Hayat diye bir şey yok

Sizin yakındığınız şey düzendir. Bunu yaşamın kendisine bağlamayı anlamsız buluyorum. Kendi benliğinizi ortaya koyup kendi yaşamınızı şekillendirmek hiç de kötü bir fikir değil.

(...)Bazılarımız sabah köründe okula bazılarımızda işine gidiyor, gittiği yerde çalışıyor, öğlen yemeğini yiyor, eve dönüyor, ödevini veya verilmiş görevini yapıyor, eşi olanlar arada bir cinsellik yaşıyor ve yatıyor. Koskocaman 5 günü böyle geçiriyor ardından hafta sonu geliyor alışverişe falan çıkılıyor ve hafta sonu da böyle bitiyor.(...)
Sadece kendi hayatını anlatmışsın.

Bakın sayın dostlar ben devletin kölesi olmaktan falan bahsetmiyorum. Hayat dediğimiz bu şeyde sadece dünyanın ve zenginlerin kölesiyiz. Benim zaten hayatımın bir amacı var ama benim insanlıktan gördüğüm tek şey yukarıda bahsettiğim gibi kısır bir çalışma döngüsü. Hayatın ne anlama geldiğini sorgulayan veya hayattaki amacının ne olduğunu sorgulayan sınırlı insan var. Hayatında amacı olmayan tek derdi para kazanmak veya dersleri geçmek olan zibilyon tane insan tanıyorum ve açıkçası merak ediyorum bu hallerinin farkındalar mı?
Varsıllardan kurtulmak istiyorsan sende varsıl ol. Bu o kadar güç bir şey değil çalışarak sende varsıl olabilirsin.

Benim tanımım şöyle:
Hayat, soyut bir kavramdır ve kişiden kişiye değişen bir şeydir. Herkesin yaşadığı hayat farklıdır. Bazısı uçurumun kenarında şınav çeker, bazısının yetenekleri vardır, bazısı zor günler geçirir, bazısı köy hayatı yaşar. Benim gözlemlerim kadarıyla bunları değiştirmek neredeyse olanaksızdır. Ben kadere inanıyorum, özgür iradeye değil. Hayat dediğimiz şey de zaten kendi kaderlerimiz. Bize böyle bir hayat verilmiş, böyle yaşıyoruz. "Hayatım değişti." diyenler, onların zaten hayatı değişecekti, potansiyelleri ortaya çıkmıştır vb.

Hayat çok saçma bir kavram. Bizler tıpkı hayvanlar gibiyiz. Bazılarımız sabah köründe okula bazılarımızda işine gidiyor, gittiği yerde çalışıyor, öğlen yemeğini yiyor, eve dönüyor, ödevini veya verilmiş görevini yapıyor, eşi olanlar arada bir cinsellik yaşıyor ve yatıyor. Koskocaman 5 günü böyle geçiriyor ardından hafta sonu geliyor alışverişe falan çıkılıyor ve hafta sonu da böyle bitiyor. Yıllar on yıllar boyu her gün her hafta her saniye aynı geçiyor biz nasıl yaşamış oluyoruz. İnsanı hayvandan ayıran şey akıl değil midir? Hayvanların amacı yaşamaktır şu an bizim gibi aklı olan bir varlığında amacı aynı. Bu durumda biz hayat sahibi mi oluyoruz? Bu bence hayat değil kölelik siz ne düşünüyorsunuz?
Hocam, yanıldığınız noktalar var. İnsanoğlu akıl-acı-fedakarlık kavramları ile bu noktalara geldi. Bana göre seninde, hatta imkanı olan çoğu insanında bu kavramlarla birlikte gelişmesi, yaşaması lazımdır. Günümüze kadar, topraklar, başarılar ve gurur verici durumlar acılarla, icatlar, binalar vb. sayarak bitiremeyeceğim her şey "Akıl" kavramıyla kazanıldı. Kahramanlık taşıyan insanlar, vatansever insanlar, partizanlar ve daha çoğu insanlar karşılığını beklemeden kendinden bir şeyleri "Feda" ederek bize, gelecek nesillere çok şey sağladılar. Fakat şuan neredeyse bütün insanlar, Uyan-Okul/İş-Yemek-Sosyal Medya-Uyku döngüsünün altında. Aslında "Hayat" dediğimiz bir kavram çok güzel bir kavram, fakat günümüz insanı bu kavramı kendisi mahvediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı