Havacılık Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular

1- Ne olursan ol. Puansız bir yere giremezsin. Önünde sınavlar olacak ve bunlar öyle kolay sınavlar olmayacak. Çok adam seçecekler ve tabii ki bunlar en iyileri arasından olacak.

2- Askeri havacılıkta, daha doğrusu askerlikte mesai saati yoktur. Barış hali ve savaş hali vardır. Belki 10 saat çalışırsın ama bu 10 saatte 2-3 saat dahi çalışabilirsin. Askeriye çok karışıktır yani. Bazen uyuyamazsın, bazen de yatarsın. Sivil daha düzenli ve rahat. Gece gel derler, gündüz gel derler gidersin. Mesaini doldurup çıkarsın. Maaş olarak çok fark ediyor. Sivil daha iyi. Sosyal olanaklar olarak da.

3- Pilot tanıdığım çok var hem askeri hem sivil. Mesela biri ben çok ağladım diyordu bizzat. Korkularla yüzleşmek gerek.

4- Bunu geçebilenler zaten bugün F-16'ları ve diğer jetleri uçuran kişiler.

5- Evet.

6- Askeri geçmişi olup da sivile geçen çok ama çok kişi var. Sağlam bir İngilizcen olursa, kendini de geliştirirsen girmemen için hiçbir sebebin yok.

7- Maaş kapasitene bağlıdır. Bugün sivilde 2 tane aynı zamanda giren adam dahi aynı maaşı almıyor. Teki İngilizce sınavından daha iyi alıyor, maaşı daha yüksek oluyor. Kimi diğerine göre daha hızlı yükseliyor, maaşı yükseliyor, daha yüksek ikramiye alıyor. Bu gibi büyük şirketlerde kimse kimsenin maaşını bilmez. Yasaktır.

Sen gerekliliklerini yap mesleğin, parayı dert etme havacılıkta. Cömerttir o konuda. Havalimanında çalışanlar cindir. Para için okuyorsan okuma çünkü daha ilk günden adamın gözünden anlayıp notunu veriyorlar.

Son düzenleme:
SHY 147, SHY 66 lisanları yetkidir. Part 66 ise A-B-C olarak gruplandırılan teknisyenin aldığı lisans tipleridir. İlk önce 3 ya da 5 yıl yardımcı teknisyenlik yaparsın, bu arada 13-14 tane modül sınavına girmen ve 75 üzeri alıp geçmen gerekiyor. Her seviyenin modül sınavları farklı ve değişiyor. Lisans sahibi olduktan sonra şirket seni uçak tipine göre eğitim aldırır.

1-Pilotların 1. dereceden akrabalarına sınırsız uçuş hakkı verildiği doğru mu?
2-Uçağın geleceği kapıdan önceki kontrollerde neden sıvı taşımasında sıkıntı çıkarılıyor da geçtikten sonra istediğin kadar sıvıyı yanına alabiliyorsun?
3-Uçak içi yiyecek-içecek neden çok pahalı?
4-Yaklaşık 1 ay önce bindiğim bir uçakta uçak biletlerinin yarısı satılmamıştı. Online check in ile önlerde bir koltuk seçmiştim. Biletimi almaya gittiğimde maalesef sizin koltuğunuzu değiştirmek zorunda kaldık çünkü uçağın denge veya ağırlık merkezini bozuyorsunuz falan dediler.(İngilizce söyledikleri için tam hatırlamıyorum fakat dengeyle ilgili bir sorun olduğuna eminim ''weight balance'' falan demişti görevli kadın) 85 kilo biri olarak kaç tonluk uçağın dengesi nasıl bozabilirim?
5-Uçak düşer de herkes ölürse cesetler koltuk sıralarına göre mi ayrılıyor yoksa herkese test yapıyolar mı?

Selamlar, bu bölüm bir masaüstü kısmı kadar popüler değil, evet. Ancak burada bu bölüm hakkında birçok tecrübeli insanı bulmanız mümkün.

Havacılık hakkında genel olarak merak ettiklerinizi bu konu üzerinden sorabilirsiniz. Bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluruz. Artı olarak açıklanacak, üstünde durulacak bir konu ise sizden gelen sorular dahilinde ayrı olarak konusunu dahi açabiliriz.

Bu bir ilgili meslek dalı olabilir, uçakların ve hava araçlarının yapısı olarak olabilir, çalışma şartları vs. havacılık hakkında aklınıza gelen her türlü içerik olabilir.

@painkiller @InJustice
Merhaba Almanya dayım 6 numara hipermetrop gözüm var. Önceden 8 idi.
Allah izin verirse savaş pilotu olmak istiyorum.
Yazılım biliyorum java, C++, Python vs..
Sistem toplayabiliyorum.
Ama göz konusunda çok hassaslar mış ne yapmalıyım?
Belki burada sistem farklıdır bilen var mı?
Çizdirsem falan gözümü?
Ya da normal subay olabilir miyim?

@saY

1- Sanmıyorum. Dedikodu. Bazı şirketler çalışanlarının 1. derece akrabalarına fırsatlar sağlıyor, bu doğru, sadece pilotlara geçerli değil.
2- Duty Free'lardan alışveriş yapmak için ama kabin içine sokulmaması gereken sıvılar, eşyalar yine sokulmaz.
3- Low cost firmalardan bahsediyorsun herhalde. El kadar sandvici 20 TL'ye satacak ki kazanabilsin, low cost'lar para kazanabildiği her yerden kazanmaya çalışır, bunu da fahiş yapar.
4- Sadece sen yoksun, 85 kg etki etmez ama kargolar, insanlar birleşince etkiler. Bu sebeple uyardıklarına göre bir sıkıntı vardır illa ki.
5- Fikrim yok. Ölüme göre değişir.

@Iskorpitix Olmaz. Çizdirsen bile çizdirmeden önceki değerler dikkate alınır. O derece gözlerle pilot olamazsın. Yazılım bilmen anlam ifade etmiyor. Ben yazılım bilen pilotla çalışmadım daha önce hiç. Yer ekibi olarak alınabilirsin ama.

@saY
1. Sınırsız değil ama aylık belli bir kota bilet tahsis ediliyor ve bedava uçabiliyorlar.
2. İçerde sana satabilmek için sadece:)
3. Çünkü alacağın başka yer yok:) Alabilirsen alırsın yoksa çok da umrunda değil firmaların açıkçası.
4. Sadece sen değil büyük ihtimal bütün uçak içi yerleşimi ortaya doğru veya bagajla dengeleyecek şekilde yapıyorlar. Çünkü uçağın ağırlık merkezinin kaymaması gerekli. Senin 85 kg. olman değiştirmez evet ama senin gibi on kişi olsa 850kg. yük ön kısma biner ve dengesi bozulur uçağın. Düşmez ama stabilitesi azalır ve daha çok yakıt yakar.
5. Kimlik tespiti yapılır. Fakat bazı cesetler yanar ve örnek alınamayacak hale gelir. Bu durumda oturduğun koltuğun kayıtlarına bakarak senin kimlik bilgilerine ulaşırlar ve yakın akrabalarınla DNA karşılaştırması yapabilirler.

Merhaba Almanya dayım 6 numara hipermetrop gözüm var. Önceden 8 idi.
Allah izin verirse savaş pilotu olmak istiyorum.
Yazılım biliyorum java, C++, Python vs..
Sistem toplayabiliyorum.
Ama göz konusunda çok hassaslar mış ne yapmalıyım?
Belki burada sistem farklıdır bilen var mı?
Çizdirsem falan gözümü?
Ya da normal subay olabilir miyim?
Maalesef gözlerini çizdirsen de pilot olamazsın. Çünkü rahatsızlığının tekrar nüksetme ihtimaline karşın ameliyat öncesi değerlerin kıstas kabul edilir. Yazılım bilmen, sistem toplaman hatta CS:GO'da Global rütbede bile olman hiçbir şey ifade etmiyor. Büyük ihtimal HHO sağlık şartlarından da geçemeyebilirsin o gözlerle. Karacılık için görüşmen lazım ama zor bence.

Alt kategori A1: Türbin motorlu uçaklar.
Alt kategori A2: Piston motorlu uçaklar.
Alt kategori A3: Türbin motorlu helikopterler.
Alt kategori A4: Piston motorlu helikopterler.
Yani;
Kategori A : Hat bakım mekanik teknisyeni
Reis sadece bu lisanslara sahip olan bir kişi ortalama ne kadar maaş alır?

CFA-44 diye bir prototip yapıldı mı? Yapıldıysa hangi ülkenin ve neden yaygınlaşmadı? Yoksa sadece oyunlarda mı var?
1591114952803.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı