Tövbe edip yeni bir hayata başlamak

Ne amaçla yapacaksın? Sadece sevap işlemek için mi yoksa sevabın yanında hayatını da bu doğrultuda -dininin gereği- olumlu yönde düzene sokabilmek için mi?
Sizce bu karar hayatımı nasıl etkiler?
Sana bağlı. Kafasını secdeden kaldırmayacağını düşündüğün insanların, azımsamayacak oranlara tekabül eden bir bölümünün bile neler yaptığına aşinasındır diye umuyorum. En nihayetinde her şey sende bitiyor; dinî ritüellerini yerine getirdin, bu doğrultuda da hayatın düzene girecek diye bir kaide yok.

Son düzenleme:
@Charlie Dickkerson
Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Madem islamiyete yöneleceksin hacıyı, hocayı, tarikatı bir kenara bırak. Sadece Kur'an oku ve onu uygula. Hadis kitapları vs. geç, bakma bile. Tavsiyem islamla beraber felsefeye de yönelmen. Sanılanın aksine felsefe dinsizlik değil din içindeki hurafeleri temizlemektir.

Merhabalar. 15 yaşındayım ve hayatımı bir düzene sokmak istiyordum. Buna günahlarımdan tövbe edip namaz kılmaya başlayarak başlamış oldum. Bugünden itibaren 5 vakit namazımı kılıp Allah'a ve ibadete yöneleceğim. Sizce bu karar hayatımı nasıl etkiler?
Ben Ateistim, benim persfektifimden boşa hayat kaliteni düşürür. Bir Müslümana göre ise alınabilecek en iyi kararlardan birisidir.

Dozunda inanç her zaman insana faydalıdır, zaten bilinçli bir insan sağda solda gördüğümüz yobazlara benzemeyecektir. Temiz bir sayfa açmayı başarman çok güzel, keşke ben de yapabilsem. En kısa zamanda Tevrat, İncil ve Kuran'ı okumayı düşünüyorum bunun için, içinde bulunduğun inancı daha iyi tanıman için sana da bunu tavsiye ederim. Üstte dendiği gibi sadece sevap için mi yoksa içinden geldiği için mi yaptığın en önemli nokta. Herkes gibi benim de en önemli önerim kimseyi dinlememen. Dinler kulaktan kulağa yayılırsa evrilir, değişir ve amacından sapar. Sen okuyarak dinini öğrenirsen sana faydası olur. Ancak gidip tarikat, hoca, hacı, mahalledeki abi vesaire onlara sakın bulaşma, hele sağda solda dindar kesilip ahlak pazarlayanları görüntü ve ses kirliliği olarak kabul et.

Güzel ve doğru bir karar. Allah hayırlı etsin inşallah, bırakmadan devam etmen dileğiyle.

Başkalarının dediğini dinleme, kalbin zaten sana gösterecektir doğruyu. Çevrende Müslüman olup da yanlışlar yapanlar olabilir, bunları umursama. Herkesin ameli kendisinedir. Kur'an ve sünnet mihengine vur duyduğun şeyleri. Zaten hangisi hurafe hangisi haktır anlarsın böylece.

Hadislere bakma diyene de aldırma, Kur'an'ın açıklayıcısı peygamberdir. Peygambersiz olsaydı Allah doğrudan da bir şekilde iletirdi insanlara Kur'an'ı. Sahih hadisleri okuyup kendine örnek alabilirsin.

Kararınıza saygı duyarım. Ama bir sorum var. Ateist olma düşüncesine nasıl vardınız veya aileniz dolayısıyla mı ateist oldunuz?
Ateist olmamın bir çok sebebi var fakat kısaca özetleyecek olursak Bir yaratıcının bize kitaplar yoluyla bir şeyler anlatması fikrinin ve o kutsal kitapların içeriğinin bana mantıksız gelmesi ve araştırmalar sonucu bu fikre varmam. İkinci soruya cevabım hayır, ailem Müslüman.

Kuran-ı altyazılı mealli dinleyerek bitir YouTube tan bu sana çok şey katar inşallah.
Ateist olmamın bir çok sebebi var fakat kısaca özetleyecek olursak Bir yaratıcının bize kitaplar yoluyla bir şeyler anlatması fikrinin ve o kutsal kitapların içeriğinin bana mantıksız gelmesi ve araştırmalar sonucu bu fikre varmam. İkinci soruya cevabım hayır, ailem Müslüman.
Kitap sana namaz kıl der ama bunu peygamberler anlatır. Ayrıca binlerce yıllık bilgi kitaplarla bugüne gelebilirdi. Şuan göbekli tepe'de dünyanın en eski medeniyetine ait bilgiler çıktı. Ellerinde ki yazılı kaynaklar hala en güvenilir bilgiler o dönem için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı