Hayat felsefeniz nedir?

@Anunswin Anlamı Bazı insanlar kendi çıkarlarını ön planda tutar ve kendisine zarar gelmiyor diye herhangi bir duruma dokunmaz. Yani diğer bir deyişle kötülük yapan insanlara engel olmazlar. Kötü insanların hem bireysel hem de toplumsal olarak verdikleri zararlara ses çıkarmazlar. Onlara dokunmazlar ve kendi çıkarlarını korurlar.
Diye biliyorum.

@Anunswin, her geçen gün eksiliyorlar. Sevgilimle çok iyiydik ancak o bile bozdu. Benim bu yüzden kimseye güvenim kalmadı, en kısa süre içerisinde de ondan ayrılacağım. Konusunu da açarım sanırım. Eğer açarsam seni de etiketlerim.

Kısacası insan sevilmek ve değer gördüğünü hissetmek ister. Ama günümüz dünyasında ne yazık ki bu çok görüldü, yerine adamakıllı getirilmiyor. Tabii ki üzücü oluyor ama yapacak bir şey yok. Sizle beraber yola devam etmek isteyenlerle devam edin. Etmek istemeyenlerle etmeyin.

Hocam Allah size sabır versin insanın yanlış anlamayın örnek olarak vereceğim insanın kendisini sevmeyen birinden merhamet, sevgi ve şefkat beklemesi yavru bir ceylanın sırtlandan merhamet beklemesi gibi bir şey. Maalesef sevenler üzülüyor hocam insan yeryüzündeki en nankör varlıktır en kırıcısıdır çünkü ne yaptığının farkındadır ama emin olun yalnız yaşamak sizi sevmeyen birisiyle yaşamaktan daha acısızdır tabii sevdiğimiz için bir süre kalp kırıklığı, yalnızlık hissediyoruz ama iyileşince iyi ki olmuş diyoruz, en azından ben diyorum çünkü ileriye bakmam lazım, geridekiler geride kaldı diyorum. Eğer konuyu açarsanız etiketleyin hocam. Beni de çok sevdiğim insanlar sırtımdan vurdu diyebilirim çok değer verdin kıymet verdim hep ince olmaya çalıştım onlar gelişsin diye uğraştım ama onlar benden benim için çok önemli olan şeyler sakladılar, arkamdan resmen iş çevirdiler, beni çok kırdılar ama Yiğit düştüğü yerden kalkarmış, çabuk toparlandım Allah'a şükür. Doğduğumdan beri tanıyordum onları yeri geldi onları kaybetmemek için suçsuz olmama rağmen özür diledim ama onlar bana yeri geldi küçücük bir şey yüzünden bile özür dilemeye tenezzül etmediler.

Eğer konuyu açarsanız etiketleyin hocam.
Etiketlerim kardeşim, aklımdasın. 👍

İşin dini boyutuna çok girmek istemiyorum. Farklı bir şekilde örnek vermek isterim, karma diye bir olay var. Kısacası ne ekersen onu biçersin, bizi üzenler de illaki bir şekilde onu yaşayacak, aynısını yaşamasa bile bir benzerini yaşayacaklar. O konuda için rahat olsun. 👍

Onun dışında ben de çok tahammül ettim, çok katlandım. Ancak insan sabrı da bir yere kadar. Kendi yaptıklarını göz ardı ederek tek suçlu benmişim gibi ortaya lens etti. Bu da çok zoruma gitti tabii ki. Yalnız kalmaya alıştım, bunu bir süre önce kendime alıştırmıştım.

Bir süre sonra evet, insani üzüyor. Ancak menfaatçi insanlarla gezmektense onlarla konuşmaktansa yalnız kalmayı tercih ediyorum şahsen. Kendini bilmez iki üç insan yüzünden de yıkılmadım şu ana kadar yıkılmayı da düşünmüyorum.

Zayıf insanlar hayatlarının her yerinde başarısız ve vizyonsuz olacaklar. Onlara inat yaşamaya devam edecek ve her zaman iyi yerlerde olacağız. Şu anlık sabır ve üstümüze düşenleri tabii ki layığıyla yerine getirmemiz gerekiyor.

Eğer konuyu açarsam da geniş kapsamlı bir konu gelecek. Okursunuz.

Etiketlerim kardeşim, aklımdasın. 👍

İşin dini boyutuna çok girmek istemiyorum. Farklı bir şekilde örnek vermek isterim, Karma diye bir olay var. Kısacası ne ekersen onu biçersin, bizi üzenler de illaki bir şekilde onu yaşayacak, aynısını yaşamasa bile bir benzerini yaşayacaklar. O konuda için rahat olsun. 👍

Onun dışında ben de çok tahammül ettim, çok katlandım. Ancak insan sabrı da bir yere kadar. Kendi yaptıklarını göz ardı ederek tek suçlu benmişim gibi ortaya lens etti. Bu da çok zoruma gitti tabii ki. Yalnız kalmaya alıştım, bunu bir süre önce kendime alıştırmıştım.

Bir süre sonra evet, insani üzüyor. Ancak menfaatçi insanlarla gezmektense onlarla konuşmaktansa yalnız kalmayı tercih ediyorum şahsen. Kendini bilmez iki üç insan yüzünden de yıkılmadım şu ana kadar yıkılmayı da düşünmüyorum.

Zayıf insanlar hayatlarının her yerinde başarısız ve vizyonsuz olacaklar. Onlara inat yaşamaya devam edecek ve her zaman iyi yerlerde olacağız. Şu anlık sabır ve üstümüze düşenleri tabii ki layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor.

Eğer konuyu açarsam da geniş kapsamlı bir konu gelecek. Okursunuz.

Evet hocam ne ekersek onu biçeriz bu sözünüz bana peygamber efendimizin şu güzel sözünü hatırlattı "bir insanın niyeti neyse ulaşacağı da odur" ancak bir konuda size katılmıyorum hocam şahsen ben beni üzen insanların maneviyat olarak ona benzer veya onun gibi bir olay yaşadıklarında üzüleceklerini sanmıyorum onları doğru tanıdığıma eminim hocam onlar kahrolmaz şeref ve onur yoksunu insanlar.

Evet hocam bende onu yaşadım onlar yapınca pire ben yapınca deve oluyor benim de kalbim ver duygularım var benim ne suçum günahım var sizde bana tahammül edin tölerans gösterin.

Bence de hocam ciğeri beş para etmez haysiyetsiz insanlar için üzülmeye kahrolmaya değmez.

Hocam onlar çalışkanlardı ama sorun yok kendileri bilir istedikleri kadar başarılı olsunlar artık benim dostum kardeşim değiller gerçi çok da umurlarındaydım da.

Okurum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı