Havlayan köpeğe/sahibine yasal işlem

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Köpeğim bahçede duruyor ve bahçenin yanındaki yoldan geçenlere veya dış kapıdan girenlere havlıyor. Sadece bize havlamıyor. Biz artık alıştık, ilk zamanlarda gece uyandırsa da artık pek sorun olmuyor ancak yalnızca "kanser" diye tabir edebileceğim komşularımız var.
Köpek bu sonuçta. Biz nasıl konuşuyorsak onlar da havlıyor. Bu yüzden engelleyemem havlamasını. Bahçenin kapısından içeride odunluk tarzı bir yer var. Kapısı açık, oraya girip çıkıyor arada. Yatacak yeri, mama ve su kabı da orada zaten. Oraya kapatınca çok havlamıyor ancak onu da ben istemiyorum. Eziyetten başka bir şey.
Şikayet edilmesi durumunda bize yasal işlem uygulanması veya köpeğin zehirlenmesi gibi bir şey yapılması mümkün mü?

Köpek bu havlayacak tabi normal değil mi havlaması? Sen insansın sende konuşma o zaman. Böyle saçma bir uygulama olabilir mi yahu?
Benim tek tavsiyem köpeğin oyun alanını ya da yaşama alanını şekillendirmen olur böylece hayvan dışarıdaki hareketliliğe havlamaz. Bunun dışında yeni bir köpek alarak birlikte zaman geçirmelerini sağlayabilirsin bu da havlamayı büyük oranda azaltır.

Komşularınız gerçekten çok anlayışsızmış. Komşumuzun köpeği ile yatak odamın arasında 5-6 metre var ve havlamasına alıştım. Bunu sorun olarak görmek için şahsi bir problem olması gerek bence.

Şahsen birisinin köpeklerimi zehirliyebilmesi için ilk önce beni öldürmesi gerekir.
İnsan gibi insanımdır ama insan olanlara karşı, yoksa karşılığını en iyi şekilde bulur.

Köpek doğası gereği havlayabilir ancak gecenin köründe kimse köpek havlamasıyla uykudan uyanmak zorunda değil. Benim odamın kapısını açsalar(kapı gıcırdamıyor ama açılırken camı titriyor ve az bir ses yapıyor.) uyanıyorum, uykum çok hafif. Köpek havlamasını düşünemiyorum. Bütün uyku düzenimi bozar. Her gece defalarca kez uykudan uyanırım. Dolayısıyla ben olsam bende şikayet ederdim. Bir şekilde sorunun çözülmesi gerekir. Artık ses yalıtımı masrafını mı karşılarsın, destek mi çıkarsın, ne yaparsın bilemiyorum.

Açıkçası ben de istemem. Ben ağlayan bebeğe bile dayanamıyorum. Köpeği eve almanızı tavsiye ederim. Zaten dışarıda kaldıktan sonra onunla vakit geçirmek için ya siz köpekle beraber sürekli bahçede olacaksınız ya da o gün içerisinde eve gelecek. İkisi de değilse barınaktaki hayvanlara haftalık yiyecek götüren kişilerden pek farkınız yok bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı