Diğer Hawk Gaming Chair FAB V5 3.399,00 TL

İyi güzel görünüyor ama fiyatı gerçekten biraz fazla bana kalırsa.

Öyle hocam fakat "build quality" bakımından şaşırtacak şekilde iyi. Dediğim gibi yaklaşık 1 sene oldu alalı. Diğer aldığım koltuklar daha 4-5 ay olmadan gıcırdamaya başlar dökülmeye başlardı ya da amortisörleri sıkıntı çıkarırdı. Markusta ne bir gıcırtı var ne bir problem var. Bende alırken 3000TL gibi bir fiyata almıştım. Bir hafta düşünmüştüm aldığıma değdi mi? acaba diye. Kesinlikle değdiğini söyleyebilirim.

Hemen hemen piyasada bulunan her "oyuncu" koltuğunu denemiş biri olarak. Bu tür koltuklar paralarını hak etmiyor. Bu koltuk yerine üzerine biraz para koyduktan sonra https://www.ikea.com.tr/urun/markus-vissle-koyu-gri-calisma-sandalyesi-70261150 alırsanız. Hem konfor bakımından hem de garanti bakımından sizi üzmeyecektir. Ürünü 1 senedir kullanıyorum kullandığım en konforlu koltuklardan biri diyebilirim. Ekstra olarak 10 senelik garantisi mevcut.

Aktif olarak Hawk Fab serisini kullanan biri olarak söylüyorum ki arkadaşın dediklerinin hepsi doğru. Koltuk rahatlatsın diye kaç para verdim fakat rahatlatmak yerine hem belimi ağırttı hem de beni sinir hastası yaptı. Koltuğun arka ve oturma kısmında çok büyük bir boşluk var ve oraya yastık kaçıyor, kaçtığı için de beliniz ağrıyor ve aradan çıkarıp yeniden takmakla uğraşıyorsunuz. Şu anki aklım olsaydı inanın bunun yerine Markus alırdım.

Hemen hemen piyasada bulunan her "oyuncu" koltuğunu denemiş biri olarak. Bu tür koltuklar paralarını hak etmiyor. Bu koltuk yerine üzerine biraz para koyduktan sonra https://www.ikea.com.tr/urun/markus-vissle-koyu-gri-calisma-sandalyesi-70261150 alırsanız. Hem konfor bakımından hem de garanti bakımından sizi üzmeyecektir. Ürünü 1 senedir kullanıyorum kullandığım en konforlu koltuklardan biri diyebilirim. Ekstra olarak 10 senelik garantisi mevcut.
Katılmıyorum, maalesef boyu kısa olanlar için güzel bir tercih değil. Boyun kısmı tam kafanıza geliyor ve hiçbir zaman arkanıza tam yaslanmak istemiyorsunuz. Yaslanma yeri aşağı iniyorsa olabilir yoksa kısa boylular tercih etmemeli.

Şahsi önerimi ve fikirlerimi önemsiyorsanız açıkça belirtmek isterim; uzun yıllardır Hawk Fab v3 kullanmış biri olarak, önermiyorum. Sebepleri ise;
  1. Sırt minderi ergonomik değil, tam sırt desteği sağlayamadığı için uzun oturum sonrasında beliniz haliyle ağrımaya başlıyor.
  2. Oturma kısmındaki minder öyle aman aman çok sert değil ancak bir süre sonra kuyruk sokumunuz acıtmaya başlıyor, bunun için de Visco veya Bamboo modeli olan minderi kullanmaya başladığında bu sefer koltuk minderindeki yan kısmınlarını (adı vardı unuttum) bacaklarınızın yanlarına baskıladığı için düzgün oturamıyorsunuz.
  3. Kafa yastığı cidden anlamsız dercesinde kullanışlı değil ancak koltuğun o 2 boşluk arasına bağladığınızda bu sefer boynunuza destek sağlayabiliyorsunuz, onun dışında işlevi yok.
  4. Kolçaklar pek kaliteli değil, bunun için de kol desteği (yastığı) olan kolçaklar olabilirdi.
Ha, onun dışında kaliteli midir? Evet ancak ergonomik ve özelleştirilebilir/opsiyonel özelliğine sahip bir koltuk değil diyelim. O yüzden Hawk yerine Zio modeline yönelin diyeceğim ama inanılmaz derecesinde pahalı. Ancak maddi durumu olan kesinlikle Zio modellerine bakılmalı.

Şahsi önerimi ve fikirlerimi önemsiyorsanız açıkça belirtmek isterim; uzun yıllardır Hawk Fab v3 kullanmış biri olarak, önermiyorum. Sebepleri ise;
  1. Sırt minderi ergonomik değil, tam sırt desteği sağlayamadığı için uzun oturum sonrasında beliniz haliyle ağrımaya başlıyor.
  2. Oturma kısmındaki minder öyle aman aman çok sert değil ancak bir süre sonra kuyruk sokumunuz acıtmaya başlıyor, bunun için de Visco veya Bamboo modeli olan minderi kullanmaya başladığında bu sefer koltuk minderindeki yan kısmınlarını (adı vardı unuttum) bacaklarınızın yanlarına baskıladığı için düzgün oturamıyorsunuz.
  3. Kafa yastığı cidden anlamsız dercesinde kullanışlı değil ancak koltuğun o 2 boşluk arasına bağladığınızda bu sefer boynunuza destek sağlayabiliyorsunuz, onun dışında işlevi yok.
  4. Kolçaklar pek kaliteli değil, bunun için de kol desteği (yastığı) olan kolçaklar olabilirdi.
Ha, onun dışında kaliteli midir? Evet ancak ergonomik ve özelleştirilebilir/opsiyonel özelliğine sahip bir koltuk değil diyelim. O yüzden Hawk yerine Zio modeline yönelin diyeceğim ama inanılmaz derecesinde pahalı. Ancak maddi durumu olan kesinlikle Zio modellerine bakılmalı.
Hiçbirini Markus'da yaşamadım oyuncu koltukları ergonomik değil ofis koltuğu alın.

Bir hevesle xDrive Akdeniz aldım. Koltuk sağlam ama tavsiye etmem. Rahat değil. Bana kalırsa almadan önce oturup dene. Rahat edeceğin koltuğu al. Şu anki aklım olsa ofis koltuğu alırım.

Bende bu ürünü almayı çok istedim ancak artı kargo masrafı çıkıyor alışveriş tutarının %10'u kadar ayrıca bulunduğum ilde IKEA yok ve test etme şansım olmadı işin içine kargo durumu girmese direk olarak bu koltuğu alırdım ancak evde aylardır tekli berjer kullanıyorum bel boyun bacak kalmadı Hawk'ın fiyatı şu an için makul göründüğü ve test etme fırsatım olduğu için satın aldım. Umarım bir sorun yaşamam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı