçiş süreci

İnşallah bir an evvel ararlar. Normalde en yakın saha dolabına bağlı olmanız lazım VDSL'e geçince. Acaba o attığınız resimdeki saha dolabı eski de olsa henüz aktif edilmemiş olabilir mi?
Konuyu ilk açtığım gün 50 MBPS pakete geçmek istemiştim fakat mesafeden dolayı iptal ettiler, 50 olmuyorsa bari 24 deneyeyim dediğimde ise yine mesafeden dolayı iptal ediyorlar, o konuda VDSL dolaba aktarmadıklarını söyleyebilirim yani bahsettiğim 2km uzaklığımda ki saha dolabından büyük ihtimalle VDSL vermeye çalışıyorlar diye düşünüyorum, diğerine gelecek olursam konuyu ilk açtığım gün evime yakın olan saha dolabı ile uğraşan ekiple karşılaşmıştım demiştim, kendisi bir arıza için geldiğini söylemişti yani uğraştığı saha dolabı aktif vaziyette şu anda.

Konuyu ilk açtığım gün 50 MBPS pakete geçmek istemiştim fakat mesafeden dolayı iptal ettiler, 50 olmuyorsa bari 24 deneyeyim dediğimde ise yine mesafeden dolayı iptal ediyorlar, o konuda VDSL dolaba aktarmadıklarını söyleyebilirim yani bahsettiğim 2km uzaklığımda ki saha dolabından büyük ihtimalle VDSL vermeye çalışıyorlar diye düşünüyorum, diğerine gelecek olursam konuyu ilk açtığım gün evime yakın olan saha dolabı ile uğraşan ekiple karşılaşmıştım demiştim, kendisi bir arıza için geldiğini söylemişti yani uğraştığı saha dolabı aktif vaziyette şu anda.
O zaman attığınız mail'den aranmayı beklemekten başka çareniz gözükmüyo gibi. 😔

O zaman attığınız mail'den aranmayı beklemekten başka çareniz gözükmüyo gibi. 😔
Konu ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim, büyük ihtimalle 1-2 gün içerisinde tarafıma dönüş sağlarlar.
@Çağrı SANSAR @Patrixcs Yeni bir konu açmak yerine bu konu üzerinden devam etmek istedim, google maps üzerinden mesafeye baktığımda 300 metre mesafemde bir tip9 saha dolabı gördüm, memlekette olduğumdan dolayı tam olarak ne zaman konulduğunu bilmiyorum ama tahminen bu ayın 12 si ila 23 ü arasında bir tarihte konuldu.

1.TurkTelekom taahhüt süreme 8 gün gibi bir süre kaldı sizce NetSpeed veya Millenicom a geçmeli miyim yoksa hattım VDSL port a aktarılana kadar TurkTelekom a 1 sene daha katlanmalı mıyım. (ilk önce kendi müşterilerine port verme durumları yüzünden).

2.Genelde sokaklarda hep tip7 saha dolapları görürüm ama mahallemde ki tip9 saha dolabıydı aralarında ki farklar nelerdir.

3.Saha dolabı kurulurken memlekette olduğumu belirtmiştim hiç bir kazı çalışması gibi şeyler yapılmamış görünüyor yol kenarları ve kaldırım kenarları aynıydı işlem yapılmamış.

4.Saha dolabı kurulduktan sonra faaliyete geçmesi kaç gün/ay sürüyor.

5.Google maps üzerinden saha dolabı ile aramdaki mesafenin 300 metre olduğunu belirtmiştim kabloların dolanması vb işlemler olsa ve bu mesafe 350-400 metrelere kadar ulaşsa alabileceğim hız ortalama kaç MBPS olur.
@Çağrı SANSAR @Patrixcs yeni bir konu açmak yerine bu konu üzerinden devam etmek istedim, Google maps üzerinden mesafeye baktığımda 300 metre mesafemde bir tip9 saha dolabı gördüm, memlekette olduğumdan dolayı tam olarak ne zaman konulduğunu bilmiyorum ama tahminen bu ayın 12'si ila 23'ü arasında bir tarihte konuldu.

1.Türk Telekom taahhüt süreme 8 gün gibi bir süre kaldı sizce NetSpeed veya Millenicom'a geçmeli miyim yoksa hattım VDSL port a aktarılana kadar Türk Telekom'a 1 sene daha katlanmalı mıyım? (ilk önce kendi müşterilerine port verme durumları yüzünden).

2.genelde sokaklarda hep tip7 saha dolapları görürüm ama mahallemde ki tip9 saha dolabıydı aralarında ki farklar nelerdir.

3.saha dolabı kurulurken memlekette olduğumu belirtmiştim hiçbir kazı çalışması gibi şeyler yapılmamış görünüyor yol kenarları ve kaldırım kenarları aynıydı işlem yapılmamış.

4.saha dolabı kurulduktan sonra faaliyete geçmesi kaç gün/ay sürüyor.

5.Google maps üzerinden saha dolabı ile aramdaki mesafenin 300 metre olduğunu belirtmiştim kabloların dolanması vb işlemler olsa ve bu mesafe 350-400 metrelere kadar ulaşsa alabileceğim hız ortalama kaç Mbps olur.

(Eski gönderdiğim mesajın altında çıktı düzenleyemedim eski mesaj olduğu için kusura bakmayın)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı